Google+ Followers

--<<@ INFO @>>--

-----..PENGEPOSAN DI MBS.

(AHAD-KHAMIS)
POS SEPERTI BIASA(SEBELUM 12 tgahri)

(SABTU )
POS SEPERTI BIASA KECUALI SABTU
MINGGU PERTAMA :)

(JUMAAT)
CUTI POS


PELANGGAN YANG MASIH TIDAK MENERIMA ITEM MASING-MASING SELEPAS 2 @ 3 HARI PENGHANTARAN, SILA SMS 0179187696 UNTUK SELANJUTNYA

Welcome =) Thanks for visiting ^_~ Feel free to follow us & Like our FB fanpage .

PEMBERITAHUAN:-

Saya minta maaf banyak2 jika saya ambil masa untuk reply soalan2 anda melalui form@sms@whatsapp@fb, ini kerana saya seorang diri melakukan aktiviti online dan 2 orang pekerja untuk aktiviti pembungkusan , sehari2 saya mesti handle 20-60 order.

Untuk mendapat reply yg cepat anda dinasihati untuk whatsapp atau sms saya 0179187696.

Saya akan cuba reply whatsapp/sms secepat yang mungkin (phone saya silent mode)

anda boleh call saya , jika saya dengar vibrate saya akan jawab jika tidak dijawab sila sms saya, jika urgent sy akan call semula.

untuk fb@email saya akan check 3-5 kali sehari sahaja.

Jika soalan2 anda tidak terjawab dalam masa 12 jam sila tanya semula takut saya terlepas pandang. TERIMA KASIH

ORDER FORM / BORANG TEMPAHAN

Name / Nama :
Adress / Alamat :
Contact Number / No Tel :
Email Address:
Nama & Kuantiti Item:
Akaun Pembayaran CIMB- 03060035290523-SITI ROHAYA ABDULLAH
MAYBANK -561118052569-SITI ROHAYA ABDULLAH
BANK RAKYAT-220241689310-SITI ROHAYA ABDULLAH
RHB ISLAMIC BANK-16127100014750-SITI ROHAYA BINTI ABDULLAH
BANK ISLAM-02093020048477-SITI ROHAYA BINTI ABDULLAH
Saya Setuju Pesanan Akan Terbatal Selepas 2 hari Jika Tidak Membuat Pembayaran
Pertanyaan @ Detail Pembayaran

SETELAH MEMBUAT PEMBAYARAN SMS SECEPAT YANG MUNGKIN UNTUK MAKLUMAN PN.AYA  ( 0179187696 )

1. Nama Anda

2. Produk yang telah ditempah

3. Jumlah dan Lokasi pembayaran Yang dinyatakan di slip

4. Tarikh dan masa yang dinyatakan di atas slip deposit

5. Jenis bank (yang dimasukkan duit)


Click here to put a form like this on your site.

Wednesday, 14 November 2012

USAHAWAN KOSMETIK KELANTAN~Mohaya Beauty ShopSekarang ni, radio Kelantan fm menjadi media utama para usahawan di Kelantan mempromosikan produk-produk mereka. Hari-hari akan kedengaran iklan2 tentang kosmetik, ubat-ubatan, makanan kesihatan dan macam-macam lagilah. Ada yang guna lagu dikir, lagu hindustan yang diubahsuai, suara tok dalang wayang kulit dan ada juga yang guna suara DJ radio suruh baca tentang iklan mereka. Boleh tabik kat diaorang ni, kreatif sungguh.

Apa yg menarik minat saya untuk menulis kali ini ialah, berdasarkan pemerhatian saya sendiri (ehem..), ada dua nama besar yang sangat berpengaruh dan nampak sangat bersaing dalam bidang memasarkan produk kosmetik di Kelantan ini. Iaitu Yusmira Trading dgn Vida Beauty. Yusmira memainkan peranan yang sangat besar dalam menyemarakkan sukan bola sepak Kelantan (The Red Warrior). Dialah penaja rasmi pasukan TRW ini. Pengasasnya Dato' Azlan dan isterinya Dato' Yusmira. Selain terkenal dengan kosmetik berasaskan halia, Yusmira Trdg juga sekarang sedang sohor dengan produk kopi papan. Kalau tak silap ada 12 jenis kopi yang dikeluarkan. Kopi walit, kopi stamina, halia bara, susu kambing dan macam-macam lagilah. Iklan Yusmira tak kira masa. Pagi, petang, siang, malam. Semua DJ kena baca apa yang Yusmira tulis tentang produk mereka. Selain membaca iklan, ada juga iklan berlagu ala dikir. Kalau nak kira, memang sohor sangatlah Yusmira ni seantero Kelantan...

 Kadang dengan adanya pesaing dalam pasaran, kita rasa tergugat. Jadi, otak usahawan yang bijak akan ligat berfikir macam mana nak "fight" dengan pesaing ni. Sama ada nak tambah produk baru atau luaskan pasaran ke tempat-tempat yang kurang pesaing.

Seperti Dr. Azizan Osman kata, antara 80% - 90% kejayaan sesuatu perniagaan adalah melalui pemasaran. Ini termasuklah iklan sama ada di radio, tv, akhbar dan sebagainya. Jika kita hanya pandai buat produk, tapi org tak tahu kita ada jual produk tersebut, maka "berdosalah" kita kerana mungkin ianya untuk manfaat ummah, tapi kita tidak war-warkannya kepada orang lain yang mungkin sangat-sangat memerlukan produk kita itu.

Sekian kali ini, wassalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...