ORDER HERE

BETULKAH LIPMATTE TAK SESUAI UNTUK BIBIR KERING?

Mempunyai bibir yang kering adalah salah satu masalah pada wanita kerana bibir memainkan peranan ketika berkomunikasi dengan orang lain. Anda pasti tidak mahu rakan-rakan anda menegur bibir anda yang kelihatan kering dan pucat. Jadi, anda perlu tahu cara untuk menyelesaikan masalah ini dengan mencari lipstick yang sesuai dipakai untuk bibir yang kering. 

Lip matte merupakan antara gincu paling laris dalam mana-mana jualan produk kosmetik. Ia merupakan sejenis gincu yang tahan lama di bibir anda. Warna-warna pilihan dari lip matte juga biasanya terdapat dalam pelbagai warna, dari warna gelap, terang sehingga warna nude.
Namun ramai di luar sana yang menghadapi masalah apabila menggunakan gincu jenis ini yang akan membuatkan bibir mereka kering dan ada yang lebih serius sehingga menyebabkan bibir mereka mengelupas.
Tapi, semua masalah ini boleh diatasi sekiranya anda semua mengamalkan tips elak bibir kering apabila memakai lip matte. Anda boleh amalkan tips elak bibir kering ini supaya lip matte yang anda pakai tidak keringkan bibir anda dan yang paling penting bibir pun nampak seksi.
3 Tips Elak Bibir Kering Bila Pakai Lip Matte

1. SKRUB BIBIR

Ramai gegirls yang skip amalkan teknik ni kan. Skrub bibir sangat bagus untuk tanggalkan kulit mati di bahagian bibir dan dapat lincinkan kulit bibir gegirls. Jadi, bila gegirls pakai lip matte baru lah tiada kesan berkerak ataupun mengelupas. Skrub bibir boleh dilakukan sebelum atau selepas tanggalkan lip matte, baru lah bibir gegirls nampak sihat dan segar.

2. LEMBABKAN BIBIR

Bibir perlukan hidrasi berpanjangan untuk kekal lembap. Guna pelembap bibir sama seperti krim pelembab yang disapu pada muka sebelum bersolek. Sebelum gegirls oles lip matte ke bibir, pastikan pelembap bibir tersebut kering terlebih dahulu. Kegunaannya adalah untuk mengelakkan daripada warna lip matte bercapuk.

3. MEMILIH LIP MATTE YANG SESUAI

Dipasaran banyak formula yang dihasilkan untuk lip matte. Jadi kepada gegirl yang miliki bibir yang kering, pilihlah yang Lipmatte yang Anti-kering. Haus Cosmetics Matte Creamy Lips formulasi 5 bahan Anti-Crack, Anti-Dry dan Anti-Oxidant.
Matte Creamy Lips (MCL) menggunakan teknologi anti crack yang hebat di rantau ini. Kandungan bahan Hexapeptide-12 yang ada dalam MCL menjadikan bibir si pemakai tidak merekah, tidak mengelupas, tidak pecah dan tidak hitam.
Diimport khas dari Korea dan mempunyai kajian yang membuktikan semua yang tidak tadi tu 🤣 malah ia memperbaiki kulit bibir yang pecah, mengelupas, merekah, hitam dan kusam sehingga menjadi bibir yang sihat dan bebas dari masalah masalah yang dihadapi.

Warna warna yang digunakan pon coted with treatment tau pon datang dari Korea. Ini bermaksud MCL tidak mengandungi bahan bahan merbahaya kepada bibir kita. Yang lagi best bila kita pakai je terus nampak bibir menjadi mungil.
Kenapa MCL berbeza dari lipmatte biasa?
Sebab si pemakai MCL akan nampak jelita sepanjang hari 🥰 warna warna yang ada menjadikan si pemakai muda 10 tahun dari usia asal.
Tak caya? Jom main calit calit