BELI PRODUK KECANTIKAN ONLINE

--<<@ INFO @>>--

PENGEPOSAN DI ABS.


(AHAD-KHAMIS)

POS SEPERTI BIASA(SEBELUM 12 TENGAHARI)


(SABTU )

POS SEPERTI BIASA KECUALI SABTU

MINGGU PERTAMA :)


(JUMAAT)

CUTI POS

PELANGGAN YANG MASIH TIDAK MENERIMA ITEM MASING-MASING SELEPAS 2 @ 3 HARI PENGHANTARAN, SILA WHATSAPP +60138433522 UNTUK SELANJUTNYAWelcome =) Thanks for visiting ^_~ Feel free to follow us ON INSTAGRAM & Like our FB fanpage

Wednesday, 10 July 2013

Saturday, 6 July 2013

Rahsia Kecantikan Nora Danish

BEDAK TANAKA NORA DANISH
Assalammualaikum Semua..! Sehat? Alhamdulillah mudah-mudahan semuanya sihat ye. Harini saya nak kongsi mengenai bedak sejuk terbaru yang dah masuk pasaran online dan offline. Mungkin ada jugak yang belom familiar
dengan bedak Tanaka ni, takpe. Pas habis entry ni insha allah korang tahu la apa bedak Tanaka tu.

Wah banyak feedback orang ramai pasai produk BEDAK SEJUK TANAKA ni. You know why? Produk ni lah rahsia kecantikan NORA DANISH tau! Nak tau apa itu TANAKA?

Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.

Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh. Menariknya, kayu Tanaka ini mempunyai pelbagai fungsi. Setakat ini belum ada kajian saintifik lagi mengenai kayu ini. Tetapi di Malaysia sudah ada syarikat kosmetik yang menggunakan kayu Tanaka ini sebagai asas dalam kosmetik mereka.Tidak ketinggalan, negara seperti Singapura, Filipina dan Thailand sudah tidak asing lagi dengan bedak Tanaka.
Di Malaysia, Kosmetik berasaskan kayu Tanaka telahpun diiklankan di dalam kaca televisyen. Jika tidak salah nama kosmetik itu ialah Bio Essense Tanaka White.Yang tidak ada dalam iklan pun banyak juga.


Menurut masyarakat Myanmar, kulit kayu inilah yang mujarab digunakan sebagai petua untuk merawat dan mencantikkan kulit muka mereka. Tidak kira jenis kulit sensetif, normal, kombinasi, semuanya boleh menggunakannya tanpa was-was.Boleh juga digunakan kepada bayi baru lahir.Ianya tidak memudaratkan kulit.Kita lihat senario sekarang, ramai orang ingin kelihatan cantik dengan cepat tetapi produk yang digunakan semuanya mengandungi bahan kimia yang berbahaya.

Memang nampak cantik pada mulanya tetapi lama kelamaan kulit menjadi rosak. Jadi lebih baiklah kita sebagai pengguna bijak cuba beralih kepada bahan semula jadi seperti Kayu Tanaka .

Kayu Tanaka ini, diasah di atas batu untuk menghasilkan esen yang berwarna coklat seperti foundation yang boleh kita perolehi di pasaran. Esen itulah yang disapukan ke kulit muka. Setelah kering di muka, warna coklat itu terus berubah menjadi kekuningan.

Tetapi ianya nampak seperti kita memakai bedak sejuk. Boleh diratakan ke muka dengan menggosoknya sehingga rata seperti kita memakai bedak. Adalah lebih baik bagi orang yang berjerawat memakainya dengan tebal di muka pada waktu malam. Seperti memakai MASKER.
CARA PAKAI TANAKA POWDER D.E.A
1. Bedaknya pdt so ambik sikit kat tgn
2. Add 5 titik air (jgn cair sangat....)
3. Cairkan bedak tersebut
4. Ratakan pada seluruh wajah seperti maske
r
HARGA YANG SANGAT BERBALOI. KESAN YANG SANGAT MANTAP

BEDAK SEJUK TANAKA ORIGINAL  MYANMAR
BERAT :50G
AVAILABLE COLOUR
CREAM - Original Tanaka
GREEN - LEMON

NATURAL BURMESE THANAKA Export Quality by Shwe Pyi Nan 

1 PCS RM 20 S/M..FREE POSLAJU
1 PCS RM 25 S/S..FREE POSLAJU

2 PCS RM 35 S/M...FREE POSLAJU
2 PCS RM 45 S/S..FREE POSLAJU

4 PCS RM60 S/M..FREE POSLAJU
4 PCS RM70 S/S..FREE  POSLAJU

BORONG
10pcs- RM14/PCS..FREE POSLAJU S/M..ADD RM13 S/S
50pcs -RM12/PCS..FREE POSLAJU S/M..ADD RM50 S/S 
100pcs- RM9/PCS..FREE POSLAJU S/S..ADD RM90 S/S

1) Apa perbezaan bau dan jenis BEDAK TANAKA?

JAWAPAN : bau saja yang membezakan tetapi fungsi sama .Bedak Tanaka mempunyai 4 jenis haruman :-
- rose(warna pink)
-jasmine(putih)
-krim(original)
-hijau(lemon)

2.) Bedak ni sesuai dengan semua jenis kulit dan semua peringkat umur ?

JAWAPAN : YES ia sangat sesuai untuk semua lelaki dan wanita.Kanak-kanak dan bayi berusia 1tahn keatas.

3.) Fungsi & Kebaikan Bedak TANAKA ni ?

JAWAPAN : 101fungsi dan kebaikan antaranya ialah 
melicinkan kulit muka
memberi kesegaran pada kulit
mengurangkan kadar pengeluaran minyak/sebum pada kulit
menanggalkan sel kulit mati
ia membantu sejukkan kulit
membersih & menengang wajah
Sesuai untuk kanak-kanak dan bayi 1thn lebih
Sesuai untuk semua lapisan umur
Menghilangkan ruam-ruam badan
Boleh digunakan dimuka dan badan
Menghilangkan gatal-gatal badan
Mengecutkan jerawat
Lembutkan kulit dan menghaluskan.
Hilangkan jeragat
Menyejukkan & mengurangkan minyak di kulit muka
Pelindung cahaya matahari
Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation

CARA GUNA :

- Untuk jadikan sebagai foundation cuma sapukan bedak tanaka secara nipis dan rata ke seluruh wajah menggunakan jari atau span muka.

*Tips: Renjiskan sedikit air pada wajah sebelum dicalit bedak agar sapuan licin dan nipis

- Untuk jadikan sebagai bedak sejuk cuma basahkan jari atau ambil sedikit bedak tanaka, letakkan ke dalam piring. Campurkan ia dengan sedikit air (usah terlalu pekat/cair), kemudian sapu kan ke wajah. Biar kering 30 minit sebelum di scrub/cuci. Boleh juga di pakai sepanjang malam sewaktu tidur sebelum dicuci keesokannya.

BEDAK SEJUK TANAKA ORIGINAL  MYANMAR
BERAT :50G
AVAILABLE COLOUR
CREAM - Original Tanaka
GREEN - LEMON

NATURAL BURMESE THANAKA Export Quality by Shwe Pyi Nan 

1 PCS RM 20 S/M..FREE POSLAJU
1 PCS RM 25 S/S..FREE POSLAJU

2 PCS RM 35 S/M...FREE POSLAJU
2 PCS RM 45 S/S..FREE POSLAJU

4 PCS RM60 S/M..FREE POSLAJU
4 PCS RM70 S/S..FREE  POSLAJU

BORONG
10pcs- RM14/PCS..FREE POSLAJU S/M..ADD RM13 S/S
50pcs -RM12/PCS..FREE POSLAJU S/M..ADD RM50 S/S 
100pcs- RM9/PCS..FREE POSLAJU S/S..ADD RM90 S/S

3.) Fungsi & Kebaikan Bedak TANAKA ni ?

JAWAPAN : 101fungsi dan kebaikan antaranya ialah 
melicinkan kulit muka
memberi kesegaran pada kulit
mengurangkan kadar pengeluaran minyak/sebum pada kulit
menanggalkan sel kulit mati
ia membantu sejukkan kulit
membersih & menengang wajah
Sesuai untuk kanak-kanak dan bayi 1thn lebih
Sesuai untuk semua lapisan umur
Menghilangkan ruam-ruam badan
Boleh digunakan dimuka dan badan
Menghilangkan gatal-gatal badan
Mengecutkan jerawat
Lembutkan kulit dan menghaluskan.
Hilangkan jeragat
Menyejukkan & mengurangkan minyak di kulit muka
Pelindung cahaya matahari
Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation

Monday, 1 July 2013

KOSMETIK BERACUN

KUALA LUMPUR 15 Mei - Kementerian Kesihatan berjaya mengesan lima produk kosmetik yang mengandungi racun berjadual iaitu betamethasone dan logam merkuri yang tidak dibenarkan dijual di Malaysia.
Antara produk tersebut ialah Cellnex Anti Sensitive Essence Treatment keluaran Europe Cosmeceutical Industries Sdn. Bhd. yang mengandungi betamethasone manakala Natural 99 Night Cream dan Natural 99 Day Cream masing-masing keluaran Auraqu Enterprise dikesan terdapat logam merkuri.
Dua lagi produk keluaran SF Infinity Resources, SF Beauty Night Cream (Facial) dan SF Beauty Day Cream (Facial) turut dikesan mengandungi racun berjadual merkuri.
Pengarah Kanan Perkhidmatan Farmasinya, Datuk Eisah A. Rahman berkata, betamethasone adalah sejenis kortikosteriod yang biasanya digunakan dalam rawatan masalah kulit seperti ekzema, serborrhoeic dermatitis, psoriasis dan alahan kulit.
Jelasnya, penggunaan jangka panjang bahan ini tanpa pengawasan boleh mengakibatkan bahagian kulit muka yang disapu menjadi nipis dan mudah mengalami iritasi, kesan rekahan, berjerawat, perubahan pada pigmentasi kulit dan meningkatkan risiko diserap masuk dalam sistem peredaran darah yang boleh membawa kesan mudarat.
"Produk kosmetik yang dicampur dengan logam merkuri bagi tujuan mencerahkan kulit dan rawatan anti penuaan pula adalah tidak dibenarkan kerana boleh mengakibatkan kerosakan pada buah pinggang dan sistem saraf, selain mengganggu perkembangan otak kanak-kanak yang terdedah dengan bahan ini.
"Justeru, pengguna dinasihat untuk mengelak daripada mengguna dan membeli produk-produk yang mengandungi racun berjadual berkenaan," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
Menurut Eisah, pihak syarikat yang bertanggungjawab ke atas notifikasi produk berkenaan telah dinasihat dan diarah untuk memberhentikan penjualan dan pembekalan dengan serta-merta serta menarik balik produk dalam tempoh 72 jam.
"Syarikat yang gagal berbuat demikian boleh dikenakan tindakan di bawah Peraturan-peraturan Kawalan Dadah dan Kosmetik 1984 yang memperuntukkan hukuman denda sehingga RM100,000.
"Penjual juga diingatkan, pemilikan produk-produk ini juga boleh disabit kesalahan di bawah peraturan sama yang memperuntukan hukuman denda tidak melebihi RM50,000 atau penjara tidak melebihi lima tahun atau kedua-duanya sekali," katanya.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130516/dn_23/5-kosmetik-mengandungi-racun-berjadual#ixzz2Xm9iByQ4 
© Utusan Melayu (M) Bhd
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...