ORDER HERE

Rahsia kecantikan wanita dari serata dunia

Wanita di setiap negara punya rahsia masing-masing untuk mencantikkan dirinya. Teruskan membaca untuk mengetahui rahsia mereka, dan belajar bagaimana anda boleh mencipta mereka di rumah. Mujarab atau tidak mujarab, apa-apa kaedah pun termasuk kaedah moden, semuanya atas izin Tuhan
1 - Australia
Perempuan di pedalaman Australia khususnya suku Aborigin memiliki ritual menggunakan akar bunga yarrow untuk menghilangkan dan mencegah stretch mark (tanda regangan) pada kulit. Esktrak akar ini juga mampu membuat kulit jadi lembut dan memerangi pembengkakan.
2 - Chile
Kulit perempuan Chile yang eksotik dan nampak sihat ternyata rahsianya mudah saja yakni rajin makan anggur merah yang kaya antioksidan. Cara lain? Haluskan buah anggur merah dan tambah 2 sudu makan serbuk tepung dan sapukan ke wajah sebagai masker, diamkan selama 10 minit dan bilas wajah dengan air sejuk
3 - Republik Dominica
Perempuan dari negara ini mempunyai kuku yang sihat dan kuat. Rahsianya? Bawang putih! Haluskan bawang putih dan letakkan pada botol kedap udara selama 7 - 10 hari. Setelah itu bawang putih boleh digunakan untuk bahan makanan sekaligus untuk masker kuku (agar berkilat dan kuat).

4. Morocco



Minyak Argan @ Argania spinosa yang juga mengandungi antioksidan, bagus untuk rambut dan kulit, serta menyerap lebih banyak dibandingkan minyak pada aprikot dan alpukat.


 5 - Perancis






Perancis terkenal dengan perempuan yang suka merawat diri ke salon. Mulai dari facial hingga mengurut dan menggosok. Cara lain? Gunakan campuran buah Cherry dan Delima. Haluskan dan sapukan pada wajah. Diamkan selama 5 - 6 minit. Kulit akan jadi lebih cerah dan lembab.


6. SEPANYOL


Wanita Sepanyol juga mempunyai rambut yang indah. Mereka rajin mencuci rambut mereka dengan ekstrak jus cranberry.


7-Amazon


Minyak bunga Passion atau Maracuja telah digunakan di Amazon selama ribuan tahun kerana kemampuannya untuk menghentikan peradangan. Selain itu, minyak ini juga mengandung asam lemak tinggi dan vitamin C.




8- INDIA


Ingin punyai rambut bercahaya dan kuat? Perawatan selama seminggu pada kulit kepala dengan melakukan pemijatan menggunakan campuran minyak neem dan kelapa boleh membuat rambut indah dan sihat. Formula ini sudah dikenali wanita di India sebagai sebahagian dari pengubatan zaman Ayurvedic.





6 - Yunani
Kulit perempuan Yunani adalah jenis kulit yang paling baik yang pernah ada. Mereka mempunyai pigmen kulit yang bagus dan tidak mudah terkena serangan vlek akibat matahari. Rahsianya? Mereka suka makan ikan dan mengambil minyak ikan yang kaya dengan omega 3 dan 6 yang baik untuk kekenyalan kulit. Rahsia lain? Makan minyak zaitun atau buahnya langsung.


8. GHANA


Sabun hitam yang berasal dari Ghana ada lagendanya tersendiri kerana kemampuannya membersih dan membuatkan kulit jadi lembut. Sabun ini dibuat dari kulit pisang raja (plantain) yang banyak mengandungi Vitamin A dan E dan pelembab shea butter. Efek yang akan didapati jika menggunakan sabun ini adalah semua kotoran dan minyak akan hilang, tapi tetap membuat kulit terjaga kelembaban alamiahnya.
  

PSSSTTT..RAHSIA KULIT SIHAT SAYA!
Blood Orange (Citrus Sinesis) atau lebih dikenali sebagai Sicilian Blood Orange, merupakan tumbuhan botanikal yang berasal dari lembangan Meditteranean. Ianya sangat terkenal di negara republik Itali kerana keistimewaanya yang pelbagai. Isinya yang berwarna merah gelap membuatkan ia digelar 'Blood Orange', menunjukkan kandungan bahan kimia flavonoids iaitu hesperidin dan naringenin yang tinggi. Kedua-dua bahan ini adalah ejen antioksida yang sangat berkesan dan mempunyai struktur kinia yang menyerupai hydroquinone.

Justeru itu, ia mampu memberikan fungsi yang sama untuk bertindak sebagai perencat kepada penghasilan melanin yang menjadi punca kepada masalah kulit gelap dan berjeragat. Ekstrak tumbuhan ini turut digunakan dalam rangkaian produk HAUS Skin Blood Orange Brightening sebagai ejen pemutih yang berkesan tanpa meninggalkan sebarang kesan rengsangan pada kulit.



Haus Skin adalah satu jenama yang Highest Standard Brand halal dan setanding dengan produk antarabangsa

Kenapa HAUS SKIN layak digelar produk tempatan bertaraf premium antarabangsa???

🍊Produk HAUS SKIN menggunakan teknologi terkini/high end  yang terbukti kualiti setanding produk antarabangsa.

🍊Penggunaan bahan mentah bermutu tinggi terbaik dalam kelasnya serta proses R&D  secara berterusan menghasilkan formula yang terbaik untuk produk yang selamat digunakan bebas dari racun.

Mempunyai kilang yang bertaraf GMP , pengiktirafan HALAL dari JAKIM serta kelulusan KKM

Pembungkusan produk yang terkini, produk berkualiti tinggi serta harga mampu milik

Masih ada keraguan pada Haus Skin lagi ke? satu-satunya produk yang
1. DIJAMIN HALAL
2. DIKILANGKAN oleh tangan MUSLIM kita
3. Melalui RND yang kritikal
4. Bekerjasama rapat dengan Chemist Italy
5. Menggunakan bahan mentah paling berkualiti dengan sijil ECOCERT
6. Menggunakan technology dari Italy

Kenape Korang perlu cuba set skincare HAUS ni??
πŸ“ŒAda sijil HALAL kilang
πŸ“Œ GMP kilang
πŸ“Œ Natural dan organic ECOCERT & COSMOS
πŸ“Œ KKM 


BERAPA HARGA SETIAP PRODUK HAUS SKIN?

  1. Blood Orange Brightening Scrub Cleanser 100ml | RM65
  2. Blood Orange Brightening Serum 20ml | RM89
  3. Blood Orange Brightening Cream Moisturiser 20g | RM79
  4. Blood Orange Brightening Gel Moisturiser 20g | RM79
  5. Super Sensitive Beauty Soap 50g | RM55
  6. Silky Intense Oil Serum - Calendula 10ml | RM49
  7. Silky Intense Oil Serum- Lavender 10ml | RM55

7 Penyebab Bibir Hitam



Penyebab Bibir Hitam

Bibir yang menghitam dapat disebabkan oleh beberapa faktor dari dalam dan luar tubuh seseorang, di antaranya:

1. Hormon estrogen

Seiring bertambahnya usia, terutama pada usia menopause, kadar estrogen mengalami penurunan yang signifikan sehingga proses regenerasi kulit semakin melemah bahkan berhenti.
Dampaknya kulit tidak mampu melindungi dan melembapkan sendiri tanpa adanya proses regenerasi. Akibatnya, kulit akan semakin mengendur dan timbul kerutan sehingga bibir tampak kering dan menghitam.

2. Merokok

Faktor lain yang dapat mengurangi keindahan bibir adalah kebiasaan merokok. Warna bibir alami Anda akan berubah menghitam akibat merokok. Saat menghisap rokok, bibir terkena panas rokok sehingga mematikan sel-sel darah merah yang kemudian membuat timbunan pigmen di bibir.
Selain itu, karbon dari hasil pembakaran rokok juga bisa membuat warna bibir semakin pekat.

3. Bahan kimia dalam produk kecantikan

Kulit bibir yang relatif sensitif sehingga bibir akan mudah menghitam bila terkena bahan kimia yang tidak cocok, misalnya lipstik. Kandungan bahan kimia dalam lipstik yang digunakan dalam waktu lama dan tidak cocok dengan bibir dapat membuat warna bibir menghitam.

4. Kurangnya perawatan kulit yang tepat

Merawat kulit dengan tidak benar dapat menyebabkan bibir menghitam dan pecah-pecah. Kurangnya pelembap bibir yang mengandung tabir surya, sering menjilati bibir, menggosok-gosok bibir, dapat menyebabkan perubahan warna dan kekeringan pada bibir.
Memakai lip balm yang tinggi kandungan emolien setiap hari adalah cara terbaik untuk mempertahankan kelembapan di bibir Anda, termasuk sebelum Anda tidur pada malam hari. Penting juga untuk memilih lipstik yang sudah mengandung pelembap.

5. Alergen

Bahan alergen dalam kosmetik atau produk perawatan kulit dapat berkontribusi dalam menyebabkan bibir pecah-pecah atau menghitam. Reaksi alergi ini sering disebabkan oleh pewarna atau wewangian dalam produk, dan dapat dicegah dengan menghentikan penggunaan produk sedini mungkin agar reaksi alergi tidak berkelanjutan.

6. Kafein

Kafein bersifat diuretik. Kandungan ini dapat menyebabkan bibir kering dengan cara kerjanya yang identik membuat orang lebih sering buang air kecil, sehingga dapat mengurangi kadar air dalam tubuh. Bahkan jika Anda sudah minum delapan gelas air yang direkomendasikan dalam sehari, kafein dapat mengganggu rehidrasi dan membuat bibir Anda tampak rusak. Sebaiknya batasi jumlah asupan kafein jika Anda ingin kulit terlihat lebih sehat alami.

7. Hiperpigmentasi

Hal ini berkaitan dengan kelainan kulit, yaitu melasma yang merupakan munculnya bercak berwarna gelap, cokelat atau kehitaman pada wajah Anda.
Bercak-bercak ini biasanya muncul pada area berikut:
  • Pipi
  • Jembatan hidung
  • Dahi
  • Dagu
  • Area di atas bibir
Anda juga bisa menemukannya di tempat lain yang terkena paparan sinar matahari, seperti lengan bawah dan bahu.
Melasma lebih sering terjadi pada wanita daripada pria, dan hormon biasanya berperan dalam perkembangannya. Bahkan, bercak ini sangat umum nampak selama kehamilan yang biasanya disebut dengan “topeng kehamilan.”

Baca juga: Kebiasaan yang Memperparah Bibir Kering dan Pecah

Cara Memerahkan Bibir Hitam

Bibir merah muda yang nampak sehat dapat menambah pesona wajah seseorang, terutama pada wanita. Bibir yang secara alami sudah terlihat menarik ini tidak membutuhkan pemakaian lip balm atau lipstik secara teratur agar terlihat mempesona, tetapi beberapa faktor penyebab bibir menghitam dapat memengaruhi penampian bibir.
Ada beberapa solusi alami untuk mencerahkan bibir yang gelap. Berikut ini adalah beberapa cara alami untuk mencerahkan bibir hitam:

1. Madu

Madu adalah bahan alami yang luar biasa, yang dapat digunakan untuk mencerahkan bibir hitam. Tidak hanya mencerahkan bibir tetapi juga membuat bibir lebih lembut. Oleskan madu pada bibir dan biarkan semalaman, setiap hari. Lanjutkan hal ini selama beberapa minggu dan Anda akan melihat perubahan warna bibir.

2. Jus lemon

Lemon dikenal sebagai bahan alami pemutih dan bertindak sebagai bahan yang efektif untuk mencerahkan bibir hitam. Caranya, oleskan jus lemon segar pada bibir lalu pijat dengan lembut. Lakukan cara ini setiap malam sebelum tidur.

3. Gula

Gula pasir berfungsi sebagai scrub yang sangat baik untuk mengelupaskan bibir guna membantu mengangkat sel kulit mati yang tidak diinginkan. Gunakan tiga sendok gula pasir dan campurkan dengan dua sendok mentega untuk membuat pasta kental. Kemudian aplikasikan campuran ini pada bibir untuk mengelupasnya.
Mentega berperan sebagai tambahan untuk melembapkan bibir. Seperti bagian kulit yang lainnya, bibir juga perlu pengelupasan secara teratur. Cobalah hal ini dua kali seminggu untuk bibir yang lebih indah.

4. Bit

Buah berwarna ungu pekat ini membantu membersihkan dan mencerahkan bibir. Jus buah bit memiliki kandungan alami yang dapat mencerahkan bibir. Aplikasikanlah jus bit pada bibir untuk hasil yang efektif.
Metode sederhana dengan menggosok es batu di atas bibir dengan lembut akan membantu bibir tetap lembap dan segar. Tidak hanya melembapkan, tetapi juga membuat bibir terlihat lebih seksi.

6. Susu krim

Coba susu krim dengan sedikit bunga saffron dan oleskan campuran ini ke bibir Anda. Ini adalah bahan turun temurun yang dapat digunakan untuk mengatasi bibir hitam. Lakukan hal ini beberapa kali sehari terutama pada malam hari untuk mendapatkan hasil yang efektif.

Cara Mengatasi Bibir yang Menghitam












KEBAIKAN GEL MOISTURISER BY HAUSSKINCARE

#MOISTURISER BY HAUSSKINCARE

Punca kulit berminyak adalah disebabkan sebum yg berlebihan. Anda disarankan menggunakan produk perawatan berlabel oil free, water based atau non-comedogenic. 

Manakala, punca kulit berjerawat adalah masalah kulit yang umumnya disebabkan oleh bakteri (tidak hanya hormon) dan sering dialami oleh jenis kulit sensitif. Untuk mereka yang ada acne-prone skin, elakkan pakai pelembab yang jenis cream. Carilah pelembab yang jenis lotion atau lebih bagus lagi dalam bentuk gel. Ini akan mengurangkan penghasilan minyak berlebihan pada muka.

Rajinkan diri pakai SUNBLOCK sebab sunblock mampu kurangkan parut jerawat daripada jadi lebih gelap.

Gel Moisturiser by #hausskin dapat membantu:

πŸ’Ÿ Masalah kulit berminyak & berjerawat
πŸ’ŸAnti aging
πŸ’ŸAnti kendutan
πŸ’ŸMencerahkan kulit kusam
πŸ’ŸMematikan kuman yang aktif yg 
      menyebabkan pertumbuhan jerawat.
πŸ’ŸMengawal pengeluaran sebum

Eh korang tau tak dalam Skincare HAUS ni ada 2 jenis moisturizer?
.
1 gel, 1 krim.
.
Apa beza 2 ni?
Haa kalau muka jenis berminyak berjerawat guna Gel Moisturizer. Cepat kecutkan jerawat. Kawal minyak kat muka tu sekali.
.
Kalau muka kering pulak guna la Cream Moisturizer. Lembapkan kulit muka. Rasa lembut je.
.
Best tau sebab dua dua ada Blood Orange. Vitamin c dia 25 kali ganda oren biasa tau! Patut la muka lagi putih lagi bersih lagi ploles ni!

BERMINAT?
Meh ketuk pintu wassap Haya cepat cepat πŸ‘‡πŸΌπŸ‘‡πŸΌ

#HAUSSKIN
πŸ’― Bahan Semulajadi & Organik
πŸ’― Selamat, Suci dan Halal

πŸ’― Bebas Merkuri & Bahan terlarang
HAUS Gel Moisturiser :RM 79.00 exclude postage 

Semoga bermanfaat untuk anda ✌️

GEL MOISTURIZER
.

Sesuai untuk kulit yang berminyak dan jerawat. Kandungan Seboclear MP & Sahicylic Acid dapat menyekat dan membunuh pembiakan bakteria pada kulit sensitif dan jerawat.
.


Gel yang mengandungi 100% daripada 'water based'. Tidak melekit, cepat meresap dan tekstur sangat ringan serta selesa.

#Hauscosmetics
#hausskincare

HAUS Cream Moisturiser :RM 79.00 exclude postage 

Semoga bermanfaat untuk anda ✌️
CREAM MOISTURIZER
.

Untuk kulit kering dan kombinasi. Ia mengandungi HA yang tinggi untuk bagi kulit lembap. Kalau kulit terlalu kering memang mudah mengundang kedut dan jeragat.
.


Bertekstur krim pekat, tetapi tidak melekit, cepat meresap, ringan dan selesa.
#Hauscosmetics
#hausskincare

Produk Haus Skin untuk penjagaan kulit.
.
Teknologi yang utama dalam #BOBS adalah Blood Orange. Diimport khas dari Pulau Sicily, Italy.
.
Terdapat banyak khasihat dalam Blood Orange antaranya mempunyai 25x ganda Vitamin C berbanding dengan orange biasa.
.
Anda mahu tahu banyak lagi kelebihan yang ada dalam #BOBS?? STAY TUNE!!
.
#HausCosmetics #HausSkin #BloodOrangeBrighteningSet #BOBS #HalalCosmetics #modesthalalcosmetics

Produk Haus Skin untuk penjagaan kulit.
.
Teknologi yang utama dalam #BOBS adalah Blood Orange. Diimport khas dari Pulau Sicily, Italy.
.
Terdapat banyak khasihat dalam Blood Orange antaranya mempunyai 25x ganda Vitamin C berbanding dengan orange biasa.
.
Anda mahu tahu banyak lagi kelebihan yang ada dalam #BOBS?? STAY TUNE!!
.
#HausCosmetics #HausSkin #BloodOrangeBrighteningSet #BOBS #HalalCosmetics #modesthalalcosmetics

Mencari pelembab yang sesuai dengan kulit?

Tak perlu risau lagi, Haus skin ni ada 2 jenis pelembab muka.

Pelembab jenis gel sesuai untuk kulit muka berminyak dan berjerawat,ianya water based .

Pelembab jenis krim pula sesuai untuk kulit kering dan kombinasi.

Yang paling BEST kedua-dua jenis pelembab ni tidak melekit dan cepat meresap!

Cuba dulu, pasti jatuh CINTA 😍



Kulit berminyak berjerawat? Ce pakai gel moisturizer rasa sejuk berangan jer muka

Kulit kering berjeragat?

Ce sapu cream moisturizer, pasti rasa lembut, kulit rasa moist moist ala moist cake jer.

Kulit terasa macam bayi nanti 😍

Haus skin pasti memikat ❤️

#CreamMoisturiser
.
Blood Orange Brightening Cream moisturiser sangat sesuai untuk jenis kulit wajah Combination & Dry Skin/Normal.
.
Cream ini mempunyai kandungan Hyaluronic Acid (HA) yang berfungsi untuk menambah air dan melembapkan kulit wajah.
.
Kandungan Blood Orange dan bahan-bahan lain yang ada dalam moisturiser ini dapat menstabilkan kulit menjadi lebih lembab dan sihat.
.
Antara kelebihannya iailah;
πŸ“ŒMenjadikan kulit lembap
πŸ“ŒMenghilangkan kedutan
πŸ“ŒKulit wajah menjadi tegang
πŸ“ŒKolagen kulit bertambah tinggi seperti kulit bayi


Cik jerawat ni, kalau nak singgah kat muka tiba-tiba je kannn.. nasib le gel moisturizer Haus ni ada. Sebelum tido tu, tepek je bulat-bulat kat tempat jerawat, belai-belai sikit. Hahah.. esok pagi confirm dia pegi tanpa jejak dan pesanan. Ahaks



Muka kering wajiblah pakai Moisturiser  dari Haus Cosmetics. Yang kulit  kering pakai jenis cream, yang muka oily pakai jenis gel.

Bahan utama dari Blood Orange dari Itali. Dalam setahun, buah ni yang berbuah hanya dua kali. Tapi 25 kali ganda tingginya Vitamin C.

Sebab tu boleh melembap, mencerah secara semula jadi!

Apa yg best sangat Gel Moisturizer ni??

Mestilah sebab:

πŸ’₯ Tidak melekit
πŸ’₯ Sangat ringan Dan selesa
πŸ’₯ Gel 100% water based
πŸ’₯ Rasa sejuk Dan nyaman
πŸ’₯Kulit jadi lembut Dan lembab

Jangan berlengah lagi...

Mesti korang tertanya-tanya kan bagaimana CIRI-CIRI BOB CREAM MOISTURISER nie. Meh nak bagitau satu-satu kat korang.

πŸ’₯ Teksturnya cream pekat.
πŸ’₯ Berwarna oren gelap.
πŸ’₯ Rasa sejuk dan nyaman bila calit kat kulit wajah.
πŸ’₯ Tak melekit tau.
πŸ’₯ Cepat sangat meresap ke dalam kulit.
πŸ’₯ Ada vitamin C & E untuk kulit sihat.
πŸ’₯ Sesuai sangat untuk yang kulit kering.

Dah tahu apa jenis masalah kulit korang? Kalau yang kulit kering kusam tu, baik rawat awal-awal tau sebelum melarat. 😘

Muka berjerawat dan berminyak sering melanda. Nasib baik Ada Gel Moituriser HausSkin. Pakai siang Dan malam.
 
Jika naik jerawat siang hari, malam cuci muka bersih-bersih kemudian sapu je gel moituriser pastu tido. Keesokan harinya jerawat dah kecut.Best kan?

 Alhamdulillah sekarang masalah kulit muka berjerawat dan berminyak dah hilang.

Gel sesuai untuk kulit berminyak. Cream untuk kulit kering dan combination.
.
Korang kulit jenis apa?

Moisturiser ni penting tau untuk kulit.
Ada 2 jenis moisturiser by HAUS Skin ni.
Gel moisturiser untuk kulit berminyak.
Cream Moisturiser untuk kulit dry dan kombinasi.

Best sangat Moisturiser in sebab cepat menyerap pada kulit dan tak melekit.

HAUS SKIN MOISTURISER

HAUS SKIN MOISTURISER

HAUS SKIN MOISTURISER

HAUS SKIN MOISTURISER

HAUS SKIN MOISTURISER

HAUS SKIN MOISTURISER

HAUS SKIN MOISTURISER

HAUS SKIN MOISTURISER











Inilah masanya untuk cuba kosmetik dan skincare pertama dengan Teknologi Skin Microbiome di Malaysia. Dan inilah masanya ajak kengkawan lovelies cuba sekali. Jom dapatkan wajah cantik dan sihat sesama, hihi