--<<@ FOLLOW BLOG @>>--

--<<@ INFO @>>--

-----..PENGEPOSAN DI MBS.

(AHAD-KHAMIS)
POS SEPERTI BIASA(SEBELUM 12 tgahri)

(SABTU )
POS SEPERTI BIASA KECUALI SABTU
MINGGU PERTAMA :)

(JUMAAT)
CUTI POS


PELANGGAN YANG MASIH TIDAK MENERIMA ITEM MASING-MASING SELEPAS 2 @ 3 HARI PENGHANTARAN, SILA SMS 0179187696 UNTUK SELANJUTNYA

Welcome =) Thanks for visiting ^_~ Feel free to follow us & Like our FB fanpage .

PEMBERITAHUAN:-

Saya minta maaf banyak2 jika saya ambil masa untuk reply soalan2 anda melalui form@sms@whatsapp@fb, ini kerana saya seorang diri melakukan aktiviti online dan 2 orang pekerja untuk aktiviti pembungkusan , sehari2 saya mesti handle 20-60 order.

Untuk mendapat reply yg cepat anda dinasihati untuk whatsapp atau sms saya 0179187696.

Saya akan cuba reply whatsapp/sms secepat yang mungkin (phone saya silent mode)

anda boleh call saya , jika saya dengar vibrate saya akan jawab jika tidak dijawab sila sms saya, jika urgent sy akan call semula.

untuk fb@email saya akan check 3-5 kali sehari sahaja.

Jika soalan2 anda tidak terjawab dalam masa 12 jam sila tanya semula takut saya terlepas pandang. TERIMA KASIH

ORDER FORM / BORANG TEMPAHAN

Name / Nama :
Adress / Alamat :
Contact Number / No Tel :
Email Address:
Nama & Kuantiti Item:
Akaun Pembayaran CIMB- 03060035290523-SITI ROHAYA ABDULLAH
MAYBANK -561118052569-SITI ROHAYA ABDULLAH
BANK RAKYAT-220241689310-SITI ROHAYA ABDULLAH
RHB ISLAMIC BANK-16127100014750-SITI ROHAYA BINTI ABDULLAH
BANK ISLAM-02093020048477-SITI ROHAYA BINTI ABDULLAH
Saya Setuju Pesanan Akan Terbatal Selepas 2 hari Jika Tidak Membuat Pembayaran
Pertanyaan @ Detail Pembayaran

SETELAH MEMBUAT PEMBAYARAN SMS SECEPAT YANG MUNGKIN UNTUK MAKLUMAN PN.AYA  ( 0179187696 )

1. Nama Anda

2. Produk yang telah ditempah

3. Jumlah dan Lokasi pembayaran Yang dinyatakan di slip

4. Tarikh dan masa yang dinyatakan di atas slip deposit

5. Jenis bank (yang dimasukkan duit)


Click here to put a form like this on your site.

Wednesday, 3 April 2013

SOAL JAWAB KRIM NATURAL 99 VS METAL FORTIS


Set original metal fortis 99 RM60 smnjg,free poslaju



AWASS!!! BUKAN ORIGINAL
SOAL JAWAB PRODUK METAL FORTIS BERSAMA MOHAYA:
Apa Itu Metal Fortis?
- Metal Fortis adalah set kecantikan muka yang terdiri daripada 3 item iaitu sabun pencuci, krim siang dan malam.

Metal Fortis buatan daripada mana?
- Bandung, Indonesia.

Apa beza Krim Natural 99 dengan Metal Fortis???
- Daripada sumber yg diperolehi dan boleh dipercayai, produk yang dijual atas nama Natural 99 bukan Metal Fortis punya. Namun begitu NAMA NATURAL 99 ITU ADALAH HAK MILIK SEPENUHNYA METAL FORTIS. METAL FORTIS ADALAH METAL FORTIS. Tapi krim yang digunakan oleh Metal Fortis iaitu NATURAL 99 (sebagaimana dalam album Metal Fortis dan Krim Racikan Vitamin E) MEMANG MILIK SEPENUHNYA METAL FORTIS ASLI DAN ORIGINAL.

Metal Fortis sesuai untuk peringkat umur berapa?
- Sesuai untuk semua peringkat umur

Adakah lelaki boleh gunakan?
- Ya, produk ini sesuai untuk lelaki dan juga perempuan

Apa kelebihan produk ini?
- Untuk menghilangkan bintik-bintik hitam
- Untuk pencerahan kulit wajah
- Untuk merawat kulit kusam dan warna kulit tidak sekata
- Untuk mengatasi masalah jerawat ( mengecut, memudar dan menghilangkan jerawat dan parut jerawat )
- Berupaya memudar dan menghilangkan jeragat
- Mengecilkan pori-pori
- Menjadikan wajah awet muda
- Membuat wajah bersih dan berseri
- Kulit akan kelihatan licin dan gebu

Apakah kandungan bahan dalam produk ini?
- Produk ini hanya mengandungi 100% bahan semula jadi seperti buah-buahan yang mengandungi Vitamin C dan E, tanaman herba seperti kunyit dan temulawak. TIDAK ADA LANGSUNG KANDUNGAN KIMIA DAN MERKURI. Jika anda ragu-ragu tentang produk ini, elok jika tidak menggunakannya.

Krim putih untuk apa? Krim Kuning untuk apa?
- Krim putih untuk dipakai malam hari
- Krim kuning untuk dipakai siang hari

Apa beza sabun kuning vitamin E, vitamin C dan cucumber?
-Beza sabun kuning vitamin E, C dan Cucumber ialah :-
# Vitamin E (Kuning) - Untuk Kulit Normal
# Vitamin C (Hijau) - Untuk kulit sensitif, berminyak dan pencerahan
# Cucumber (Timun) - Untuk kulit kering

Kalau kulit muka jenis tak der jerawat dan normal boleh pakai ke, dan nak pakai set mana?
- Ya, kalo jenis kulit muka yang normal @ tidak berjerawat boleh pakai, kerana ianya boley menjadikan kulit kita lembut, gebu dan licin serta mencerahkan kulit.produk ini memang mencerahkan kulit. Cadangan set yang disyorkan Sabun Vitamin E ( Kuning )+Day & Night Cream

Kalau kulit muka jenis berminyak / sensitif disyorkan pakai set yang mana?
- Jenis kulit yangsensitif dan berminyak disyorkan amik set sabun Vitamin C (Hijau)+Day & Night Cream.

Kalau jenis kulit kering lak disyorkan amik set yang mana?
- Kalau jenis kulit kering disyorkan amik set sabun timun (Cucumber)+ Day & Night Cream.

Kalau jenis kulit muka yang kering, berjerawat dan berminyak (KULIT MUKA KOMBINASI ) ?
- Disyorkan juga amik set sabun Vitamin C (Hijau)+Day & Night Cream

Adakah produk ini telah mendapat kelulusan daripada KKM?
- Tidak. Ini kerana memandangkan produk ini didatangkan daripada Indonesia dan dikilangkan disana, maka produk ini belum mendapat kelulusan dari KKM. Namun begitu, ianya telah mendapat kelulusan klinikal di sana.

Adakah produk ini ada set percubaan?
- Tidak, ini kerana produk ini datang dengan packing asal yang kecil sebagaimana dalam gambar.

Berapakah tempoh masa krim ini boleh habis?
- Bergantung kepada pemakaian pengguna. Ada yang guna selama sebulan dan lebih.

Ketahanan produk ini / luput?
- 2 Tahun

Bagaimana nak bezakan Metal Fortis Original dan Tiruan?
- Biasanya Metal Fortis tiruan boleh didapati di Pasar Malam dan Pasar Tani dengan harga yang sangat murah.
- Krimnyer lebih pekat sedikit dan bewarna gelap
- Metal Fortis ASLI dan ORIGINAL tidak ada TONER.

Bolehkah penggunaan produk Metal Fortis di campur guna dengan produk lain?
- Apa-apa produk yang kita guna, adalah sangat tidak digalakkan untuk dicampur dengan produk lain. cubalah setia dengan penggunaan 1 produk yang kita guna, tidak kira sama ada produk itu murah ataupun mahal.

Adakah boleh dipakai dengan toner?
- Ya, untuk kesan yang baik, penggunaan apa-apa toner sekalipun adalah sangat digalakkan. Penggunaan toner sekadar untuk melembapkan kulit. Dan hasil penggunaan toner akan lebih nampak menarik. NAMUN BEGITU, SUKA DIINGATKAN SEKALI LAGI METAL FORTIS ASLI DAN ORIGINAL TIDAK DIDATANGKAN BERSAMA TONER!!! Penggunaan toner yang mengandungi kolagen disyorkan, seperti toner pati halia yusmira kolagen.

Kalau pakai placenta, boley pakai krim malam x?
- Seelok-eloknya tak digalakkan.

Adakah produk ini menggelupas?
- Kulit muka seseorang dengan seseorang yang lain adalah berbeza. Justeru penggelupasan mungkin ada, mungkin tiada bergantung pada kulit muka seseorang individu itu.
- Jika ada penggelupasan pun, penggelupasan itu tersangatlah halus dan tidak teruk.

Adakah produk ini akan menyebabkan kegatalan di muka semasa ianya sedang digunakan?
- Ada org gatal, ada orang tidak. Ianya bergantung pada kulit muka seseorang. Ada orang gatal , ada org gelupas dan ada org gtl dan gelupas. Proses itu adalah biasa dan tak perlu risau kerana ianya hanyalah sementara sahaja.

Kenapa ada keluar jerawat kasar dan ada yang halus?
- Kiranya ada keluar jerawat yg halus atau kasar, tak perlu risau kerana itu biasa. Biarkan jerawat itu keluar dan jangan diusik dengan tangan. Dengan pemakaian krim Metal Fortis jerawat itu akan kecut, pudar dan hilang. Jerawat yang kuar itu bukan saja untuk keluarkan darah kotor dan buang sel kulit mati tapi juga untuk digantikan dengan sel kulit baru. JADI JANGAN PANIK KALAU TIBA-TIBA KELUAR JERAWAT.

Boleh makeup ker?
- Ya, boleh makeup! Boley saja nak makeup pakai lipstik, eyeshadow, eyebrow, eyeliner dan mascara.Tapi bagi pengguna baru penggunaan bedak tidak digalakkan. Bedak boleh digunakan sekiranya kulit kita betul-betul licin dan bebas gelupas dan jerawat. Sekiranya penggunaan bedak di sapu ke kulit muka dalam tempoh penggunaan Metal Fortis, ianya dikhuatiri liang roma tersumbat dan akan lebih banyak jerawat keluar. Berbedaklah sebanyak mana pun yang anda inginkan setelah anda yakin kulit muka anda telah licin dan bebas daripada gelupas. Di awal penggunaan saya memakai Metal Fortis, saya memang tidak pakai bedak langsung hanya dengan memakai krim siang Metal Fortis sahaja. Hasilnya kulit muka memang tersangat lah licin dan berseri. Hingga kini, saya langsung tidak memakai bedak, kerana saya sangat sukakan krim siang Metal Fortis. Bagi sesetengah orang krim siang Metal Fortis berminyak...TAPI, TIDAK BAGI SAYA, KRIM SIANG METAL FORTIS BUAT KULIT MUKA SAYA BERKILAT DAN NAMPAK GLOWING!!!

Berapa lama boleh nampak kesan penggunaan Metal Fortis?
- Bergantung kulit muka, average dalam 3-5 hari dah boleh nampak, ada org seminggu, ada org nak masuk 2 minggu. Kesan yang betul-betul ketara dalam sebulan, Insyallah.

Untuk jeragat boleh?
- Ya, bukan hanya jerawat boley diatasi, tetapi juga, masalah jeragat mampu di atasi dengan penggunaan Metal Fortis.

Untuk preegy mum boleh?
- Bagi wanita mengandung boleh guna, kerana produk ini tidak mengandungi chemical yang boleh memudaratkan bayi. Namun, pandangan saya penggunaan produk ini digalakkan selepas berpantang, risau sekiranya berlaku kemudaratan.
Tapi, ada juga pelanggan yang menggunakannya semasa hamil.

Adakah perlu krim malam dipakai tiap-tiap malam?
- Ya, untuk pengguna yang baru menggunakan produk Metal Fortis ini, penggunaan krim malam MEMANG SANGAT DIGALAKKAN PAKAI TIAP-TIAP MALAM SEHINGGA KULIT MUKA BETUL CANTIK DAN LICIN DAN BEBAS DARI SEGALA PENGGELUPASAN SEKIRANYA ADA.
- Jika yakin kulit muka anda telah licin and so on, penggunaan krim malam tidak perlu lagi dipakai tiap-tiap malam. Anda boleh pakai selang malam. Samaada selang 1 malam atau 2 malam.

Jika stop pakai Metal Fortis ada kesan x?
- Tidak ada apa-apa kesan. Anda boleh jer stop pakai bila2 masa sahaja jika berkehendakkan begitu. Pokok pangkalanya semuanya terletak atas kita, kalau rasa nak cantik teruskan pakai, kalau rasa dah cukup cantik @ ingin mencuba produk lain anda boleh sahaja stop pakai.

Soalan Dan Jawapan saya sediakan khas untuk pelanggan saya. Soalan-soalan ini adalah soalan yang biasa ditanya pelanggan kepada saya dan jawapannya berdasarkan pengalaman saya sendiri menggunakan produk Metal Fortis selama setahun hingga kini, pengalamanan daripada femili dan pelanggan saya yang menggunakannya. Jika masih ada keraguan tentang Metal Fortis, boleh berhubung terus dengan saya. Sila mohon kebenaran dari saya untuk share atau copy paste soalan dan jawapan ini.

Psssssssst!!!! Last but not least, NAK CANTIK PERLULAH BANYAK BERSABAR :) Hehehehi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...