ORDER HERE

3 Kesalahan Menyimpan Skincare

Menjaga kesihatan dan kecantikan kulit wajah menggunakan skincare memang bagus. Tapi apa nak buat jika ternyata selama ini anda salah menyimpan skincare di tempat yang betul?


Ternyata tidak semua tempat sembarangan boleh menyimpan skincare tau. Jom kita semak mana tahu anda juga tersalah simpan dan mungkin ia akan memudaratkan anda. Ketahui 3 tempat ini:


Menyimpan Skincare Di Dalam Peti Ais

Sesetengah orang suka menyimpan skincare di dalam peti ais untuk membuatkan skincare tersebut tahan lama dan sejuk bila dipakai.

Kesan dingin pada skincare ketika dipakai memang terasa sedap dan nyaman. Namun tidak semua skincare boleh simpan di dalam peti ais ye.

Perhatikan baik-baik kandungan yang ada dalam bahan skincare, apakah harus disimpan dalam suhu bilik ataupun dalam keadaan dingin agar kandungannya tetap terjaga dengan baik.

Jangan biarkan kesalahan menyimpan skincare ini terjadi.


Menyimpan Skincare Di Bilik Mandi
Kebanyakkan orang akan menyimpan skincare di bilik mandi agar mudah digunakan ketika mandi. Inilah kesalahan menyimpan skincare yang kerap terjadi.

Tapi anda perlu ambil tahu udara lembap di bilik mandi akan membuatkan kandungan skincare berubah dan hilang khasiatnya.

Oleh kerana itu, seeloknya jangan simpan skincare dalam bilik mandi.


Menyimpan Skincare Terdedah Dengan Direct Sunlight
Mungkin anda sudah simpan di tempat yang betul, namun perlu diawasi kerana takut terkena direct sunlight yang menembusi tempat tersebut dan boleh mempengaruhi kandungan skincare.

Suhu yang tinggi boleh membuatkan kualiti skincare menurun. Tambah pula jika skincare tersebut mengadungi vitamin C, retinol, dan benxoyl peroxide.

Sama juga dengan skincare yang mengadungi bahan natural dan organik, perlu dititikberatkan kerana kandungannya amatlah sensitif.


Okay, itulah serba sedikit tempat di mana anda perlu elakkan untuk menyimpan skincare. Tak nak kan kulit wajah menjadi keradangan dek kerana kesalahan menyimpan skincare? Jadi inilah masanya anda perlu lebih “take note” dengan semua skincare yang anda miliki. Perhatikan juga pada packaging skincare jika ada simbol 12m


Simbol ini adalah tempoh produk boleh digunakan selepas dibuka.

6 Langkah Hilangkan Jeragat

 JIKA anda salah seorang daripada mereka yang bermasalah jeragat, pasti anda tahu betapa sukarnya untuk berdepan dengan masalah tersebut.


Kalau anda serius nak hilangkan jeragat anda, anda wajib tahu punca jeragat di muka terlebih dahulu sebelum mengatasinya.

Di bawah ini disenaraikan beberapa cara menghilangkan jeragat di muka supaya anda tidak lagi perlu malu untuk berjumpa dengan orang atau mempunyai tahap keyakinan yang rendah disebabkan masalah jeragat.


Apatah lagi jika ada jeragat dan bersekali dengan bintik hitam di muka.


6 CARA MENGHILANGKAN JERAGAT DI MUKA MENGGUNAKAN BAHAN ALAMI


1. MENJAGA KEBERSIHAN KULIT WAJAH

Cara menghilangkan jeragat di muka yang pertama ialah dengan menjaga kebersihan kulit wajah. Basuh muka sehari dua kali dengan pencuci muka.

Ini kerana jeragat berpunca dari lebihan minyak dan sel-sel kulit mati serta radikal bebas. Elakkan memakai mekap dalam jangka masa yang lama.

Dengan mencuci muka, dapat mengelakkan pembentukan sel-sel minyak. Pastikan pencuci muka yang dipakai sesuai dengan kulit wajah kita.

Elakkan pencuci yang mengeringkan kulit muka kerana ini mengundang penghasilan minyak yang lebih banyak sehingga terhasilnya jeragat.

2. ALOE VERA

Manfaat aloe vera untuk kulit muka memang banyak. Antaranya:-

- Mencerahkan wajah

- Melindungi dari sinar matahari

- Mengecut dan menghilangkan jeragat

- Mengatasi kulit kering dan berminyak.

- Menghilangkan jeragat.

- Memperbaiki sel-sel kulit yang mati


Caranya mudah:-

Campurkan jel aloe vera dengan madu

Biarkan selama lima ke 10 minit, lumurkan pada kulit muka. Selepas 20 ke 30 minit boleh bilas dengan air suam.

Lakukan setiap hari sekali sehingga mendapat hasil yang anda inginkan


3. LEMON

Lemon mengandungi asid sitrik yang membantu membersihkan kulit dari kotoran dan mampu menghilangkan jeragat.

Bukan sahaja sedap dibuat teh lemon ais, malah boleh menghilangkan bintik-bintik hitam di muka dengan berkesan.

Caranya ialah:-

Potong lemon (jangan terlalu nipis) Gosokkan pada kulit muka (pedih kalau ada luka) Biarkan 10 ke 15 minit dan bilas. Boleh juga dicampur dengan madu asli.


4. TEH HIJAU

Minum teh hijau adalah sangat baik untuk kesihatan badan. Teh hijau ini juga boleh menyelesaikan masalah jeragat.

Menurut kajian, teh hijau mempunyai faedah yang boleh mengurangi pengeluaran minyak dan juga boleh menghalang penyerapan androgen dalam kulit.

Cara menghilangkan jeragat di muka secara semula jadi dengan teh hijau adalah dengan masukkan beg teh hijau ke dalam air panas selama lima minit.

Angkat beg teh hijau dan gosok perlahan-lahan ke kawasan yang terjejas oleh jeragat.


5. OATMEAL

Tahukah anda oatmeal bukan hanya untuk dimakan sahaja tetapi juga adalah salah satu cara menghilangkan jeragat di muka? Ia bertindak sebagai agen pengelupasan semula jadi untuk menghilangkan kulit mati dan kotoran yang terkumpul. Di samping itu, ia menyerap minyak berlebihan dan membuka liang pori.

Caranya, campurkan dua sudu yogurt, satu sudu setiap jus lemon dan madu, dan empat sudu besar serbuk oat.

Anda juga boleh menambah satu sudu cuka epal cider. Lembapkan kulit anda dan jadikan masker di muka anda.

Biarkan selama 20 minit sebelum membilasnya. Anda boleh mencuba cara ini sehingga anda mendapat hasil yang diingini.


6. DIET PEMAKANAN SIHAT

Akhir sekali, cara menghilangkan jeragat di muka anda perlu mengamalkan diet pemakanan yang sihat. Kita sudah tahu bahawa minyak adalah punca utama terbentuknya jeragat dan jerawat, oleh itu jika kita hadkan pengambilan makanan yang berminyak adalah suatu perkara yang bagus.

Juga amalkan memakan buah-buahan dan sayur-sayuran serta meminum air yang banyak akan meningkatkan tahap kesihatan badan anda, dan badan yang sihat akan menyebabkan kulit juga menjadi sihat.



[ SATU SKINCARE TAK DAPAT PUASKAN HATI SEMUA ORANG]

 Kita pakai skincare untuk puaskan hati orang lain ke untuk diri sendiri. Orang selalu tanya " Kulit cantik ni macam mana ye". Putih ke? Bebas jeragat ke? Bebas jerawat ke? 

Semua tu tak penting. Yang penting keyakinan diri kita pada diri kita sendiri. Bak kata #confidenceisperfection. Haaa githeww! Kita tahu kan kulit kita macam mana. Walaupun tak cerah bersih, atlease kita tahu kulit kita ada perkembangan yang positif dengan skincare yang kita guna. 

Sape lagi tak cuba skincare #Hausskinsuperpotent ni, marilah cuba korang. Misi #Hauszerojerawat dan #HauszeroJeragat.

Rugilah tak tepek sesuatu yang diyakini Halal kat muka korang.

#halalcosmeticstrendsetter

HAUS SKIN SUPER POTENT #ZEROJERAGAT

Haya sangat sure ramai yang ada masalah JERAGAT lebih-lebih lagi bila dah msuk 30an. Rata-rata kajian pun cakap "bila dah masuk 30an kena pndai jaga, kalau tak! sepapan jeragat kat muka tu" Haaa gituu. 

Tapi hari ni Haya nak share HAPUS JERAGAT! ­čĹŹ. Tak perlu rawatan laser bagai, teknologi Super Potent dapat bantu. 

Korang mudah sangat cara ni. Kalau korang malas lagi tak tahu edenn ­čśé


“TEKNOLOGI EPIGENETIKS + SUPER POTENT”

SET ZERO JERAGAT #HAUSZeroJeragat

Super Intense Cream Cleanser 60ml - (NOT210201507K) 

Fungsi:
­čŹÇPulihkan jerawat
­čŹÇKawal penghasilan sebum
­čŹÇHaluskan liang pori
­čŹÇBersihkan sel kulit mati
­čŹÇCerahkan tona kulit 
­čŹÇBersih dan melembap
­čŹÇKurangkan tanda penuaan
­čŹÇRedakan keradangan

Super Potent AHA+BHA Exfoliating Lotion 50ml - (NOT210201509K) 

Fungsi:
­čî┐Bersihkan sel kulit mati
­čî┐Rangsang penghasilan sel kulit baharu
­čî┐Haluskan liang pori
­čî┐Kawal penghasilan sebum
­čî┐Pulihkan jerawat
­čî┐Cerahkan tona kulit
­čî┐Kuatkan sistem skin barrier
­čî┐Baiki tanda penuaan
­čî┐Bekalkan kelembapan


Silky Intense Oil Serum 10ml- (NOT191002122K)
Fungsi:
­čî▒Merawat masalah kulit kering dan jeragat.
­čî▒Mencerahkan dan melembapkan kulit.
­čî▒Mengurangkan kesan parut
­čî▒Ejen anti penuaan dan awet muda
­čî▒Anti viral, anti radang dan anti bakteria

#HausSkin #Superpotent #haussuperpotent #Epigenetik #EpigeneticsTechnology #jerawat #shopeefeed




SkinCare 2021: Sunscreen Dan Cara Reapply

 Kenapa kena pakai sunscreen?

1. Taknak sunburn/sun tan/gelap/hitam/terbakar

2. Taknak kulit berkudut and nampak tua

3. Taknak ada pigmentation / jeragat - Kebanyakkan punca utama jeragat ni, sebab tak pakai sunscreen.

4. Taknak kena skin cancer

SkinCare 2021: Sunscreen Dan Cara Reapply
SkinCare 2021: Sunscreen Dan Cara Reapply

Apa beza sunblock & sunscreen ni?
 Honestly for me, rasa macam sama je. Ada yg kata sunblock against UVB, sunscreen againts UVA. Ada juga yang kata sunscreen utk daily use sebab dia tak melekit, sunblock utk gi pantai sebab dia melekit and ada white cast. Ada juga yang kata beza dia ingredient, sama ada physical ataupun chemical sunscreen.

Tapi for me, sama. Fungsi dia sama. Untuk menghalang pancaran matahari.



Ada beza ke chemical and physical sunscreen?

Physical sunscreen: Check ingredients, dia contains titanium dioxide or zinc oxide. Dia duduk atas kulit and pantulkan cahaya matahari.

Chemical sunscreen: Ingredients sunscreen tu ada either oxybenzone, octinoxate, octisalate and avobenzone. Dia create chemical reaction and ubah UV rays jadi heat, lepastu lepaskan heat daripada kulit kita.

Mana lagi elok? Physical sunscreen ke chemical sunscreen?
Ramai suka pakai chemical sunscreen sebab lagi lightweight and ringan. Physical sunscreen biasa ada white cast (yang nampak kelabu/putih kulit muka bila apply).

Tapi kalau kulit sensitive, atau acne prone, better pakai physical sunscreen sebab sometimes may cause irritation and clog pores. Macam mana nak tahu dia physical ke chemical? Again, check ingredient dia.

Apa beza UVA, UVB, PA, SPF?
Ape Beza Spf, Uva, uvb dan pa

UVA: Aging - Kena cari PA+++ supaya kulit tak aging (nampak tua, berkedut, pigmentation)
UVB: Burning - Kena pakai at least SPF30-50 supaya kulit tak burn.

jeragat

Ni contoh pigmentation: 
Maybe masa muda, tak nampak sangat. Tapi tunggu tua sikit nanti.

Beza suntan dengan sunburn. Sun tan tu kulit jadi gelap. Sun burn, kulit jadi merah pedih.

Kalau setiap hari tak terdedah dengan matahari sangat pun, seeloknya pakai je sunscreen, supaya kulit kekal protected, cantik, tak berkedut ataupun tua sebelum usia.

Berapa banyak nak pakai sunscreen ni?
Seeloknya 1/4 tsp atau dua jari.

Banyak ni. Jangan pakai sikit sikit, nak jimat ke apa. Pakai banyak ni ok. Kalau pakai sikit, nanti tak dapat maximum protection. Kadang kadang ada orang cakap, dia dah pakai sunscreen, tapi kenapa burn lagi? Jawapan dia, maybe dia pakai sikit sangat, so tak dapat maximum protection.

Satu lagi, jangan lupa reapply every 3-4 jam. Kalau pakai pagi je, lepastu berjemur sampai ke petang, jangan complain jadi gelap pulak. Kena reapply tau.

Suncreen yang sesuai untuk daily use?
SPF30-SPF50 dah cukup dah.

Cara nak pilih sunscreen?
Pilih yang broad spectrum, maksudnya perlindungan daripada UVA & UVB. Macam mana nak tahu dia ada pelindungan daripada UVA & UVB? Dia ada tulis SPF & PA.

Product recomendation! 

Other sunscreen related questions:



Kalau lotion / moisturizer / foundation dah ada SPF, kena pakai sunscreen lagi ke?
Yes, kena pakai sunscreen lagi for maximum protection.

Kalau pakai SPF80 untuk daily, boleh ke?
Boleh, tapi tak perlu.

Bila nak pakai sunscreen?
Lepas moisturizer, sebelum primer (kalau makeup)

Macam mana nak reapply kalau pakai pakai makeup?
1. Kalau duduk indoor, tak berjemur: Touch up pakai compact powder/foundation yang ada SPF pun cukup.
2. Kalau duduk outdoor/berjemur: Kena cuci balik makeup, apply sunscreen semula.
Atau paling senang, cari sunscreen yang spray je.

Kenapa saya dah pakai sunscreen tapi still burn?
1. Mungkin tak cukup SPF. Kena SPF30-50
2. Pakai sunscreen tapi jimat jimat. Kena pakai 1/4 tsp atau dua jari tau
3. Tak reapply sunscreen. Kena reapply setiap 3-4 jam


Kenapa saya pakai sunscreen, kulit rasa panas/melekit?
Cari sunscreen yang sesuai dengan kulit. Maybe sunscreen tu tak sesuai dengan kulit awak.


Thanks for reading! 




SkinCare 2021: Kulit Breakout Selepas Memakai Serum Niacinamide? Ini Penyebab Dan Cara Mengatasinya!

 

Kulit Breakout Selepas Pakai Produk Niacinamide

Niacinamide sesuai hampir untuk semua jenis kulit, tetapi sekiranya kulit anda memberikan reaksi negatif terhadap Niacinamide, kemungkinan perkara di bawah ini adalah punca:

1) Dos Niacinamide yang tinggi eg. 10%

2) Menggunakan Niacinamide dos tinggi bersama bahan aktif lain yang juga mempunyai dos yang tinggi.

3) Kulit tidak sensitif terhadap Niacinamide tetapi sensitif terhadap bahan lain di dalam produk tersebut,

 kemungkinan adalah punca kulit anda beri reaksi negatif terhadap produk ini.


4) Kulit anda tidak menyukai bahan ini.


=======================================================

Sekiranya perkara ini berlaku, Haya mencadangkan untuk:

1) Menggunakan produk yang mengandungi Niacinamide dos rendah iaitu 2-5%.

2) Sekiranya memakai bahan aktif lain yang mempunyai dos tinggi, selang-selikan penggunaan kedua-dua bahan ini,

3) Semak senarai bahan dan sekiranya terdapat bahan lain selain niacinamide yang berpotensi beri iritasi kepada kulit anda, elakkan sahaja produk tersebut.

4) Sekiranya kulit tidak sesuai dengan bahan ini, jangan khuatir, anda boleh pilih bahan alternatif lain yang juga bagus seperti Niacinamide seperti Alpha Arbutin, Vitamin C, Hyaluronic Acid, Licorice Root Extract, Kojic Acid dan banyak lagi.

Semoga membantu.

SkinCare 2021: Punca Jerawat Pasir dan 5 Cara Merawatnya!

Tahu tak dolls? 

Lebih separuh rakyat Malaysia mengalami masalah jerawat pasir, terutamanya di bahagian dahi dan pipi.  Masalah jerawat tidak akan mengganggu kesihatan, tetapi kulit yang penuh dengan jerawat akan menyebabkan ketidakselesaan dan menurunkan keyakinan diri.

Dalam blog kali ini, kami akan share apakah penyebab & cara untuk mengatasi masalah jerawat pasir!    Apakah 5 Punca Jerawat Pasir?  1. Perubahan hormon.  Jerawat pasir yang kronik sering terjadi kepada remaja yang meningkat dewasa dan juga ibu hamil atau selepas mengandung.  2. Tekanan (stress)  Ada banyak research yang menghubungkan stress dengan jerawat. Perasan tak bila nak dekat exam je mesti keluar jerawat di dahi dan dagu?  3. Ubat-ubatan  Sesetengah jenis ubat mempunyai kesan sampingan dalam bentuk jerawat. Contoh yang popular adalah seperti beberapa jenis steroid.  4. Kebersihan  Tabiat tak mencuci rambut dan wajah boleh menyebabkan kotoran dan minyak berlebihan tersumbat di liang pori. Ini menyebabkan jangkitan bakteria yang menyebabkan jerawat!  5. Produk rambut  Terutamanya pada lelaki, jerawat di bahagian dahi adalah disebabkan oleh produk rambut seperti wax dan pomade. Apabila berpeluh, produk rambut ini akan cair dan meresap di dahi.
Punca Jerawat Pasir Dan 5 Cara Merawatnya

Dalam blog kali ini, kami akan share apakah penyebab & cara untuk mengatasi masalah jerawat pasir!

Apakah 5 Punca Jerawat Pasir?

1. Perubahan hormon.

Jerawat pasir yang kronik sering terjadi kepada remaja yang meningkat dewasa dan juga ibu hamil atau selepas mengandung.

2. Tekanan (stress)

Ada banyak research yang menghubungkan stress dengan jerawat. Perasan tak bila nak dekat exam je mesti keluar jerawat di dahi dan dagu?

3. Ubat-ubatan

Sesetengah jenis ubat mempunyai kesan sampingan dalam bentuk jerawat. Contoh yang popular adalah seperti beberapa jenis steroid.

4. Kebersihan

Tabiat tak mencuci rambut dan wajah boleh menyebabkan kotoran dan minyak berlebihan tersumbat di liang pori. Ini menyebabkan jangkitan bakteria yang menyebabkan jerawat!

5. Produk rambut

Terutamanya pada lelaki, jerawat di bahagian dahi adalah disebabkan oleh produk rambut seperti wax dan pomade. Apabila berpeluh, produk rambut ini akan cair dan meresap di dahi.

Cara Merawat Jerawat Pasir!
Cara Rawat Jerawat Pasir

5 Cara Merawat Jerawat Pasir!

So, apa cara terbaik untuk atasi masalah jerawat pasir ni? Produk macam-macam dah cuba, jus dah macam-macam minum. Kacang, seafood semua pun tak makan dah. Sebenarnya, cara paling mudah untuk mengatsi masalah jerawat pasir adalah dengan memastikan kesihatan dan kebersihan kulit sentiasa terjaga. 

1. Jaga kebersihan diri.
Di negara yang panas dan lembap seperti Malaysia, adalah penting untuk kita mandi sekurang-kurangnya 1-2 kali sehari. Peluh dan kotoran badan perlulah dibersihkan agar tiada jangkitan bakteria yang menyebabkan jerawat di muka dan badan.

2. Rutin asas penjagaan wajah.
Ramai yang masih tidak mempunyai set asas penjagaan kulit muka. Ramai antara kita yang hanya mempunyai pencuci muka sahaja. Set penjagaan wajah yang lengkap seelok-eloknya ada tiga (3) produk wajib iaitu pencuci muka, toner wajah dan pelembap (moisturizer). Dapatkan produk yang water-based (berasaskan air) kerana ia lebih melembap dan lembut pada wajah. 

3. Hentikan guna produk merbahaya dan kasar.
Produk kecantikan yang mempunyai bahan kimia kasar (harsh chemical) dan bertekstur kasar (rough texture) adalah tidak baik untuk kesihatan kulit. Produk seperti Apricot Scrub boleh menyebabkan luka-luka kecil (micro tears) yang memudahkan liang-liang pori untuk tersumbat & menyebabkan jerawat. Produk yang berasid tinggi juga menyebabkan kulit kering dan mudah keradangan.

4. Jangan sentuh, garu atau picit jerawat.
Tabiat menyentuh, menggaru dan memicit jerawat akan menyebabkan masalah jerawat lebih teruk. Perbuatan tersebut akan menyebarkan bakteria dari jerawat ke bahagian kulit yang lain. Gunakan alatan yang steril atau dapatkan khidmat pakar untuk memicit jerawat.

5. Kurangkan stress dengan bersenam & meditasi.
Stress akan menyebabkan tahap hormone menjadi tak seimbang. Kita boleh menambahbaik kesihatan badan dengan melakukan senaman secara konsisten. Meditasi juga dapat menurunkan tahap tekanan stress. Setiap pagi amalkan 20 minit senaman ringan atau duduk bersila sambil menarik nafas Panjang. Ini dapat membantu mengurangkan stress.

Semoga membantu.

Skin Care 2021: Apa Beza Purging Dan Breakout ?

 


Purging : Proses mempercepatkan penghasilan kulit baru 

Breakout : Kulit tidak sesuai dengan produk yang dipakai 


Purging : Jerawat naik pada tempat yang sama naik 

Breakout : Jerawat naik tempat yang jarang naik 


Purging : Teruskan pakai 

Breakout : Stop pakai 


Tempohh purging mengambil masa dalam 6-8 minggu jer tau ! Insyaallah problem skin makin bertambah okay nanti.


APA ITU PROSES 'PURGING' PADA KULIT WAJAH?

Pernah ke berlaku pada uolls, jerawat naik teruk selepas bertukar kepada produk skincare yang baru? Kenapa boleh jadi macam tu?

Persoalan ni selalu bermain dalam fikiran ramai wanita. Tak di nafikan Haya pun dulu sama je mcm uolss.. Bila bertukar ke produk skincare yang baru, mulalah naik jerawat dan muka jadi kusam. Lepas tu Haya akan salahkan produk skincare baru yang guna tu.

Sebenarnya, kulit setiap orang memerlukan lebih kurang dalam 28 hari untuk bertukar ke sel kulit baru. Bukannya uolls pakai hari ni, sel kulit tu bertukar serta merta. TIDAK!

Jika uolls gunakan skincare baru dan tiba-tiba naik jerawat, itu namanya proses PURGING. Proses purging ni biasanya terjadi jika ada bahan retinoid, hydroxy acid atau anti aging sebab bahan anti aging ni ada bahan untuk menghasilkan kolagen baru pada kulit wajah. Bagi Haya, Haya suka namakan proses ini ialah proses pemulihan 


Beberapa bahan yang menjadi penyebab kulit mengalami proses purging :

1. Hydroxy Acids (asid glikolik, gluconolactone, asid lactic, lactobionic, asid malic, asid mandelic dan asid salicylic)

2. Retinoid (adapalene, isotretinoin, retinol, retinyl palmitate, tazarotene, tretinoin) - ini antara ubat yang digunakan di dalam rawatan jerawat kronik.

3. Produk yang mengandungi kepekatan tinggi vitamin C seperti serum.

4. Exfoliant.

5. Benzoyl peroxide.

Kulit kita perlukan masa untuk kembali sihat dan menerima zat-zat dari produk skincare yang baru. Ada sesetengah produk skincare akan mempercepatkan pertukaran sel kulit wajah. Jadi, kalau uolls ada masalah liang-liang pori yang tertutup maka akan naik lah jerawat.

Kalau ada masalah jerawat kecil, jerawat tu akan cepat besar. Senang cerita, produk skincare baru tersebut akan push semua komedo-komedo yang akan menjadi jerawat ke dalam kulit. Proses ni akan berlaku dalam tempoh 2 - 6 minggu sahaja. Selepas 6 minggu, kulit uolls akan sihat! Ya, sihat dari jerawat yang selama ini lama terpendam, sihat dari liang-liang pori yang tersumbat dan lain-lain.

Selepas itu, kulit anda akan lebih bersih dan licin apabila semua sel kulit mati sudah pun ditanggalkan dengan efektif dan transformasi kulit yang lebih sihat akan bermula.


Inilah purging!


Katakan selepas 6 minggu kalau masih lagi jerawat naik, uolls boleh terus rujuk dengan doktor pakar kulit. 


NAK KE KALAU HAYA BAGI PENYELESAIAN MASALAH KULIT BERJERAWAT HANYA DALAM MASA 90 HARI TANPA PERLU LAGI TUKAR-TUKAR SKINCARE?




Kerap Hadir dalam Kandungan Skin Care, Ini Manfaat Algae untuk Kulit

Korang pernah makan rumpai laut atau dalam istilah kecantikan di panggil Alga. Tak pernah makan? Alga ni sedap tau...Yummy macam latoks viral poppop tu..­čśő

MANFAAT BROWN ALGAE UNTUK KULIT

Rumpai laut / Alga juga selalu digunakan ke dalam produk kecantikan dan ia dijadikan sebagai bahan asas bagi penjagaan kulit wajah. Itu disebabkan oleh bahan mentah yang terkandung di dalam alga ini memiliki banyak mineral, vitamin dan asid amino bagi memberikan kesuburan kulit dan tubuh badan.

Menurut Lyfia Sarfati yang merupakan seorang pakar kecantikan kulit dan Brendan Camp seorang ahli bedah kosmetik dari New York, Amerika Syarikat berkata, Alga adalah sumber semulajadiyang paling terbesar untuk kebaikan penjagaan kulit kerana kandungan didalamnya sangat lengkap.


Berikut merupakan manfaat yang boleh anda dapati dari algae untuk mengekalkan kecantikan dan menghilangkan tanda penuaan di wajah :

­čŹü Mengawal pengeluaran minyak pada wajah
Brown Algae / Alga Coklat juga mengandungi banyak kebaikan seperti vitamin, protein dan mineral bagi membantu mangawal aktiviti kelenjar minyak yang ada pada wajah.

­čŹüMenghilangkan garis-garis halus dan kedutan 
Alga jenis Laminaria Digitata sangat kaya dengan kandungan sumber antioksidan dan juga asid amino. Gabungan kedua-dua bahan ini mampu meningkatkan pengeluaran kolagen bagi menutupi garis halus serta kedutan pada wajah sehingga memberi kesan yang baik pada kulit dan semakin kelihatan muda.

­čŹüMeredakan tanda jerawat dan juga ruam
Hasil kajian  mengatakan, alga juga mampu memberikan ketenangan pada struktur kulit yang sensitif yang mudah terkena radangan yang menjadi penyebab muka berjerawat dan ruam. “Alga juga berfungsi sebagai anti-radangan disebabkan kandungan mineral secara semulajadi seperti magnesium dan zink berkesan bagi menghilangkan kesan merah pada kulit yang sensitif.

­čŹüMengeluarkan sel-sel kulit mati
Brown Algae  juga mempunyai banyak kebaikan detoksifikasi disebabkan ia mengandungi kalsium karbonat yang boleh membantu menyingkirkan sel-sel kulit mati secara lembut di permukaan kulit.

­čŹüMemberi kelembapan pada struktur kulit wajah
Alga Coklat bukan saja mengandungi asid lemak yang mampu membantu mengekalkan struktur kulit, bahkan ia juga kaya dengan kandungan polisakarida seperti asid alginik yang boleh membantu mengekalkan kelembapan kulit wajah. Malah menurut kajian, kadar kelembapan yang dihasilkan adalah lebih tinggi berbanding Hyaluronic Acid..Fuhhhhh...hebattt.

Haaaaa.....ni baru 5 manfaat tau...Ada banyak lagi potensi dan manfaat Brown Algae ni.

Produk Mengandungi Brown Algae

HAUS SUPER POTENT

Set Rawatan ini mengandungi 2 set untuk 2 jenis masalah kulit:


HAUS SKIN SET JERAWAT: RM174
­čî║Super Intense Cream Cleanser     
­čî║Super Intense Acne Serum  
­čî║Super Potent AHA/BHA Lotion 
FREE Sample Gel Brightening Blood Orange Algae Moisturizer 2g

HAUS SKIN SET JERAGAT: RM171
­čî║Super Intense Cream Cleanser
­čî║Super Intense Acne Serum
­čî║Super Potent AHA/BHA Lotion
FREE Sample Gel Brightening Blood Orange Algae Moisturizer 2g

Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat
Haaa, inilah part yang favourite KY. Rasa nak menangis bila tengok transformasi macam ni. KY sangat happy bila orang guna produk KY jual sebagai stokis dan ia berkesan, dan bagi satu perubahan positif yang bagi impak besar dalam hidup pengguna tu! Syukur alhamdulillah. Terima kasih atas kepercayaan u all. Saaaaayang semua!

Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat
Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat

Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat
Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat

Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat
Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat

Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat
Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat

Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat
Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat

Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat
Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat




Pelancaran Teknologi Epigenetik dalam Formulasi Superpotent Haus Skincare

Teknologi Terbaru Untuk Penjagaan Kulit

KY nak kongsikan mengenai satu teknologi skincare yang berjaya dibangunkan hasil penyelidikan team R&D kilang kosmetik di Malaysia bersama pakar-pakar saintis dari Taiwan, Switzerland, Perancis, dan Itali… Ko rase…. Jeng jeng jeng inilah rupa produknya.

Teknologi Epigenetik dalam Formulasi Superpotent

Semua orang inginkan yang terbaik untuk diri sendiri kan, maka Haus Super Potent ni pilihan terbaik menggabungkan kedua-dua perkara hebat ini iaitu Teknologi Epigenetik ke dalam formulasi Superpotent bagi produk penjagaan kulit. KY nak kongsikan bersama u all semua di luar sana. KY taknaklah cantik sorang-sorang!


Superpotent Skincare Formulation

Superpotent adalah terma lain bagi formulasi penjagaan kulit “high performance” secara intensif bagi mengembalikan keupayaan dan daya tahan kulit yang sihat dan kuat untuk pulih dari permasalahan kulit seperti jerawat, gatal-gatal, kemerah-merahan, dan seumpamanya.


U all jelas tak? Bila kita sebut Superpotent, maksudnya formulation skincare tu memang superb, memang high performance, memang highly intensive lah.

Gituu! Sebab apa? Sebab bahan-bahan aktif yang digunakan adalah seperti Brown Algae yang di beli dari France, Glycolic acid, Salicylic Acid, Niacinamide, Allantoin, centella asiatica, witch Hazel, Green Tea Extract, Vitamin C dan Aloe Vera.

10 bahan ni memang dah banyak saintis kaji sejak bertahun dulu dan terbukti memberi kesan positif secara selamat kepada kulit tanpa kesan yang memudaratkan insyaAllah.. Janji u all guna dengan cara yang betul ok?

HAUS SKIN SET JERAWAT

#HAUSZeroJerawat #HAUSZeroJeragat
Bila Haus keluarkan set khas untuk jerawat dan jeragat ni, bukan saja-saja hype tau. Ia adalah satu teknologi yang terbukti berkesan untuk “petik suis” DNA u all dan mengawal sistem sel dalam kulit untuk bekerja dengan lebih efektif, secara tak langsung menguatkan sistem pertahanan kulit (skin barrier) untuk melawan dan pulih dari segala permasalahan kulit khususnya jerawat! Nak tau teknologi apa tu?

Haus Skin Super Intense Cream Cleanser 60ml - (NOT210201507K) 

Haus Skin Super Intense Cream Cleanser 60ml - (NOT210201507K)
Haus Skin Super Intense Cream Cleanser 60ml - (NOT210201507K) 

Haus Skin Super Intense Cream Cleanser 60ml - (NOT210201507K)
Haus Skin Super Intense Cream Cleanser 60ml - (NOT210201507K)

Haus Skin Super Intense Cream Cleanser 60ml - (NOT210201507K)
Haus Skin Super Intense Cream Cleanser 60ml - (NOT210201507K)

Haus Skin Super Intense Cream Cleanser 60ml - (NOT210201507K)
Haus Skin Super Intense Cream Cleanser 60ml - (NOT210201507K)

Haus Skin Super Intense Cream Cleanser 60ml - (NOT210201507K)
Haus Skin Super Intense Cream Cleanser 60ml - (NOT210201507K)


Haus Skin Super Potent AHA+BHA Exfoliating Lotion 50ml - (NOT210201509K) 

Haus Skin Super Potent AHA+BHA Exfoliating Lotion 50ml - (NOT210201509K)
Haus Skin Super Potent AHA+BHA Exfoliating Lotion 50ml - (NOT210201509K) 

Haus Skin Super Potent AHA+BHA Exfoliating Lotion 50ml - (NOT210201509K)
Haus Skin Super Potent AHA+BHA Exfoliating Lotion 50ml - (NOT210201509K) 

Haus Skin Super Potent AHA+BHA Exfoliating Lotion 50ml - (NOT210201509K)
Haus Skin Super Potent AHA+BHA Exfoliating Lotion 50ml - (NOT210201509K) 

Haus Skin Super Potent AHA+BHA Exfoliating Lotion 50ml - (NOT210201509K)
Haus Skin Super Potent AHA+BHA Exfoliating Lotion 50ml - (NOT210201509K) 

Haus Skin Super Potent AHA+BHA Exfoliating Lotion 50ml - (NOT210201509K)
Haus Skin Super Potent AHA+BHA Exfoliating Lotion 50ml - (NOT210201509K) 


Haus Skin Super Intense Acne Serum 20ml (NOT210201508K) 

Haus Skin Super Intense Acne Serum 20ml (NOT210201508K)
Haus Skin Super Intense Acne Serum 20ml (NOT210201508K)


Haus Skin Super Intense Acne Serum 20ml (NOT210201508K)
Haus Skin Super Intense Acne Serum 20ml (NOT210201508K)

Haus Skin Super Intense Acne Serum 20ml (NOT210201508K)
Haus Skin Super Intense Acne Serum 20ml (NOT210201508K)

Haus Skin Super Intense Acne Serum 20ml (NOT210201508K)
Haus Skin Super Intense Acne Serum 20ml (NOT210201508K)

Haus Skin Super Intense Acne Serum 20ml (NOT210201508K)
Haus Skin Super Intense Acne Serum 20ml (NOT210201508K)


HAUS ZERO JERAWAT adalah gabungan 2 teknologi terkini dalam bidang kecantikan. Gabungan Epigenetic Technology dan Super Potent menjadikan Haus Cosmetics antara peneraju terawal di Malaysia.


SET JERAWAT
Di dalam set ini mengandungi 3 item yang saling berkait. Untuk mereka yang mempunyai masalah jerawat. Tidak kira jenis non inflammatory acne hingga la ke tahap yang lebih teruk.

Setiap set mengandungi:

Super Intense Cream Clenser (NOT210201507K)
Super Intense Acne serum (NOT210201508K)
Super Potent AHA + BHA Exfoliating Lotion (NOT210201509K)

Untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering tetapi berjerawat pun boleh menggunakan set Haus Zero Jerawat ini.

WAJIB PAKAI UV SUNCREEN
Oleh kerana AHA + BHA Exfoliating Lotion adalah chemical exfoliant, awak diwajibkan untuk memakai UV sunscreen.

Klu korang hadapi masalah untuk memilih UV sunscreen yang terbaik di pasaran (banyak pilihan), digalakkan untuk mendapatkan Sunscreen Foundation dari Haus Cosmetics.

Dengan nilai SPF50 PA++++, dijamin pula dengan test lab yang dilakukan di Taiwan. Suncreen Foundation Haus dapat memberikan perlindungan terbaik untuk kulit dari sinaran UVA & UVB.

Jika awak guna bahan exfoliant tak kisah la jenis pysical atau chemical, di wajibkan untuk pakai sunscreen hokey.

Jangan salahkan produk jika awak tak dapat result seperti yang diharapkan. Kulit under recover kot. Sebab itu, kulit jadi agak sensitif terhadap sinar uv.

Siapa yang tak perlu pakai AHA & BHA? 1. Orang yang malas pakai sunblock/sunscreen. Kalau korang tak rajin lagi pakai sunblock, sila rajinkan pakai sunblock dulu sebab AHA ni photosensitive, maksudnya kulit akan jadi lagi sensitive dengan matahari, nanti burn lagi teruk kalau kena matahari.  2. Orang yang malas pakai moisturizer or any hydrating product. Sebabnya, BHA is quite drying, nanti kulit makin teruk.  3. Beginners. Yang baru start nak pakai skincare, yang kulit dah teruk and baru nak cari solution, jangan terus jump into chemical exfoliate. Make sure product yang korang guna tu dah elok. Dah ada low pH cleanser, dah ada moisturizer, dah ada sunscreen, baru lah tambah chemical exfoliate.

Siapa yang tak perlu pakai AHA & BHA?
1. Orang yang malas pakai sunblock/sunscreen. Kalau korang tak rajin lagi pakai sunblock, sila rajinkan pakai sunblock dulu sebab AHA ni photosensitive, maksudnya kulit akan jadi lagi sensitive dengan matahari, nanti burn lagi teruk kalau kena matahari.

2. Orang yang malas pakai moisturizer or any hydrating product. Sebabnya, BHA is quite drying, nanti kulit makin teruk.

3. Beginners. Yang baru start nak pakai skincare, yang kulit dah teruk and baru nak cari solution, jangan terus jump into chemical exfoliate. Make sure product yang korang guna tu dah elok. Dah ada low pH cleanser, dah ada moisturizer, dah ada sunscreen, baru lah tambah chemical exfoliate.


Jadi macam mana? Tak susah pun nak memiliki kulit cantik ni. Yang penting ada usaha dan rajin untuk jaga kulit muka kita. Orang kata kena lah bersusah dahulu baru dapat hasil nya nanti.