ORDER HERE

Cara Mengatasi Masalah Jerawat


Cara Mengatasi Masalah Jerawat:


1.Mencuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari dengan dengan menggunakan pencuci muka yang lembut(sebaiknya pagi dan malam)

2.Elak dari menggunakan kosmetik yang berasaskan minyak.Pilih kosmetik yang non-comedogenis(kandungan bahannya boleh menyebabkan liang-liang roma menjadi tersumbat)
3.Mengamalkan pemakanan yang sihat.Makanan yang boleh memberi kesan kepada kulit anda contoh tomoto.
4.Banyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan
5.Banyakkan minum air kosong
6.Bersenam untuk membaiki perjalanan darah dan nutrien ke kulit
7.Mengurangkan tekanan dan mengamalkan teknik relaksasi
8.Jangan picit jerawat yang tumbuh
9.Tiap-tiap pagi selepas bangun tidur sila urut muka anda dari dagu bawa ke arah dahi.
10.Masukkan garam ke dalam air kemudian baca pada air garam tersebut:-
.al Fatihah
.Ayat Qursi
.Selawat syifa 3 kali
.Kemudian hembus kepada air tersebut dengan niat air tersebut untuk dijadikan ubat tesdung
.Masukkan air garam tersebut ke dalam hidung seperti wuduk di waktu pagi dan petang\malam


Selain itu anda boleh mencuba set Acne Prone Haus Skin



Terdapat banyak khasihat dalam Blood Orange antaranya mempunyai 25x ganda Vitamin C berbanding dengan orange biasa.
1. Mengandungi Vitamin A yang sangat mewah
👉🏻 Vitamin A membantu untuk memperbaiki masalah jerawat dengan menyeimbangkan dan mengawal pengeluaran minyak di wajah. Vitamin A juga membantu mengurangkan pigmentasi/jeragat.
2. Agent Pencerahan terbaik kerana mengandungi Blood Orange dari Pulau Sicily, Italy
👉🏻 25x ganda sangat kaya dengan Vitamin C berbanding dengan orange biasa, yang mana sangat hebat dalam membantu mengurangkan jeragat yang degil.
👉🏻 Membantu mempercepatkan pengeluaran collagen, dengan itu kulit semakin anjal, kedutan hilang dan akhirnya menjadi muda remaja.
👉🏻 Memudarkan bintik hitam dan parut jerawat dengan berkesan.
👉🏻 Meratakan tona kulit yang tidak sekata.
👉🏻 Mencerahkan kulit dengan lebih pantas kerana kandungan vitamin C adalah sangat tinggi.
👉🏻 Based on study oleh Chemist dari Italy, Blood Orange yang di gunakan dalam formulasi Haus Skin ini memberi kesan pemutihan yang sama effective seperti hydroquinone dan lebih baik dari kojic acids tetapi Blood Orange jauh lebih SELAMAT kesan pemutihan kerana ia adalah sumber semulajadi.
👉🏻 Kulit akan lebih cerah dengan cara yang natural, tiada pengelupasan dan tiada kesakitan.
3. Mampu menjadikan kulit glowing atau bersinar.
👉🏻 Haus Skin ini mengandungi Enzime Papaya yang dikenali sebagai bahan utama dalam produk pemutihan kulit kerana ia mengandungi papain, enzim semula jadi yang menggalakkan pembaharuan kulit dan sel baru. Ia membantu dalam pengelupasan kulit untuk mendapatkan sel baru, dan mempunyai sifat pemulihan yang melembutkan kulit.
👉🏻 Menanggalkan sel kulit mati
4. Sangat berkesan mematikan jerawat, mengecutkan jerawat, membunuh kuman jerawat dan mengawal pengeluaran sebum kerana mengandungi Salicylic Acid dan Niacinamide.
5. Rice Bran Extract sangat bagus untuk menenangkan kulit dan anti oxidant.
6. Capparis Spinosa Fruit Extract mampu mengekalkan penghidratan kulit yang mencukupi dan menghalang kulit daripada menjadi kering.
7. Capparis Spinosa Fruit Extract juga sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit allergic kerana ia mengandungi fungsi Anti-Allergic.




Muka adik ni teruk naik jerawat. Makan plak tak pantang, semua di makan nya.
Dah cuba macam macam pencuci muka dan krim jerawat. Turun sekejap, pastu galak naik. Dah lah yang naik tu, besar besar. Kadang, siap nanah lah.
Bila ibu adik ni beli set #HausSkin Oily Acne untuk kulit berminyak berjerawat, seminggu je ada perubahan.
Tak lah terus licin, tapi nampak beza sangat muka ni. Rasa lebih konfiden dan rasa lebih lawa gitew. Kah!
Pada mak mak yang ada anak dara tu, mestilah kita risau tengok muka anak penuh jerawat. Meh try set ni. Confirm anak sukalah