ORDER HERE

Time PKP Ramai Gegirls Rindu Nak Makeup Pergi Kerja



Time time Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni rindu pula nak berMelky Effect almaklum la lama nau tak gi keje.

Eh korang jangan ingat set Melky Effect tu hanya untuk gi keje atau kenduri kendara je tau kalau korang pakai tiap hari kat umah pon boleh je baru la terkawal sket pengeluaran minyak kat muka tu idok le jadi kuali nak goreng ikan kat muka 🤣

Paling penting cik suami tertawan dengan penampilan kita kat umah takde la ghupe mak lampir je dok umah tu ye tau ari ari whrestling ngan anak anak sejak PKP ni 😝

Dah set Melky Effect ni dihasilkan untuk kegunaan harian ape salahnya kita pakai hari hari untuk menyihatkan kulit muka kita ye dok?

Jangan lepas 9 bulan sok semua pakat cek in labour room udah le ok bye.

#MelkyEffect
#stayathome
#kitajagakita

10 KEBAIKAN LEMON~MAGIK UNTUK BADAN

Hari ini dah masuk hari ke-12 Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Apa khabar diet korang? Baju muat lagi? Huhu. Harapnya semua jaga pemakanan. Makan sikit-sikit. Bukan sikit-sikit makan.

Takpe. Meh sini nak share sikit 10 kelebihan lemon. Rupanya buah ni banyak magik dia untuk badan. Wow sangat tau.

🍋Lemon terkenal sebagai buah yang bantu tingkatkan tahap imun sistem kita dan melawan sebarang jangkitan.

🍋Lemon juga boleh jadi jus kurus sebab ia bantu dalam proses pencernaan dan sebagai ‘pembersih’ badan atau detoks.

🍋Bantu legakan dan elak masalah penghadaman seperti gastrik, kembung perut, angin dalam badan dan pedih ulu hati.

🍋Bantu memberi bekalan vitamin C semulajadi pada badan sekaligus bantu baiki masalah kulit.

🍋Air lemon bantu dalam perkumuhan dan elakkan sembelit atau cirit-birit.

🍋Bantu hadam lemak degil sesuai untuk sesiapa yang nak turunkan berat badan.

🍋Kalau sakit tekak, boleh minum air lemon untuk hilangkan sakit tu

🍋Bantu hilangkan bau mulut di awal pagi sebab lemon ni ada ciri-ciri antioksida dan antibiotik yang juga boleh bantu kurangkan bau badan.

🍋Bantu kurangkan mukus atau lendir dan kahak yang terhasil dalam badan. Sesuai bagi merawat selsema, minum je air lemon suam.

🍋Bantu buang atau rendahkan asid dalam badan kerana kandungan mineral yang tinggi dalam lemon.

Amacam? Best tak lemon ni. Sambil tengok tv kat rumah tu, boleh minum air lemon. Kita ada lagi 16 hari PKP. Kena kawal diet kita di rumah. Harap semua jaga diri. Stay at home.

#NoCorona
#HausPrihatin

ISLAM BERMULA DENGAN MUDAH.#NOCORONA




ISLAM BERMULA DENGAN MUDAH.

((يسروا ولا تعسروا، وبشروا ولا تنفروا))

Daripada Anas RA, daripada Nabi SAW baginda bersabda (maksudnya): Permudahkanlah oleh kamu dan janganlah menyusahkan, dan berilah berita yang mengembirakan dan janganlah kamu menyebabkan orang lari (kerana sikap keras dan berita menakutkan)

(Riwayat al-Bukhari dan Muslim) - Riyadhus Solihin hadis no 637.

Ape korang faham dari hadis ni? Paling senang nak kata kita permudahkan urusan orang lain maka In Shaa Allah urusan kita juga akan dipermudahkan.

Sekarang ni kita semua tengah membantu frontliners untuk memudahkan kerja diorg supaya virus durjana tu tak merebak ke orang lain Alhamdulillah sekarang ni dah 97% peratus yang bagi kerjasama sebaiknya untuk terus dok dalam umah.

Ye tau da start boring tapi pikir la orang lain sebelum buat benda tak berpaedah tu. Kalo korang bosan sangat main la konda kondi ke, galah panjang ke, baling selipar ke ha time ni la nak idupkan balik permainan tradisional kita tu kan bila lagi nak bagi anak anak merasa main mainan tradisional tu.

Tapi ingat jangan lak korang ajak anak anak jiran tetangga main skali kang ade lak polis dan tentera datang serang umah sebab tak follow arahan 🤣

#NoCorona
#stayathome
#kitajagakita

10 Produk Affiliate Yang Boleh Menjana Income Sehingga 6 Angka

Artikel Kali ini Kami Nak Kongsi 10 Produk Affiliate Yang Boleh Menjana Income Sehingga 6 Angka



Salam & Hi

Ramai yang berminat nak belajar jana income dengan affiliate,tetapi
soalan yang popular ialah Affiliate tu apa? Nak jual Affiliate apa?
Artikel kali ini ringkas sahaja,kami nak kongsi dengan anda beberapa program affiliate yang mendapat sambutan dan mencecah jualan sehingga 6 angka.
Tetapi sebelum itu,bagi mereka yang masih tak tahu
Affiliate ini ialah salah satu teknik pemasaran internet dengan menjual produk orang lain.Umpama anda mendaftar dan menjadi agen untuk produk A.Selepas itu,anda akan dapat link affiliate anda dari owner produk A,anda hanya perlu promosikan produk tersebut menggunakan link yang diberi.Setiap pembelian melalui link affiliate anda akan terima komisen.
Ramai yang nak jana income secara affiliate tapi tak tahu nak mula dari mana.Sebenarnya ianya sangat mudah,anda cuma perlu daftar


APA ITU HAUS PREMIUM PARTNER (HPP)?


HPP adalah satu platform perniagaan yang baru dilancarkan. Ia beroperasi secara sistem yang lengkap, mudah, dan selamat. Berkonsepkan seperti program Affiliate namun HPP akan memfokuskan produk fizikal yang proses pembuatannya berdasarkan Amalan Perkilangan Baik (GMP) dan diiktiraf HALAL oleh JAKIM.

HPP di dalam HAUS adalah merupakan ejen jualan atau affiliate yang HANYA akan mempromosikan link mereka yang tersendiri untuk mendapatkan jualan tanpa perlu berjumpa pelanggan, tanpa modal, tanpa komitmen stok, tanpa pengeposan. Segala mengenai Produk akan diuruskan oleh pihak HQ. HPP hanya bertugas untuk mempromosikan dan terus mendapat komisyen hasil jualan.

Tanpa Perlu Jumpa Customer

Tanpa Modal

Tanpa pegang Stok



Setiap ejen atau HPP akan mempromosikan link laman e-dagang yang tersendiri bagi mendapatkan hasil jualan daripada pembeli.

Menariknya, produk yang akan ditawarkan di dalam program ini akan sentiasa dikemaskini dari masa ke semasa mengikut keperluan pengguna.

Senarai Produk Affiliate












Platform inisiatif daripada HAUS untuk membantu rakyat MALAYSIA menjana pendapatan di dalam situasi COVID-19

Situasi getir berdepan COVID-19

Umum mengetahui situasi yang sedang melanda negara kita dan seluruh dunia. Semua rakyat di dalam ketakutan akibat serangan wabak pandemik COVID-19.

Pelindung barisan hadapan atau "frontliners" yang terdiri daripada para doktor, jururawat, polis, wartawan dan ramai lagi petugas kerajaan dan swasta tanpa lelah mempertaruhkan nyawa mereka bagi membendung gejala penularan wabak. Kelihatan juga banyak pihak yang tampil menghulurkan bantuan dan sokongan dari segi barangan keperluan asas perubatan seperti face mask", "hand sanitizer", mesin perubatan, makanan, minuman dan seumpamanya bagi membantu meringankan beban dan sebagai tanda sokongan kepada mereka.

Kerajaan Malaysia mengambil langkah drastik mengeluarkan Perintah Kawalan Pergerakan bermula 18 Mac 2020 sehingga 31 Mac 2020 bagi memutuskan rantaian jangkitan virus COVID-19. Namun sekiranya kita gagal, kemungkinan besar tempoh perintah Kawalan Pergerakan ini akan dilanjutkan sehingga mendapat kesan yang signifikan. Jika melihat kepada trend penurunan kes di negara China, mereka mengambil masa sehingga 4 ke 5 bulan bagi meredakan penularan virus ini dan menampakkan penurunan yang ketara.


Kesan daripada COVID-19

COVID-19 memberikan impak yang sangat besar bukan sahaja kepada rakyat Malaysia, malah seluruh dunia dari segenap lapisan masyarakat turut merasai kesannya. Dua kesan terbesar adalah dari segi kesihatan dan kedua tidak lain tidak bukan tentulah dari segi ekonomi. Situasi ketika ini dilihat agak sukar buat masyarakat kerana desakan keadaan yang memaksa semua rakyat dikuarantin di dalam rumah, syarikat-syarikat, kilang-kilang, institusi pendidikan dan semuanya diarahkan menghentikan operasi atau mengamalkan polisi bekerja dari rumah.




BERITA BAIK!


Ya, ini adalah berita baik dari HAUS buat anda yang dalam kerunsingan dalam situasi ketika ini. Turut prihatin, HAUS dengan seikhlas hati ingin membantu menjana pendapatan dengan membuka peluang perniagaan kepada anda 100% secara online!

Cik Misi pun Suka LIP CREAM keluaran HAUS COSMETICS

Tampil lebih yakin dengan HAUS COSMETICS 💋
.
Luminous Lush Moist Lipcream memastikan bibir sentiasa lembab sambil merawat bibir yang merekah.
.
Lebih menyakinkan bila digabungkan Lipcream bersama Matte Velvet Compact Powder
.
#hauscosmetics #halalcosmetics #modesthalalcosmetics #lipcream #compactpowder

LIP CREAM keluaran HAUS COSMETICS ni bukan LIP MATTE. Ia Semimatte‼️‼️‼️
Maksudnya separa moist, separa matte. Dalam bahasa mudah, matte yg tak kering sebab ada unsur moist sekali.

 Haaa gitewww‼️. Best kan! Matte dapat. Moist pun dapat 😍
Lagi BEST ia ANTI HITAM, ANTI KERING & ANTI KEDUT.
Produk tempatan, dikilangkan di kilang bertaraf GMP, kualiti setaraf internasional dan beri kesan rawatan baik pada bibir dan muka.







Lip Cream dari Haus Cosmetics ni ada 10 warna.
🔷 Blush
🔶 Purplish Pink
🔷 Sweet Red
🔶 Boss Pink
🔷 Vogue
🔶 Crimson
🔷 Brick
🔶Tawny
🔷 Peach Red
🔶 Cute Pink

Boleh lihat gambar di bawah untuk pilihan warna.
Dalam Lip cream ni pula ada 5 bahan utama iaitu:
1) Palmitoyl Hexapeptide-12
- Menjadi Anti Oksida, Melembapkan Bibir dan Menganjalkan Bibir

2) Jojoba Esters
- Menyihatkan dan Menyegarkan Bibir

3) Minyak Argan
- Meremajakan Bibir

4) Vitamin E
- Menghilangkan Hitam2 di Bibir

5) Vitamin C
- Pembentukan Kolagen Menjadikan Bibir Lembut dan Munggil

Cik minat yang Boss Pink atau Vogue, korang minat yang mana?

3 cara untuk menggunakan Matte Velvet Compact Powder dengan sempurna


3 cara untuk menggunakan Matte Velvet Compact Powder dengan sempurna:


1. Boleh diguna menggunakan span kering
2. Span boleh dibasahkan untuk lebih coverage
3. Boleh disapu menggunakan berus.


Sekarang tiada lagi halangan untuk kelihatan cantik!
www.wasap.my/60138433522/mvcp



#hauscosmetics #MatteVelvet #compactpowder #halalcosmetics #modesthalalcosmetics

Haus Cosmetics dan Haus Skin, ape yang bestnyer?

Haus Cosmetics dan Haus Skin, ape yang bestnyer Kak Ya?

1. Packaging menepati ciri-ciri International
2. Texture produk setaraf international
3. Produk Halal
4. Haus Cosmetics mampu bersaing di peringkat global dengan advantage Halal
5. Mempunyai kekuatan kilang kosmetik Halal sendiri
6. Mempunyai perjuangan yang jelas.

Kami bangga menjadi sebahagian team Haus Cosmetics.

#hauscosmetics #Hausskin #Halalcosmeticstrendsetter

Tentang Superfood ~ HAUS SUPER FOOD HISODIN B360

Menurut Kamus Oxford, superfood atau makanan super (luarbiasa) adalah kumpulan makanan yang kaya dengan nilai pemakanan dan dianggap sangat berfaedah untuk kesihatan dan kesejahteraan. Namun, sebenarnya tiada istilah atau kriteria superfood yang ditetapkan oleh manamana pihak berwajib. Pusat Penyelidikan Kanser UK menyatakan istilah superfood ialah helah pemasaran dengan asas saintifik yang tidak kuat. Jadi, apakah sebenarnya trend superfood ini?
Superfood diperkenalkan oleh ahli pemasaran dan menjadi trend di Internet, dengan pelbagai senarai yang dikeluarkan setiap tahun seperti biji chia, kombucha, quinoa, beri goji, sayur kale, teh hijau, koko, ikan salmon dan banyak lagi. Produk makanan yang diperkaya dengan kandungan tertentu seperti omega-3, antioksidan, atau vitamin juga diwar-warkan sebagai superfood. Teh hijau sering diiklan membantu penurunan berat badan dan dapat mencegah kanser, sementara DHA (sejenis omega-3) didakwa berfaedah untuk perkembangan otak kanak-kanak.
Melihat pada populariti superfood, artikel ini mengkaji kebenaran di sebalik dakwaan ini dan cara memupuk tabiat pemakanan yang sihat tanpa hanya tertumpu kepada superfood.
Adakah superfood benar-benar ‘super’?
Sebahagian superfood sememangnya mempunyai nilai pemakanan yang berkhasiat untuk kesihatan. Omega-3 adalah sejenis asid lemak perlu yang penting untuk metabolisme. Teh hijau pula kaya dengan katekin, sejenis antioksidan yang mampu menghapuskan radikal bebas berbahaya untuk kesihatan. Superfood biasanya diperkenalkan bersama bukti kajian yang menunjukkan kandungan tinggi bahan berkhasiat dalam makanan tersebut, atau bagaimana bahan ini boleh mencegah malah menyembuhkan penyakit-penyakit yang berbeza. Namun biasanya kajian tersebut tidak disimpulkan dengan baik, dengan hasil penemuan yang tidak tetap, dan tidak mungkin satu jenis makanan boleh mempunyai kesan ke atas sebarang penyakit dengan sendirinya.
Tidak dinafikan, kajian saintifik ini berasas, tetapi biasanya ia tidak mencerminkan pemakanan kita yang sebenar. Kajian menunjukkan katekin boleh menyekat pertumbuhan sel kanser, namun ujian makmal selalunya menggunakan ekstrak tulen bahan itu. Tambahan pula, kajian awal ke atas model haiwan tidak menggambarkan secara tepat kesan terhadap metabolisme tubuh manusia kerana adanya faktor lain yang perlu dipertimbangkan. Sesetengah kajian ke atas subjek manusia yang menggunakan satu atau beberapa bahan daripada tumbuhan atau haiwan, menggunakan rekabentuk kajian yang lemah dengan jumlah subjek yang sedikit, tempoh kajian yang singkat, kurangnya maklumat keselamatan, serta adanya kesan jangka pendek yang memerlukan keputusan berhati-hati bagi penggunaan.
Superfood masih boleh menjadi sebahagian daripada pemakanan keluarga anda. Namun, mengambil sejenis makanan secara berlebihan tidak akan membekalkan semua nutrien yang diperlukan. Kompaun bioaktif koko dalam coklat gelap sememangnya mempunyai faedah kesihatan, tetapi jika dimakan secara berlebihan, kandungan gula dan lemak yang tinggi boleh membawa kepada masalah kesihatan lain. Penggemar superfood yang mengamalkan tabiat pemakanan dan gaya hidup tidak sihat juga tidak akan mengalami perubahan seperti yang diharap. Daripada mengikut trend semasa, memupuk tabiat pemakanan yang baik adalah kunci utama untuk kesihatan.
Tumpu pada pemakanan sihat
Daripada bergantung kepada pengambilan superfood, amalkan pemakanan sihat yang seimbang, sederhana, dan pelbagai (BMV) untuk keluarga anda. Capai diet seimbang dengan memakan lebih banyak sayur, buah dan bijirin penuh, serta kurangkan garam, gula, lemak dan minyak seperti yang disarankan. Amalkan kesederhanaan, dengan tidak memakan sesuatu terlalu banyak atau terlalu sedikit. Kepelbagaian makanan dalam diet penting untuk memberikan nutrien berbeza yang diperlukan.

Superfood tempatan?

Superfood popular dalam talian selalunya mahal dan sukar didapati di Malaysia kerana trend ini bermula dari negara barat. Tetapi, kita juga ada versi ‘superfood’ tempatan yang lebih mudah didapati seperti tempe (kaya dengan protein, serat dan kalsium), bayam (vitamin K, kalsium, zat besi), rambutan (serat, vitamin C), betik (vitamin A, folat) dan banyak lagi.

Hisodin B360 Super Food tu ape pulak?
Nama HISODIN adalah gabungan dari bahan HITHION dan GLISODIN yang ada dalam produk nie .
B360 bermaksud B-Beauty 360 darjah . Bertukar 360 darjah jadi sihat dan cantik .
HISODIN B360 fungsinya nak bagi kulit cantik dari dalam . Diformulasikan untuk mencerahkan (brightening) , merawat , melindungi dan menyihatkan kulit sebab ada fungsi antioksidan yang tinggi .
Salah satu bahan teknologi unik yang digunakan adalah Glisodin . Bahan nie ada fungsi yang hampir sama dengan Gluthatione dan ada fungsi tambahan yang mampu menguatkan hati .

Harga 1 box ada 30 sachet RM150 (belum termasuk kos penghantaran)

Disclaimer :
Hisodin B360 bukan ubat atau produk yang memerlukan preskripsi doktor .
Ianya secara umum adalah makanan tambahan yang membantu bagi fungsi kesihatan dan kecantikan kulit .
Klik link dibawah untuk tempahan
Note: Kunci utama dalam pengambilan diet yang sihat adalah untuk mengambil pelbagai jenis makanan berkhasiat dalam kuantiti yang betul.
LAGI INFO HISODIN B360

HAUS Super Food Hisodin B360

HAUS Super Food Hisodin B360

HAUS Super Food Hisodin B360

HAUS Super Food Hisodin B360

HAUS Super Food Hisodin B360

HAUS Super Food Hisodin B360

HAUS Super Food Hisodin B360

HAUS Super Food Hisodin B360

HAUS Super Food Hisodin B360

HAUS Super Food Hisodin B360

HAUS Super Food Hisodin B360

HAUS Super Food Hisodin B360

HAUS Super Food Hisodin B360

HAND SANITIZER HABIS STOK! TAK TAHU MANA NAK CARI LAGI- CUBA HAUSANITIZER

HAUS HAND SANITIZER- 5 in 1 RM 50 + FREE DELIVERY

HAUS HAND SANITIZER

HAUSanitizer merupakan produk terbaru keluaran HAUS di bawah rangkaian HAUS Premium. Ia diformulasi dengan rumusan istimewa bagi membantu para pengguna yang mementingkan kebersihan diri dan keluarga bagi melindungi mereka dari bakteria dan kuman. Ini adalah salah satu inisiatif khas dari pihak HAUS kepada masyarakat dalam situasi yang sedang menggegarkan seluruh dunia iaitu wabak pandemik COVID-19 oleh virus dari sejenis keluarga coronavirus. #NoCorona #HAUSCare #HAUSConcern #HAUSContribute #HAUSPrihatin #HAUSCakna


HAUSanitizer dihasilkan di kilang milik muslim bumiputera Malaysia iaitu GIM Cosmetic Industries Sdn. Bhd. Pembuatan GIM Cosmetic Industries yang dioperasi oleh 100% muslim bumiputera juga telah diiktiraf HALAL oleh pihak JAKIM selain memiliki sijil Good Manufacturing Practice (GMP) oleh pihak KKM dengan mengamalkan Amalan Perkilangan Baik mengikut garis panduan yang ditetapkan.


Pihak Organisasi Kesihatan Dunia atau World Health Organisation (WHO) telah menyarankan penggunaan hand sanitizer bagi mencuci tangan sekiranya berada di dalam situasi ketiadaan sumber air dan sabun. Ini kerana, tangan merupakan anggota tubuh yang paling banyak terdedah kepada bakteria dan kuman. Penjagaan kebersihan tangan adalah sangat penting bagi menjamin kesihatan yang sejahtera. Merujuk kepada Pusat Kawalan Penyakit dan Pencegahan atau Centres for Disease Control and Prevention (CDC), penggunaan alkohol sekurang-kurangnya 60% dan ke atas di dalam hand sanitizer telah cukup mampu menghapuskan bakteria dan kuman dengan cara penggunaan yang betul.


Bahan-bahan yang digunakan di dalam HAUSanitizer ini telah terbukti berkesan bagi menghapuskan 99.9% bakteria dan kuman melalui ujian makmal oleh pakar sains.


Dengan menggunakan 70% alkohol di dalam keseluruhan formula HAUSanitizer ini, ia dijamin dapat membantu membunuh bakteria dan kuman secara terus dan mengurangkan bakteria dan kuman dengan jumlah yang signifikan dengan mengikut langkah penggunaan yang betul.


Selain itu, HAUSanitizer tidak akan mengeringkan kulit walaupun dengan kerapkali penggunaan kerana Aloe Vera berfungsi memberikan kelembapan yang optimum bagi memastikan kulit sentiasa kekal terhidrat disamping bebas dari bakteria dan kuman.


KKM NOTIFICATION NUMBER: NOT200304544K


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...