INFO

-----..PENGEPOSAN DI MBS.

(AHAD-KHAMIS)
POS SEPERTI BIASA(SEBELUM 12 tgahri)

(SABTU )
POS SEPERTI BIASA KECUALI SABTU
MINGGU PERTAMA :)

(JUMAAT)
CUTI POS


PELANGGAN YANG MASIH TIDAK MENERIMA ITEM MASING-MASING SELEPAS 2 @ 3 HARI PENGHANTARAN, SILA SMS 0179187696 UNTUK SELANJUTNYA

Welcome =) Thanks for visiting ^_~ Feel free to follow us & Like our FB fanpage .

BOLEH ORDER DISINI

BOLEH ORDER DISINI
KLIK GAMBAR UNTUK INFO

Wednesday, 21 May 2014

PENGGUNA ESP SHAKLEE

Alhamdulillah
saya pengguna shaklee sekarang ini...
dulu dah pernah guna set Kesuburan shaklee
kali ini amik set lain pulak dan dah mula start consume ESP ni

ESP =  Energizing Soy Protein
nak review sebagai pengguna ESP ni,
sebab banyak demand dan ramai orang minum shaklee ESP ni, jadi saya pun terpengaruh sekali
sebab saya memang senang dipengaruhi T_T

memang ESP ni rasa kenyang
rasa pun best
mula-mula minum rasa macam OAT pun ada tapi best lah
minum campur satu sudu dengan milo waktu pagi

sebab tu salah satu fungsi ESP ini untuk kurus kan? sebab mengenyangkan
biasa kalau sarapan kul 8 pgi, pukul 11 tu dah lapaq dah..tapi saya boleh tahan sampai tengahari
best ^_^

antara fungsi lain ESP ini adalah:

1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
5) ESP juga membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein untuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit 

eh, jangan ingat ESP ini untuk orang yang berkahwin jer tau
untuk orang tak kahwin lagi pun amat-amat di alu-alukan
untuk kesihatan bersama :)

nanti saya share lagi macam mana nak menjadikan ESP ni sodappp

ESP by SHAKLEE



Bismillah..

Setakat ini, ESP Shaklee adalah merupakan antara produk yang paling laris terjual. Ramai orang telah mencuba Shaklee ESP & merasai kesan positif! 

Ok, kali ini qema akan explain cara makan & jadual makan ESP, insyaAllah. 

JADUAL MAKAN ESP
Dicadangkan untuk minum ESP 2 kali sehari. Cth : breakfast & dinner
1-2 skop/sudu besar + air kosong ataupun pelbagai jenis minuman kegemaran anda
Sukatan di dalam shaker (250/300 ml bagi setiap skop) ataupun mengikut kesesuaian.
Jangan bancuh ESP dengan air panas, air suam-suam kuku tak mengapa kerana suhu yang tinggi boleh merosakkan protein & fungsi ESP ke atas badan pengguna.

CADANGAN RESIPI PENYEDIAAN ESP

Here's variasi resipi ESP Shaklee untuk opsyen anda! 

ESP + air suam
ESP + fresh milk (susu kotak/tepung)
ESP + fresh milk + kurma (rendam kurma dalam susu untuk beberapa jam kemudian blend/shake bersama-sama dengan ESP)
ESP + susu Anmum (bagi pregnant mom)
ESP + nesvita 3 in 1
ESP + jus twister tropicana
ESP + Ribena
ESP + any fruit juice
ESP + milo/horlicks
ESP + sirap bandung
ESP + fresh milk + 1 sudu madu + 1 sudu oat + 1 serbuk koko (blend)
ESP + koko + oat
ESP + milo/serbuk coklat cadbury + susu HL
ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk (blend)
ESP + nestle bliss
ESP + Performance Shaklee + Mealshake Shaklee


Wah.... banyaknya opsyen penyediaan ESP! Seronok kan? :) Jadi, terpulanglah kepada anda, mengikut kegemaran & kesesuaian selera anda bagaimana.

Oh ya... ada nota tambahan untuk wanita yang suka mengamalkan pemakaian Masker. Berita baik untuk kalian kerana ESP juga boleh dibuat masker muka bagi tujuan kecantikan.


MASKER MUKA ESP
Caranya : Ambil 1 sudu besar ESP + air kosong, kacau sebati & ratakan ke wajah. Tunggu sampai kering (10-15 minit) kemudian basuh muka.

KELEBIHAN ESP SHAKLEE


Sangat sesuai dijadikan 'meal-replacement' - memberikan tenaga berpanjangan sekaligus menjadikan badan semakin sihat & kurang letih
Menganjalkan kulit & menganjalkan bahagian tubuh yang kendur
Cepat kenyang & membantu dalam usaha menguruskan berat badan
Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu yang lebih pekat & banyak
Membantu penghasilan susu ibu yang lebih pekat & berkrim - menjadikan bayi anda akan cepat kenyang & kurang meragam.
Membantu perkembangan fetus & memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap yang optimum.
Untuk yang mengalami masalah kesuburan, ESP boleh membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum & sel sperma yang sihat & sempurna sekaligus meningkatkan peluang untuk hamil.
Menyokong sistem imunisasi badan, membantu mengawal paras kolestrol & menyokong kesihatan jantung & prostat.
Menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu & berseri 
Membantu menghilangkan jerawat & parut di wajah

Sebagaimana yang qema nyatakan di atas, ESP sangat sesuai untuk dijadikan meal-replacement (pengganti makanan). Maka, ESP boleh dijadikan opsyen makanan buat pesakit yang sedang menjalani proses penyembuhan. InsyaAllah, mudah-mudahan dengan kandungan protein yang lengkap, semula jadi, rendah lemak, bebas kolestrol & kaya asid amino penting, proses penyembuhan akan menjadi lebih singkat. Hal ini kerana ESP telah terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga hingga berjam-jam lamanya.

Copywrite Reserved