PRODUK

ORDER HERE

NUFA KRIM JERAGAT MOISTURIZER ORIGINAL KRIM PENGHAPUS JERAGAT

Kak Haya ada solusi yang PALING SELAMAT & BERKESAN,

insya Allah masalah Akak akan terus hilang!


Sapu sebelum tidur sahaja. Bangun saja dari tidur terus dapat rasa muka segar-bugar!


Dalam 7 hari, JERAWAT akan mula kecut dan JERAGAT  akan semakin pudar!


Tentu Akak dah cuba macam-macam cara nk hilangkan Jerawat dan Jeragat Akak tu, tapi tetap tak menjadi kan..?

Yang paling SEDIH, banyak-banyak teknik/rawatan buat sekali pun..
Jerawat dan Jeragat tu tetap TAK HILANG kan Akak..?

Dahla DUIT HABIS BANYAK,
Tetapi, TIADA hasil!

Belum kira side-effect dia lagi tu..


Makin lama Akak biarkan masalah ini, ia akan jadi lagi teruk, dan sangat-sangat sukar untuk dirawat. Tapi jangan risau..


MEMPERKENALKAN..

NUFA TREATMENT MOISTURIZER
NUFA TREATMENT MOISTURIZER

Nufa - Treatment Moisturizer

Gabungan SERUM + PELEMBAP yang mampu merawat dan melindungi kulit dari luar ke dalam.


Ia juga diperkaya dengan Ekstrak Mulberry yang sangat tinggi dengan anti-oksidan, anti-septik dan anti-penuaan.

NUFA TREATMENT MOISTURIZER


Kenapa buah mulberry jadi pilihan bahan #UTAMA dalam “NUFA Treatment Moistruizer”?

Ramai yang tak tahu buah mulberry sangat kaya dengan nutrisi dan antioksidan...

Kebanyakan pakar kulit mengesyorkan buah mulberry sebagai #solusi untuk masalah kulit atau kanser kulit...

Dengan kuantiti yang tepat dalam #NUFA, ia mampu membantu akak merawat kulit secara perlahan-lahan, dari dalam terus ke luar lapisan kulit... ❤️


Produk Berdaftar Dengan KKM

NUFA TREATMENT MOISTURIZER
Bagaimana Cara Nufa - Treatment Moisturizer Merawat Kulit Akak?



Peringkat Pertama
(1 – 2 Bulan)

Ia akan mengimbangkan kembali struktur dan fungsi kulit kita yang dah rosak.
Ia mengurangkan penghasilan pigmen melanin iaitu jeragat pada wajah kita sekarang dan memecahkan akar jeragat daripada terus aktif


Peringkat Kedua
(3 – 4 Bulan)

Ia menggalakkan penghasilan sel kulit baru dan kologen utk elakkan kulit muka kita nampak kusam dan tua daripada usia.
Ia membaiki sel sel kulit kita yang dah rosak, dengan merangsang dan mempercepatkan proses pembentukan sel sel kulit baru.


Peringkat Ketiga
(5 – 8 Bulan)

Ia melindungi kulit daripada radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan sel kulit.
Ia membekalkan lembapan dan mengunci kelembapan dalam kulit untuk mengelakkan kulit jadi kering dan kusam.

BAHAN-BAHAN UTAMA

 

NUFA TREATMENT MOISTURIZER

  • Tanpa Bahan Kimia
  • Tiada Berbau Ubat
  • Tiada Kesan Sampingan
  • Tanpa Pengelupasan

Nufa akan bantu Akak..

Melindungi kulit daripada radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan sel kulit.

Membekalkan lembapan dan mengunci kelembapan dalam kulit untuk mengelakkan kulit jadi kering dan kusam.

Testimoni Pengguna Nufa - Treatment Moisturizer

NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER

TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER


TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER


TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER


TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER


TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER


Sebelum VS Selepas

TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER


TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER


TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER


TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER


TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER


TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER


TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER


TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER


TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER
TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER



TESTIMONI NUFA TREATMENT MOISTURIZER

Gambar Isi Dalam Produk
Isi Dalam Jenis Krim
Bewarna Ping Jernih Berry
Berbau Buah Berry
Bau & Warna Hasil Dari Ekstra Buah Mulberyy
Bukan Seperti Produk Timbang Kilo

Cara Guna Nufa
NUFA TREATMENT MOISTURIZER
NUFA TREATMENT MOISTURIZER


Cara Guna Nufa
1. Pakai Waktu Malam Sahaja Sebelum Tidur
2. Basuh Muka Terlebih Dahulu, Ambil Krim Dengan Hujung Jari Dan Sapu Pada Muka.
3. Ratakan Ke Seluruh Muka
4. Ratakan Dengan Nipis Sahaja

1 Bekas tahan selama 2 - 3 Bulan penggunaan.
1 bekas nie tahan 2-3 bulan pemakaian, 

Kebanyakan akan ambik 2 bekas terus, untuk rawatan secara konsisten 😊

Jom Akak! Kita mulakan PROSES RAWATAN JERAWAT DAN JERAGAT pada muka akak sekarang sebelum jerawat dan jeragat tu jadi SEMAKIN PARAH 😊!


Sesuai Dipakai Oleh Semua Kategori Umur dan Jantina.

NUFA TREATMENT MOISTURIZER
NUFA TREATMENT MOISTURIZER
Ada BERITA BAIK untuk Akak.. 
Jika Akak Order Sekarang!
Kak Haya berikan SABUN PENCUCI MUKA PERCUMA!!



Soalan Lazim
Selamat ke produk ni ? 
Ya. bahan-bahan dalam Nufa Moisturizer adalah daripada bahan-bahan selamat.

Ada merkuri ke ? 
Tidak ada. Nufa Treatment Moisturizer 100% bebas dari bahan kimia merbahaya seperti Merkuri, Hydroquinone dll.

Berapa lama kesan ? 

Kesan bagi setiap individu adalah berbeza mengikut tahap masalah individu. Biasanya dalam penggunaan 2 minggu sudah dapat lihat perubahan ketara dari sebelumnya.

Macam mana cara guna ? 
Pakai pada malam sahaja sebelum tidur untuk mendapatkan kesan yang maksimum, kerana ketika itu hormon dalam keadaan stabil dan kulit tidak stress.

Berapa lama penggunaan 1 bekas ? 
Satu bekas Nufa Treatment Moisturizer boleh dipakai selama 2 bulan, 60 hari namun ia bergantung kepada kadar penggunaan individu.

Macam mana tekstur krim ? 

Nufa Treatment Moisturizer adalah bertekstur Gel Cream kerana ia merupakan gabungan formula serum & pelembab. Ia dijamin tidak melekit & cepat serap.

Boleh campur pakai dengan produk lain tak ? 
Ya boleh. Ia sangat selamat digunakan bersama produk skincare yang lain tanpa sebarang masalah.

Boleh sapu kat jerawat tak ? 
Boleh. Nufa Treatment Moisturizer sebenarnya bukan sahaja untuk merawat jeragat malahan ia juga berfungsi untuk merawat pelbagai masalah kulit yang lain.

Pantang larang penggunaan produk:

Wajib dipakai sebelum tidur.

Wajib pakai sunblock atau sunscreen pada siang hari untuk melindungi kulit dari sinar UV.

Cuci muka dengan bersih sebelum menyapu Nufa Treatment Moisturizer

Pastikan anda terus tidur selepas memakainya.

Haus Skin : Promo Julai 2021

 Psssstttttt! Julai lagi best ni.

Aduhhh Murrrrr yak amat nie, JIMAT Berbaloi Haus Skin Set Zero Jerawat Skin Repair, Set Zero Jeragat Skin Repair dan Combo Exclusive BOA😍😍


#HausCosmetics #Hausskin 

http://wasap.my/60138433522/promojulai
HAUS SKIN PROMO JULAI 2021

http://wasap.my/60138433522/promojulai
HAUS SKIN PROMO JULAI 2021

http://wasap.my/60138433522/promojulai
HAUS SKIN PROMO JULAI 2021


Kulit Kering – Kenapa Sebenarnya?

Kulit kering (dikenali sebagai xerosis secara klinikal) berlaku atas beberapa sebab, contohnya, virus, keadaan kesihatan yang kronik, rengsaan persekitaran, tindak balas alahan dan proses penuaan semula jadi.

Kadang kala, kulit kering tidak diketahui puncanya.


Kulit kering juga dikenali dengan istilah dan keadaan berikut:

Asteatosis berlaku apabila kelenjar sebum menghasilkan rembesan yang berkurangan. Istilah ini digunakan bersama dengan xerosis apabila membincangkan kulit kering yang dialami orang-orang tua.

Xerosis bermusim (gatal musim sejuk) biasanya melibatkan rasa gatal tetapi tiada ruam. Keadaan ini berlaku semasa musim sejuk kerana kelembapan yang rendah.

Ekzema ialah sejenis keradangan kulit yang bermula dari tahap ringan hingga ke kronik dan teruk. Gejala utamanya ialah tompokan kulit kering dan bersisik. Kecenderungan mendapat ekzema yang teruk boleh diwarisi.

Dermatitis ialah istilah yang digunakan bersama dengan ekzema dan xerosis untuk menerangkan kulit terengsa. Ia juga merujuk kepada pelbagai masalah kulit yang mengakibatkan keradangan kulit.

Ichthytosis ialah gangguan genetik yang dialami dalam masa setahun kehidupan anak-anak. Cirinya ditunjukkan oleh kulit kering dan bersisik.

Jika anda mengalami kulit kering, perhatikan kepelbagaiannya dan cari puncanya. Ini akan dapat membantu anda untuk memilih pendekatan pencegahan, ubat dan penyelesaian penjagaan kulit yang sesuai.

HAUS SKIN


Uiiiiittt.. Tau ke HausSkin ada 2 moisturiser. Satu untuk awak yang kulit kering dan combi. Satu lagi untuk awak yang kulit berminyak.
Haaaa kenapa ada 2? Mestilah sis, kulit kita kan berbeza setiap orang. Berbeza masa kering dan berminyak setiap orang. Kan?

Tau tak moisturiser ni teksture dia lembut, gel dan cream, elok je serap kat muka tak rasa berlemoih la kiranya, wangi dan sejuk. 
Bayangkan kadang2 tak pakai apa2 kat muka pun tetibe berangin sejuk je muka. 


Ewwwww mana nak dapat sis. 
Ehhh sini ada 👇

Kalau nak kulit muka nampak sihat dan segar, uolls MESTI sapu moisturiser yang SESUAI dengan kulit uolls.
HausSkin ada 2 jenis moisturiser; Gel dan Cream.
.
Gel Moisturiser - untuk kulit berminyak. 
Cream Moisturiser - untuk kulit kering dan combination.


HAUS SKIN MOISTURISER



HAUS SKIN BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING CREAM MOISTURISER
HAUS SKIN BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING CREAM MOISTURISER

Fungsi Dan Kebaikan Blood Orange Brightening Cream Moisturiser
• Mengurangkan kemerahan dan inflamasi kulit.
• Mengekalkan 'Skin Barrier' yang kuat.
• Meremajakan kulit dan ejen antipenuaan.
• Menghilangkan kedutan di wajah.
• Mencerahkan dan meratakan tona kulit.
• Melembutkan dan melicinkan kulit.
• Melembapkan kulit ke tahap maksimum.
• Berfungsi sebagai ejen antioksida.
• Mengimbangi mikro-flora pada kulit wajah.
• Menghilangkan masalah jerawat dan bertindak sebagai ejen antikerengsaan.

Ciri-ciri Blood orange Cream Moisturiser
• Tektur dalam bentuk krim pekat.
• Rasa sejuk dan tidak melekit.
• Cepat meresap ke dalam kulit.
• Formulasi untuk kulit kering dan kombinasi.
• Mempunyai kadar resapan yang tinggi.
• Mengandungi Vitamin A & E.
Pembelian pantas di sini:
https://wasep.me/mohaya-beauty?search=Haus+Skin+Cream+Moisturiser+Blood+Orange+Algae+Brightening
#HAUSCosmetics
#HAUSSkin 
#Haya0138433522
#HalalCosmeticsTrendsetter 
#ProdukYangPalingDiyakiniHalal


HAUS SKIN BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING CREAM MOISTURISER
HAUS SKIN BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING GEL MOISTURISER

KEBAIKAN:
🍃Membekalkan kelembapan dan hidrasi sehingga 72 jam
🍃Merangsang penghasilan sel baharu
🍃Mencerahkan tona kulit 
🍃Mengawal penghasilan sebum 
🍃Memulihkan jerawat
🍃Menganjalkan kulit
🍃Mengurangkan garis halus dan kedutan
🍃Menbaiki tanda penuaan
🍃Menghilangkan kemerahan kulit
🍃Mengembalikan keremajaan kulit
🍃Menguatkan sistem skin barrier
CIRI - CIRI:
☘️25x Vitamin C with Algae
☘️Kandungan gel 25g
☘️Tekstur gel pekat 
☘️Tekstur ringan
☘️Formulasi water-based
☘️Mudah meresap
☘️Tidak melekit
☘️Teknologi Blood Orange
☘️Teknologi Brown Algae
☘️Teknologi Skin Microbiome
☘️Teknologi 72 Jam Hidrasi
BAHAN - BAHAN:
🍀25x Vitamij C with Algae
🍀Laminaria Digitat(Algae) Extract
🍀Blood Orange Fruit Extract 
🍀Hydrolyzed Royal Jelly Protein 
🍀Salicylic Acid
🍀Niacinamide
🍀Centella Asiatica Leaf Extract
🍀Machlura Cochinchinensis Leaf Extract(Seboclear-MP)
🍀Sodium Hyaluronate
Pembelian pantas di sini:
https://wasep.me/mohaya-beauty?search=Haus+Skin+Gel+Moisturiser+Blood+Orange+Algae+Brightening
#HAUSCosmetics
#HAUSSkin 
#Haya0138433522
#HalalCosmeticsTrendsetter 
#ProdukYangPalingDiyakiniHalal

HAUS SKIN BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING CREAM MOISTURISER
HAUS SKIN BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING CREAM MOISTURISER

HAUS SKIN BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING CREAM MOISTURISER
HAUS SKIN BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING GEL MOISTURISER


HAUS COSMETICS : JERAGAT! SESAL KEMUDIAN TIADA GUNA

 SESAL DAHULU PENDAPATAN, SESAL KEMUDIAN TIADA GUNA

"Dulu, sis tak pernah tau pon kepentingan sunscreen kat muka. 7 tahun kerja bawah matahari sebagai Engineer tak pernah pakai sunscreen. Tu yg kulit muka berkerak semacam.

HAUS COSMETICS MELKY EFFECT

Dan bila bila bercakap berkenaan foundation, memang tak pernah berminat nak pakai sebab selalu jumpa foundation yang rasa heavy, kadang-kadang crack, and paling tak suka bab nak mencuci before solat. Part tu paling leceh bila kerja luar. 

Sepupu kenalkan Melty Glam Aqua Foundation brand HAUS Cosmetics. Dia beritau foundation ni tahan 8 jam. Pastu foundation ni ada sunscreen siap memacam treatment dalam satu tiub. Apalagi cepat-cepat sis try satu!

Memula pakai ringan macam kapas, bau pun wangi. Wow sangat foundation HAUS ni,  Macam tak pakai foundation pon. Nak cuci pon senang yakmat. Memang jatuh hati la.

HAUS COSMETICS MELKY EFFECT


In fact, foundation HAUS ada SPF 50 PA++++ tu lagi la rasa sayangnya kalau tak pakai hari-hari especially nak keluar rumah." - Farhana Azwani -

Nak kulit sihat tip top dengan 3 in 1 foundation meh wasap sis, klik je link di bawah



HAUS COSMETICS: SEKALI CALIT, SIAP!

 SEKALI CALIT, SIAP!

Mudah dan cepat nau bersiap dengan 3 in 1 foundation nii. Sekali calit siap make-up, siap sunscreen dan siap treatment!

Maksudnya, selain foundation ni jadi base mekap, dia juga bantu merawat kulit muka dengan bahan-bahan treatment yang dimasukkan sekali iaitu :

🤎Vitamin C

🤎Vitamin E

🤎Argan Oil

🤎Seboclear MP

HAUS COSMETICS MELTY GLAM AQUA FOUNDATION

HAUS COSMETICS MELTY GLAM AQUA FOUNDATION

HAUS COSMETICS MELTY GLAM AQUA FOUNDATION

HAUS COSMETICS MELTY GLAM AQUA FOUNDATION

Tak heran lah bila pakai muka peloles merelip, malah skin makin hari makin sihat cantik bila konsisten pakai foundation HAUS. 

Ehh ‘jauh panggang dari api’ betul dengan statement yang cakap make-up boleh rosakkan kulit bila guna Melty Glam Aqua Foundation nih.

Foundation HAUS memang sesuai untuk daily use sebab texturenya ringan, macam tak pakai apa apa. Mudah plak diblend, diratakan dan tak bercapuk. Soo senang nak dapat hasil make-up cantik letop macam instafemes gituu 😍

Nak mekap letop yang long-lasting, dengan effect glowing dan sempurna, tekan link ni👇🏻

HAUS COSMETICS MELTY GLAM AQUA FOUNDATION

Jadi, fd ni bukan setakat sebagai base mekap tapi juga sebagai 👇

✅ Pelindung Kulit
✅ Merawat Kulit

✅ Sebagai fd kegunaan harian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...