Google+ Followers

--<<@ INFO @>>--

-----..PENGEPOSAN DI MBS.

(AHAD-KHAMIS)
POS SEPERTI BIASA(SEBELUM 12 tgahri)

(SABTU )
POS SEPERTI BIASA KECUALI SABTU
MINGGU PERTAMA :)

(JUMAAT)
CUTI POS


PELANGGAN YANG MASIH TIDAK MENERIMA ITEM MASING-MASING SELEPAS 2 @ 3 HARI PENGHANTARAN, SILA SMS 0179187696 UNTUK SELANJUTNYA

Welcome =) Thanks for visiting ^_~ Feel free to follow us & Like our FB fanpage .

PEMBERITAHUAN:-

Saya minta maaf banyak2 jika saya ambil masa untuk reply soalan2 anda melalui form@sms@whatsapp@fb, ini kerana saya seorang diri melakukan aktiviti online dan 2 orang pekerja untuk aktiviti pembungkusan , sehari2 saya mesti handle 20-60 order.

Untuk mendapat reply yg cepat anda dinasihati untuk whatsapp atau sms saya 0179187696.

Saya akan cuba reply whatsapp/sms secepat yang mungkin (phone saya silent mode)

anda boleh call saya , jika saya dengar vibrate saya akan jawab jika tidak dijawab sila sms saya, jika urgent sy akan call semula.

untuk fb@email saya akan check 3-5 kali sehari sahaja.

Jika soalan2 anda tidak terjawab dalam masa 12 jam sila tanya semula takut saya terlepas pandang. TERIMA KASIH

ORDER FORM / BORANG TEMPAHAN

Name / Nama :
Adress / Alamat :
Contact Number / No Tel :
Email Address:
Nama & Kuantiti Item:
Akaun Pembayaran CIMB- 03060035290523-SITI ROHAYA ABDULLAH
MAYBANK -561118052569-SITI ROHAYA ABDULLAH
BANK RAKYAT-220241689310-SITI ROHAYA ABDULLAH
RHB ISLAMIC BANK-16127100014750-SITI ROHAYA BINTI ABDULLAH
BANK ISLAM-02093020048477-SITI ROHAYA BINTI ABDULLAH
Saya Setuju Pesanan Akan Terbatal Selepas 2 hari Jika Tidak Membuat Pembayaran
Pertanyaan @ Detail Pembayaran

SETELAH MEMBUAT PEMBAYARAN SMS SECEPAT YANG MUNGKIN UNTUK MAKLUMAN PN.AYA  ( 0179187696 )

1. Nama Anda

2. Produk yang telah ditempah

3. Jumlah dan Lokasi pembayaran Yang dinyatakan di slip

4. Tarikh dan masa yang dinyatakan di atas slip deposit

5. Jenis bank (yang dimasukkan duit)


Click here to put a form like this on your site.

Tuesday, 12 August 2014

Masalah Keguguran Berulang

Masalah keguguran berulangSoalan 2: ASSALAMUALAIKUM, saya baru sahaja keguguran seminggu lalu. Kandungan saya mencecah dua bulan setengah. Masalah saya ini keguguran kedua. Keguguran pertama juga kandungan saya masuk dua bulan. Kedua-duanya turun sendiri bersama sarung. Saya juga tidak menggunakan kaedah D&C kerana menurut doktor rahim saya sudah kosong dan bersih.

Di sini saya ingin bertanya doktor adakah disebabkan janin saya atau rahim saya tidak kuat. Suami saya juga kuat mengambil ubatan seperti ubat asma. Adakah itu juga puncanya?

Saya ingin minta pendapat doktor apa perkara yang sesuai untuk saya lakukan. Adakah saya perlu terus makan asid folik atau buat rawatan selanjutnya. Berapa bulan saya perlu berehat sebelum hamil semula. Saya berharap doktor dapat membantu saya memberi pendapat.

- Azlini, Pantai Permai,

Kuala Lumpur.

Jawapan

PUAN Azlini, keguguran tersebut bukan disebabkan janin tidak kuat atau ubat asma yang diambil oleh suami. Anda boleh teruskan pengambilan folik asid untuk memberi banyak kebaikan kepada ibu dan janin.

Jika anda mengalami keguguran untuk kali kedua, doktor mungkin menyarankan beberapa ujian untuk mengenalpasti sebab keguguran tersebut. Walau bagaimanapun, biasanya anda tidak akan dirujuk kepada pakar sakit puan, kecuali jika anda mengalami tiga kali keguguran atau lebih berturut-turut. Walaupun setelah menjalani beberapa jenis ujian, pada kebiasaannya penyebab keguguran tidak dapat dipastikan. Masalah-masalah kesihatan biasanya bukan penyebabnya. Kehamilan seterusnya mungkin akan berjaya.

Hari-hari dan minggu-minggu selepas keguguran boleh jadi sangat sukar, terutama sekali jika ini bukanlah keguguran pertama anda atau jika anda telah merancang kehamilan dengan berhati-hati. Adalah normal bagi anda merasa terkejut, sedih, murung, letih dan berasa seperti mengalami kegagalan. Anda mungkin merasa seperti segala-gala yang anda harapkan hancur berkecai dalam sekelip mata. Anda juga mungkin mengalami kemurungan dan tidak dapat menumpukan perhatian terhadap tugasan harian dan tidak boleh tidur. Ingatlah bahawa anda dan suami tidak dipersalahkan. Keguguran yang berlaku dalam trimester pertama (kurang dari tiga bulan) kehamilan adalah perkara yang sangat biasa berlaku.

Keguguran tidak memberi kesan ke atas keupayaan anda untuk hamil lagi. Mengalami keguguran tidak semestinya menandakan anda mempunyai masalah kesuburan. Malah, kajian menunjukkan bahawa setengah dan tiga perempat daripada wanita yang pernah mengalami keguguran sebanyak tiga kali atau lebih akhirnya melahirkan bayi yang sihat tanpa memerlukan sebarang rawatan perubatan yang khusus. Selepas keguguran kali pertama, risiko keguguran untuk kali kedua sama dengan sebelumnya, dan walaupun selepas dua kali keguguran, risiko keguguran kali ketiga hanya meningkat sedikit sahaja.

Kebanyakan doktor mengesyorkan anda tunggu sehingga anda mendapat sekurang-kurangnya satu ke dua kali haid yang normal sebelum mencuba untuk hamil semula. Ini bagi memberi peluang kepada badan anda kembali normal. Tetapi jangan lupa bahawa anda juga perlu sembuh dari segi emosi sebelum anda bersedia untuk cuba hamil lagi.

Dalam minggu-minggu pertama kehamilan, cubalah berehat sebanyak mungkin dan lapangkan fikiran. Anda juga boleh minta doktor menjalankan imbasan ultrabunyi awal. Setelah anda dapat melihat degupan jantung bayi, anda mungkin berasa lebih tenang dan yakin. Jadi teruslah berusaha, jangan sesekali berputus asa.

SET KESUBURAN SHAKLEE BOLEH KLIK SINI

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Kesihatan/20130519/kn_03/Masalah-keguguran-berulang#ixzz3ABs03B7v
© Utusan Melayu (M) Bhd
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...