BELI PRODUK KECANTIKAN ONLINE

--<<@ INFO @>>--

PENGEPOSAN DI ABS.


(AHAD-KHAMIS)

POS SEPERTI BIASA(SEBELUM 12 TENGAHARI)


(SABTU )

POS SEPERTI BIASA KECUALI SABTU

MINGGU PERTAMA :)


(JUMAAT)

CUTI POS

PELANGGAN YANG MASIH TIDAK MENERIMA ITEM MASING-MASING SELEPAS 2 @ 3 HARI PENGHANTARAN, SILA WHATSAPP +60138433522 UNTUK SELANJUTNYAWelcome =) Thanks for visiting ^_~ Feel free to follow us ON INSTAGRAM & Like our FB fanpage

Sunday, 27 October 2019

Kulit Berminyak, Kering, Atau Kombinasi? Buat Eksperimen Kenali Jenis Kulit Anda

Bahan yang diperlukan adalah muka sendiri, tangan, tisu dan blotting paper/kertas minyak/oil film.








Memiliki kulit wajah yang cantik dan bersih adalah impian semua orang, tidak kira perempuan mahupun lelaki
Untuk mendapatkan kulit wajah yang sempurna memerlukan penjagaan yang rapi dan teratur lebih-lebih lagi dengan keadaan cuaca yang tidak menentu yang turut memberi kesan kepada kulit kita.

Penjagaan yang rapi termasuklah mengamalkan gaya pemakanan yang sihat di samping menggunakan pencuci muka dan krim pelembap yang bersesuaian dengan kulit kita kerana semua orang memiliki jenis kulit yang berbeza-beza.


Sebelum nak cuba dapatkan kulit yang cantik, licin dan bersih, anda kena tahu terlebih dahulu apa jenis kulit anda sama ada kering, berminyak, normal atau kombinasi

Kalau kita perasan, di pasaran banyak juga produk penjagaan kulit muka yang khas untuk jenis-jenis kulit muka. Ada yang untuk oily skin, combination, dry skin, sensitive, acne prone dan banyak lagi. Sebenarnya agak penting juga untuk kita pilih produk yang sesuai dengan kulit muka kita.

Ada 4 jenis utama kulit iaitu dry/kering, oily/berminyak, normal dan combination/gabungan. Sebenarnya agak mudah untuk kita tentukan jenis kulit muka kita. Tapi untuk hasil yang lebih tepat, perlu rujuk dengan pakar kulit. Cara yang mudah adalah dengan cara '30 minutes bare face'.

Caranya, tanggalkan semua makeup, sunscreen, semua yang ada pada muka kita. Cuci bersih kemudian keringkan. Biarkan muka begitu sahaja. Jangan sentuh atau pakai apa-apa produk selama 30 minit (dalam sesetengah kes up to 1 hour). Sepanjang tunggu, buatlah aktiviti macam biasa.

Selepas 30 mins - 1 jam, bersihkan tangan dulu dengan sabun. Kemudian keringkan. Antara bahan yang diperlukan adalah muka anda sendiri, tangan, tisu dan blotting paper/kertas minyak/oil film. Contoh blotting paper macam dalam gambar kalau ada yang tak pasti macam mana rupanya.

Experiment 1 : Dry skin

Cuba senyum, kerut dahi, muka. Ambil tisu dan lap muka. Kemudian ambil blotting paper dan lap T-zone (dahi, hidung, dagu). Jika waktu gerakkan muka rasa ketat, kemudian pada tisu ada kulit yang flaky tertinggal, minimum or zero oil pd paper, itulah dry skin.

Experiment 2 : Oily skin

Ambil 2 helai blotting paper. Helai pertama lapkan T-zone (dahi, hidung, dagu). Helai kedua lapkan pipi, tapi dahi, tepi dagu. Bandingkan kedua-dua helai. Jika minyak terperangkap sama banyak, penuh satu blotting paper, or tak cukup sehelai, itulah oily.

Experiment 3 : Combination

Guna 2 helai blotting paper, lapkan sehelai pada T-zone dan sehelai lagi pada pipi. Bandingkan kedua-dua helai. Jika helaian pada pipi minimum minyak terperangkap  dan T-zone lebih/sangat banyak, juga kalau ada flaky skin tertinggal pada tisu, itu combination.

Experiment 4 : Normal skin

Jika jumlah minyak terperangkap pada blotting paper selepas anda lapkan muka sangat minimum atau tiada, muka tak rasa ketat, tiada flaky skin tertinggal pada tisu, maksudnya kulit anda normal.

Selepas dah tahu jenis kulit, barulah seronok kita nak pilih produk yang sesuai dengan kulit





SKIN CARE organik halal bebas merkuri ke? Kat sini sis Kak Ya ingin memperkenalkan skin care terbaru daripada HAUS COSMETICS.

πŸ‘‰πŸ»Haus Cosmetics adalah *product R&D*.
πŸ‘‰πŸ»*Bukan product OEM*.
πŸ‘‰πŸ»Nama Kilang yg menghasilkan product Haus Cosmetics nie adalah *GIM COSMETICS*
πŸ‘‰πŸ»Owner kilang merangkap ketua R&D merangkap founder Haus Cosmetics nie adalah *Puan Norazimah Abd Jalil* fb: *eiyma jalil* .

πŸ‘‰πŸ»HQ telah mengeluarkan produk
terbaru iaitu HAUS SKIN:

❤️ Set Dry & Combination Skin
🧴 Brightening Scrub Cleanser
🧴 Silky Intensive Oil Serum
🧴 Brightening Serum
🧴 Brightening Cream Moisturiser
Harga Asal: RM244.00
Harga Promo: RM199.00
*tidak termasuk pos


❤️ Set Oily Skin 
🧴 Brightening Scrub Cleanser
🧴 Brightening Serum
🧴 Brightening Gel Moisturiser 
Harga Asal: RM195.00
Harga Promo: RM150.00
*tidak termasuk pos






❤️ Set Acne Prone Skin
🧴 Brightening Scrub Cleanser
🧴 Brightening Gel Moisturiser
Harga Asal: RM110.00
Harga Promo: RM100.00
*tidak termasuk pos


*boleh juga membeli secara loose item untuk setiap produk HAUS SKIN*


Ada pilihan bajet lain lagi tauuntuk masalah kulit yang berbeza.


Berminat boleh wasap Kak Ya


WWW.WASAP.MY/60138433522

RANGKAIAN PRODUK HAUS SKIN DAN PILIHAN SET

4 rangkaian produk HAUS SKIN

🍊 *Blood Orange Brightening Scrub Cleanser RM45*
🍊 *Blood Orange Brightening Gel Moisturiser RM65*
🍊 *Blood Orange Brightening Cream Moisturiser RM65*
🍊 *Blood Orange Brightening Serum RM85*

Pembelian Set HAUS SKIN
PROMO!
🍊 *COMBO Acne-Prone Skin RM100*
🍊 *COMBO Oily Skin RM150*
🍊 *COMBO Dry & Combination Skin RM199*
🍊 *COMBO Dry & Combination Skin LIMITED EDITION with Silky Intensive Lavender Oil Serum RM205*

Untuk keterangan lanjut berkenaan produk

Whatsapp ke http://wasapp.me/+60138433522

🍊 *Blood Orange Brightening Scrub Cleanser RM45*

🍊 *Blood Orange Brightening Gel Moisturiser RM65*

🍊 *Blood Orange Brightening Cream Moisturiser RM65*

🍊 *Blood Orange Brightening Serum RM85*

KENAPA PERLU CUBA SET SKINCARE HAUS



Barang baik kenapa nak tolak tepi. 

Ish, kakyaa pun taknak sorok-sorok la. Masih ada keraguan pada Haus Skin lagi ke? satu-satunya produk yang

1. DIJAMIN HALAL
2. DIKILANGKAN oleh tangan MUSLIM kita
3. Melalui RND yang kritikal
4. Bekerjasama rapat dengan Chemist Italy
5. Menggunakan bahan mentah paling berkualiti dengan sijil ECOCERT
6. Menggunakan technology dari Italy

#HAUSSKIN
#HAUSGuardians
#hauscosmetics
#hausskin
#orderhausskin

Kenape Korang perlu cuba set skincare HAUS ni??

πŸ“ŒAda sijil HALAL kilang
πŸ“Œ GMP kilang
πŸ“Œ Natural dan organic ECOCERT & COSMOS
πŸ“Œ KKM 

HAUS skin merupakan produk organik untuk merawat pelbagai masalah kulit muka macam⤵️⤵️⤵️:

  •  Masalah kulit kering dan berminyak di T-Zone.
  • Anti aging.
  • Anti kendutan.
  • Mencerahkan kulit satu tona dari asal.
  • Mengecil liang-liang pori.
  • Mengawal pengeluaran sebum berlebihan.
  • Memudarkan parut jerawat & bintik hitam
  • Menghilangkan jeragat
  • Masalah kulit jerawat
  • Masalah kulit breakout
  • Masalah kulit selepas berhenti pakai produk bermerkuri.
Jika ANDA sedang mengalami masalah πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†Jangan risau Kakya boleh bantu hilangkan dalam masa 1 bulan! 😍

KEBAIKAN GEL MOISTURISER BY HAUSSKINCARE

#KEBAIKAN GEL MOISTURISER BY HAUSSKINCARE

Punca kulit berminyak adalah disebabkan sebum yg berlebihan. Anda disarankan menggunakan produk perawatan berlabel oil free, water based atau non-comedogenic. 

Manakala, punca kulit berjerawat adalah masalah kulit yang umumnya disebabkan oleh bakteri (tidak hanya hormon) dan sering dialami oleh jenis kulit sensitif. Untuk mereka yang ada acne-prone skin, elakkan pakai pelembab yang jenis cream. Carilah pelembab yang jenis lotion atau lebih bagus lagi dalam bentuk gel. Ini akan mengurangkan penghasilan minyak berlebihan pada muka.

Rajinkan diri pakai SUNBLOCK sebab sunblock mampu kurangkan parut jerawat daripada jadi lebih gelap.

Gel Moisturiser by #hausskin dapat membantu:

πŸ’Ÿ Masalah kulit berminyak & berjerawat
πŸ’ŸAnti aging
πŸ’ŸAnti kendutan
πŸ’ŸMencerahkan kulit kusam
πŸ’ŸMematikan kuman yang aktif yg 
      menyebabkan pertumbuhan jerawat.
πŸ’ŸMengawal pengeluaran sebum


HAUS Gel Moisturiser :RM 65.00 exclude postage 

Semoga bermanfaat untuk anda ✌️

#Hauscosmetics
#hausskincare

New Produk Haus Skin untuk penjagaan kulit.
.
Teknologi yang utama dalam #BOBS adalah Blood Orange. Diimport khas dari Pulau Sicily, Italy.
.
Terdapat banyak khasihat dalam Blood Orange antaranya mempunyai 25x ganda Vitamin C berbanding dengan orange biasa.
.
Anda mahu tahu banyak lagi kelebihan yang ada dalam #BOBS?? STAY TUNE!!
.
#HausCosmetics #HausSkin #BloodOrangeBrighteningSet #BOBS #HalalCosmetics #modesthalalcosmetics










Inilah masanya untuk cuba kosmetik dan skincare pertama dengan Teknologi Skin Microbiome di Malaysia. Dan inilah masanya ajak kengkawan lovelies cuba sekali. Jom dapatkan wajah cantik dan sihat sesama, hihi 



HAUS SKINCARE TREATMENT BLOOD ORANGE BRIGHTENING

Brightening vs Whitening?

Set Skincare Blood Orange yang Mohaya pakai sekarang ni memang di design untuk jadikan kulit kita menjadi bright. Beza tau dengan whitening!

Kita bukan nak jadi putih putih melati tu tau, tapi nak jadi kulit bright. Dari jauh dah nampak bercahaya gitu.

Paling penting nampak kulit sihat dan berseri.
Treatment dalam BO set ni sangat banyak. Dah jatuh chenta namatey dahhhh

😬

#HAUSSkin

HAUS SKINCARE TREATMENT BLOOD ORANGE BRIGHTENING
HAUS Combo A Set Dry & Combination Skin:
- 1 Serum
- 1 Scrub Cleanser (free gift sekarang time promo)
- 1 Cream Moisturiser
- 1 Silky Intense Oil Serum
Skincare by #HausSkin. Ingredient utamanya adalah Blood Orange yang berbuah 2 kali setahun dan diimport dari Italy.
.
Terdapat banyak khasihat dalam Blood Orange antaranya mempunyai 25x ganda Vitamin C berbanding dengan orange biasa.
1. Mengandungi Vitamin A yang sangat mewah
πŸ‘‰πŸ» Vitamin A membantu untuk memperbaiki masalah jerawat dengan menyeimbangkan dan mengawal pengeluaran minyak di wajah. Vitamin A juga membantu mengurangkan pigmentasi/jeragat.
2. Agent Pencerahan terbaik kerana mengandungi Blood Orange dari Pulau Sicily, Italy
πŸ‘‰πŸ» 25x ganda sangat kaya dengan Vitamin C berbanding dengan orange biasa, yang mana sangat hebat dalam membantu mengurangkan jeragat yang degil.
πŸ‘‰πŸ» Membantu mempercepatkan pengeluaran collagen, dengan itu kulit semakin anjal, kedutan hilang dan akhirnya menjadi muda remaja.
πŸ‘‰πŸ» Memudarkan bintik hitam dan parut jerawat dengan berkesan.
πŸ‘‰πŸ» Meratakan tona kulit yang tidak sekata.
πŸ‘‰πŸ» Mencerahkan kulit dengan lebih pantas kerana kandungan vitamin C adalah sangat tinggi.
πŸ‘‰πŸ» Based on study oleh Chemist dari Italy, Blood Orange yang di gunakan dalam formulasi Haus Skin ini memberi kesan pemutihan yang sama effective seperti hydroquinone dan lebih baik dari kojic acids tetapi Blood Orange jauh lebih SELAMAT kesan pemutihan kerana ia adalah sumber semulajadi.
πŸ‘‰πŸ» Kulit akan lebih cerah dengan cara yang natural, tiada pengelupasan dan tiada kesakitan.
3. Mampu menjadikan kulit glowing atau bersinar.
πŸ‘‰πŸ» Haus Skin ini mengandungi Enzime Papaya yang dikenali sebagai bahan utama dalam produk pemutihan kulit kerana ia mengandungi papain, enzim semula jadi yang menggalakkan pembaharuan kulit dan sel baru. Ia membantu dalam pengelupasan kulit untuk mendapatkan sel baru, dan mempunyai sifat pemulihan yang melembutkan kulit.
πŸ‘‰πŸ» Menanggalkan sel kulit mati
4. Sangat berkesan mematikan jerawat, mengecutkan jerawat, membunuh kuman jerawat dan mengawal pengeluaran sebum kerana mengandungi Salicylic Acid dan Niacinamide.
5. Rice Bran Extract sangat bagus untuk menenangkan kulit dan anti oxidant.
6. Capparis Spinosa Fruit Extract mampu mengekalkan penghidratan kulit yang mencukupi dan menghalang kulit daripada menjadi kering.
7. Capparis Spinosa Fruit Extract juga sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit allergic kerana ia mengandungi fungsi Anti-Allergic.
HEBAT KE HEBAT?

HAUS SKINCARE TREATMENT BLOOD ORANGE BRIGHTENING
HAUS Combo Limited Edition:
- 1 Serum
- 1 Scrub Cleanser (free gift sekarang time promo)
- 1 Cream Moisturiser
- 1 Silky Intense Oil Serum


Saturday, 12 October 2019

HAUS SKIN BLOOD ORANGE BRIGHTENING

Confidence is Perfection

Haus Cosmetics is a brand that is competing in the beauty and health industry especially in Malaysia and offers a variation of Halal cosmetics products and is internationally priced at affordable prices. Haus Cosmetics has since gone on to expand the collection into a full range of colour cosmetics, including eyeshadow palettes, concealers, highlighters, blushes, accessories and more, as well as becoming one of the most renowned and coveted halal cosmetics brands of 2019.

Silky Intense Oil Serum Special Edition
RM 55.00 | 10ml
Rawatan Intensif kulit wajah dengan OMEGALIGHT dan 6 jenis ekstrak minyak antara yang terbaik di Dunia.

BLOOD ORANGE SKINCARE COMBO LIMITED

PROMOSI RM205 MYR 
NORMAL PRICE RM250 MYR
HAUS COMBO LIMITED SET DRY & COMBINATION SKIN:
- 1 SERUM
- 1 SCRUB CLEANSER (FREE GIFT SEKARANG TIME PROMO)
- 1 CREAM MOISTURISER
- 1 SILKY INTENSE OIL SERUM LAVENDER

BLOOD ORANGE SKINCARE COMBOB

PROMOSI RM150 MYR 
NORMAL PRICE RM195 MYR
HAUS COMBO B FOR OILY SKIN:
- 1 SERUM
- 1 SCRUB CLEANSER (FREE GIFT SEKARANG TIME PROMO)
- 1 GEL MOISTURISER


BLOOD ORANGE SKINCARE COMBO

PROMOSI RM199 MYR 
NORMAL PRICE RM244 MYR
HAUS COMBO A SET DRY & COMBINATION SKIN:
- 1 SERUM
- 1 SCRUB CLEANSER (FREE GIFT SEKARANG TIME PROMO)
- 1 CREAM MOISTURISER
- 1 SILKY INTENSE OIL SERUM

BLOOD ORANGE SKINCARE COMBO C

PROMOSI RM100 MYR 
NORMAL PRICE RM110 MYR
HAUS COMBO C FOR OILY SKIN:

- 1 SCRUB CLEANSER 
- 1 GEL MOISTURISER

Blood Orange Brightening Scrub Cleanser | 50ml
NORMAL PRICE RM45 MYR
HAUS SCRUB CLEANSER FOR ALL SKIN TYPE


Blood Orange Brightening Cream Moisturiser | 15g
NORMAL PRICE RM65 MYR
HAUS CREAM MOISTURISER FOR DRY AND COMBINATION SKIN

Blood Orange Brightening Gel Moisturiser | 15g
NORMAL PRICE RM65 MYR
HAUS GEL MOISTURISER FOR OILY SKIN

Blood Orange Brightening Serum | 15ml
NORMAL PRICE RM85 MYR
HAUS SERUM FOR ALL SKIN TYPE

Silky Intense Oil Serum Calendula
RM 49.00 | 10ml

Thursday, 3 October 2019

Scrub Cleanser Haus Skin

BLOOD ORANGE SCRUB CLEANSER BY HAUS
#ScrubCleanser
.
Memperkenalkan scrub cleanser yang mengandungi banyak khasiat dari Blood Orange untuk kecantikan wajah anda.
.
Kebaikan Scrub Clenaser:-
✔ Mengekalkan penghidratan kulit
✔ Menegangkan kulit dan anti oksidan
✔ Menjadikan kulit glowing/bersinar
✔ Agent pencerahan terbaik
✔ Mengandungi Vitamin A yang sangat tinggi
✔ Mengandungi anti allergic
✔ Membuang sel kulit mati seperti blackhead dan whitehead
✔ Membantu mematikan jerawat dan mengecutkan jerawat


5 KEBAIKAN SCRUB CLEANSER BY HAUS
Bila kita dengar je perkataan scrub semua akan cakap ‘eh scrub boleh guna hari-hari ke?’ ‘Tak lukakan kulit ke?’
Tidak lagi dengan Haus Skincare.
Scrub yang ada di dalam Scrub Cleanser Haus ni adalah scrub yang sangat halus, scrub yang berasal dari kayu dan bukan dari plastik, so bila kita pakai rasa lembut je muka dan lansung tak rasa sakit, rasa sejuk dan paling penting rasa cuci dari dalam.

Bahan yang ada dalam Scrub Cleanser Haus Skin

Ciri-ciri Scrub Cleanser Haus Skin

Fungsi Scrub Cleanser Haus Skin

Fungsi bahan yang ada dalam Scrub Cleanser Haus Skin

Scrub Haus Skin cleanser berfungi sebagai ejen PHYSICAL EXFOLIATOR yang lembut bagi membuang sel kulit mati di wajah, whitehead dan blackhead.
• Exfoliator ni ialah proses membuang sel kulit mati di kulit muka.
• Scrub pula, cara untuk kita membuang kulit mati. Kita sental sental guna scrub, bagi hilangkan sel kulit mati tu. Ini namanya, physical exfoliate.

Kenapa kita kena exfoliate kulit muka kita?
Naturally, kulit kita memang boleh singkirkan sel kulit mati secara semulajadi melalui recycle normal kulit 28 hari tapi bila dah usia meningkat, hormone jadi tidak stabil, kulit pulak terdedah dengan pencemaran persekitaran, terdedah kepada cahaya matahari dan akhirnya proses nak hilangkan sel kulit mati tu semakin lambat dan kadang-kadang stop terus sebab tu siapa perasan kulit kita nampak kusam?
Jadi, untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik boleh dapatkan dari agent yang sah.

NAK KULIT CANTIK? KOMEN "PM" ATAU KLIK LINK WHATSAPP DI BAWAH  πŸ‘‡πŸ»



The BEST ever Scrub Cleanser.
Haus Skin Scrub Cleanser
Tekstur :
Sejenis gel pekat bewarna orange gelap bersama scrub yang sangat halus
Ciri-ciri produk:
Mengandungi buih yang sedikit kerana tiada SLES dan SLS, rasa sejuk selepas digunakan untuk menyegarkan wajah.
Kebaikan Produk Scrub Cleanser :
1. Mengandungi Vitamin A yang sangat mewah
πŸ‘‰πŸ» Vitamin A membantu untuk memperbaiki masalah jerawat dengan menyeimbangkan dan mengawal pengeluaran minyak di wajah. Vitamin A juga membantu mengurangkan pigmentasi/jeragat.
2. Agent Pencerahan terbaik kerana mengandungi Blood Orange dari Pulau Sicily, Italy
πŸ‘‰πŸ» 25x ganda sangat kaya dengan Vitamin C berbanding dengan orange biasa, yang mana sangat hebat dalam membantu mengurangkan jeragat yang degil.
πŸ‘‰πŸ» Membantu mempercepatkan pengeluaran collagen, dengan itu kulit semakin anjal, kedutan hilang dan akhirnya menjadi muda remaja.
πŸ‘‰πŸ» Memudarkan bintik hitam dan parut jerawat dengan berkesan.
πŸ‘‰πŸ» Meratakan tona kulit yang tidak sekata.
πŸ‘‰πŸ» Mencerahkan kulit dengan lebih pantas kerana kandungan vitamin C adalah sangat tinggi.
πŸ‘‰πŸ» Based on study oleh Chemist dari Italy, Blood Orange yang di gunakan dalam formulasi Haus Skin ini memberi kesan pemutihan yang sama effective seperti hydroquinone dan lebih baik dari kojic acids tetapi Blood Orange jauh lebih SELAMAT kesan pemutihan kerana ia adalah sumber semulajadi.
πŸ‘‰πŸ» Kulit akan lebih cerah dengan cara yang natural, tiada pengelupasan dan tiada kesakitan.
3. Mampu menjadikan kulit glowing atau bersinar.
πŸ‘‰πŸ» Haus Skin ini mengandungi Enzime Papaya yang dikenali sebagai bahan utama dalam produk pemutihan kulit kerana ia mengandungi papain, enzim semula jadi yang menggalakkan pembaharuan kulit dan sel baru. Ia membantu dalam pengelupasan kulit untuk mendapatkan sel baru, dan mempunyai sifat pemulihan yang melembutkan kulit.
πŸ‘‰πŸ» Menanggalkan sel kulit mati
4. Sangat berkesan mematikan jerawat, mengecutkan jerawat, membunuh kuman jerawat dan mengawal pengeluaran sebum kerana mengandungi Salicylic Acid dan Niacinamide.
5. Rice Bran Extract sangat bagus untuk menenangkan kulit dan anti oxidant.
6. Capparis Spinosa Fruit Extract mampu mengekalkan penghidratan kulit yang mencukupi dan menghalang kulit daripada menjadi kering.
7. Capparis Spinosa Fruit Extract juga sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit allergic kerana ia mengandungi fungsi Anti-Allergic.
8. Scrub di dalam cleanser berfungi sebagai agen physical exfoliator atau mild exfoliator yang lembut bagi membuang sel kulit mati di wajah, white head dan black head.
HEBAT KE HEBAT?

TUNGGU APA LAGI..!!!
NAK KULIT CANTIK? KOMEN "PM" ATAU KLIK LINK WHATSAPP DI BAWAH πŸ‘‡πŸ»