BELI PRODUK KECANTIKAN ONLINE

--<<@ INFO @>>--

PENGEPOSAN DI ABS.


(AHAD-KHAMIS)

POS SEPERTI BIASA(SEBELUM 12 TENGAHARI)


(SABTU )

POS SEPERTI BIASA KECUALI SABTU

MINGGU PERTAMA :)


(JUMAAT)

CUTI POS

PELANGGAN YANG MASIH TIDAK MENERIMA ITEM MASING-MASING SELEPAS 2 @ 3 HARI PENGHANTARAN, SILA WHATSAPP +60138433522 UNTUK SELANJUTNYAWelcome =) Thanks for visiting ^_~ Feel free to follow us ON INSTAGRAM & Like our FB fanpage

Saturday, 13 October 2012

PTPTN DAH SETTLE..BAYARAN PTPTN GUNA CIMBCLICK

KERAJAAN MENAWARKAN 20 % DISKAUN PTPTN JIKA DIBAYAR SEKALIGUS...mmmm..mampu ker kiter???

PINJAM RM19500 JE..tapi tiap-tiap bulan naik..lebih kurang rm48 sebulan..katanya caj kos pentadbiran...tengok...dah naik brape ribu setahun..ape-ape pun MBS just nak kong si niiii...

BAYAR PTPTN GUNA CIMB CLICKS

Malas nak beratur kat kaunter? Kaunter sesak dengan orang ramai? Jalan jem atau kita tak banyak masa untuk ke kaunter-kaunter bank. Hari ni aku nak share cara-cara  bayar balik PTPTN melalui CIMB Clikcs.. Boleh juga bayar guna Maybank2U. Cuma paparan dan stepnya aje yang beza sikit.

ALLHAMDULILLAH...BULAN2 BOLEH LA BAYAR RM500..TAK LAMA LAGI SETTLELAH..Ramai yang tanya cam mana nak bayar on9....Senang aje, asalkan ada butir-butir yang diperlukan. Cara-caranya ialah login CIMB Clicks account. Lepas tu pilih option "Pay Bills".. Untuk colums, pilih "Payment to", sila cari dalam drop down menu atas nama "PTPTN-Bayaran Balik Pinjaman Pendidikan". Lagi, kena masukkan No.i.c dan No. surat tawaran. Yang No. surat tawaran ni, boleh rujuk surat tawaran yang masa mula-mula kita nak pinjam dengan PTPTN dulu. Ada lagi tak? Ke "offer letter" dah hilang? hehehe.. jangan risau.. Boleh pergi ke laman web PTPTN, ada ruang pertanyaan dan maklumbalas. Tanya je kat situ. Akan dapat jawapannya dalam tempoh 7 hari waktu bekerja.

So, lepas dah dapat No. surat tawaran ni, bolehlah bayar terus melalui CIMB Clicks.Mudahkan? Nak lagi mudah sebab nak bayar every month, bolehlah masukkan PTPTN ni dalam favourite list. So, tak payah nak tunggu Request TAC lama-lama setiap kali nak buat bayaran. huhuhu.. Just share, what i know..  sharing is caring.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...