BELI PRODUK KECANTIKAN ONLINE

--<<@ INFO @>>--

PENGEPOSAN DI ABS.


(AHAD-KHAMIS)

POS SEPERTI BIASA(SEBELUM 12 TENGAHARI)


(SABTU )

POS SEPERTI BIASA KECUALI SABTU

MINGGU PERTAMA :)


(JUMAAT)

CUTI POS

PELANGGAN YANG MASIH TIDAK MENERIMA ITEM MASING-MASING SELEPAS 2 @ 3 HARI PENGHANTARAN, SILA WHATSAPP +60138433522 UNTUK SELANJUTNYAWelcome =) Thanks for visiting ^_~ Feel free to follow us ON INSTAGRAM & Like our FB fanpage

Thursday, 29 May 2014

Set Kulit Cantik Shaklee Terlajak Laris: Rahsia Kulit Gebu, Cantik Berseri

Set Kulit Cantik Shaklee Terlajak Laris: Rahsia Kulit Gebu, Cantik Berseri

Posting saya hari ini untuk memperkenalkan Set Kulit Cantik #Shaklee pada anda yang alami masalah kulit bertahun-tahun. Anda inginkan kulit gebu, cantik dan berseri? Anda perlu baca posting ini sehingga habis.

Saya tahu ramai yang mengalami ini. Sejak usia remaja bila berlaku perubahan hormon, memang akan berlaku masalah kulit, wanita atau lelaki sama-sama alaminya. Customer saya pun memang terdiri daripada lelaki dan perempuan. Jadi bagaimana nak dapatkan kulit cantik?

Sebelum tu, anda boleh ketahui jenis kulit anda. Daripada webmd, What's Your Skin Type menjelaskan kepada anda beberapa jenis kulit dan bagaimana anda ingin dapat mengenalpastinya dan ini membantu anda untuk mendapatkan kulit cantik, gebu dan cantik berseri.

Banyak masalah kulit berlaku, contohnya

1. Jerawat
2. Jeragat
3. Ekzema - juga merupakan salah satu masalah kulit
4. Tona Tidak Sekata
5. Kulit Kusam
6. Kulit Berparut

Anda boleh senaraikan banyak lagi masalah kulit anda. Soalnya, bagaimana anda ingin menyelesaikannya? Masalah kulit boleh jadi bertahun-tahun, saya pun pernah alaminya. Memang sampai jumpa pakar dermatologi. Duit habis beribu-ribu tapi masalah tak selesai pun. Memang sedih sangat. Hai macam ni macamana nak dapatkan kulit cantik dan gebu?

Saya tahu apa rasanya alami kulit macam tu, rasa rendah diri, rasa tak cantik pun ada. Huhuh, jangan sedih-sedih, insyaAllah saya boleh bantu anda.

Set Kulit Cantik #Shaklee Terlajak Laris ini merangkumi berikut:

1. Vita C Sustained Release

Memang ramai yang tahu fungsi Vitamin C untuk kecantikan dan kesihatan kulit. Nak kulit cantik mesti ambil Vitamin C. Lebih daripada itu vitamin C berfungsi untuk menguatkan sel-sel tisu dalam badan iaitu menguatkan imun badan. Di samping itu ia juga berperanan dalam pengeluaran kolagen. Kolagen inilah yang membantu mencegah penuaan pra-matang (tua sebelum usia sepatutnya).

Kolagen ni apa pula? Kolagen adalah sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Macam batu bata tu. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Kolagen ni memang terkenal akhir-akhir ini untuk dapatkan kulit cantik.

Kenapa pula mesti ada teknologi Sustained Release?

Vita C Shaklee ni kalau letak dalam air, akan nampak bubbles dilepaskan sedikit demi sedikit. Contoh paling mudah nampak Panadol Soluble, bila masuk dalam air, dia akan larut dalam air dengan cepatnya. 

Vita C if dalam air bertakung (contoh dalam gelas) akan mengambil masa lebih daripada 1 hari untuk betul-betul larut dan serap. Manakala jika di dalam air mengalir contohnya dalam badan kita (ya dalam badan kita, pengaliran 24 jam selagi ada hayat, bukan air sahaja, termasuk darah yang dipam ke seluruh badan kita), akan meningkatkan kadar kelarutan Vita C tersebut.


Sebab itu selain baik untuk kulit, Vita C juga bagus untuk imun badan anda. Kulit juga akan jadi sangat glowing dan berseri. Kulit cantik, sapa takmo kan.
Anda boleh baca selanjutnya berkenaan teknologi Sustained Release dalam jurnal Medical News "Difference Between Sustained Release and Extended Release". 

2. Energizing Soy Protein (ESP)

Saya banyak menulis berkenaan ESP beberapa bulan lalu. #ESP ni memang penting dalam tubuh manusia, sebab ianya protein untuk pembentukkan sel-sel kulit manusia. Sel kulit muka kita ini akan digantikan setiap 21 hari, jadi kalau anda tidak cukup protein, maka berlakulah sel kulit mati berkumpul di muka anda. Sebab itu adanya parut, jeragat dan lain-lain kekal di muka. Oh barulah tahu kenapa protein penting untuk kulit yang cantik.

Jadi pengambilan nutrisi protein yang berkualiti tinggi seperti ESP adalah penting untuk memperbaharui sel-sel kulit sekaligus menyingkirkan sel-sel kulit mati. Protein juga penting untuk menganjal dan melembutkan kulit muka. Akhirnya kulit anda akan jadi cantik berseri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...