PRODUK

ORDER HERE

Birdnest Beauty Elixir 80ml (Kecilkan pori-pori dalam masa 2 minggu)

Birdnest Beauty Elixir | 80ml 
RM98.00 MYR
Spray elixir yang sejuk menyegarkan, kaya dengan kebaikan bahan-bahan semula jadi untuk wanita ‘on-the-go’ yang tetap ingin menekankan kualiti dan kecantikan kulit. Elixir seringkali menjadi kekeliruan antara essence dan serum. Elixir juga berindak sebagai 'makeup base' dan 'setting spray' bagi memberi ketahanan makeup yang lebih lama. Sementara serum merupakan formula dengan kepekatan yang tinggi dengan target masalah kulit yang spesifik dan essence pula bersifat lebih ringan dengan kepekatan yang lebih rendah dan bertindak sebagai lapisan tambahan bagi penghidratan. 
1) Swiftlet Nest Extract membekalkan tenaga yang penting untuk pembaharuan sel bagi meremajakan kembali kulit. Dengan itu, merangsang penghasilan kolagen untuk menambah baik tona kulit yang baru, menyerikan penampilan kulit yang kusam, melembapkan kulit, dan membaik pulih tekstur kulit supaya menjadi lebih anjal dan sihat berseri. Ini telah terbukti secara saintifik dari satu kajian yang dijalankan oleh pakar penyelidikan.
2) Pistacia Lentiscus (Mastic) Gum merupakan bahan semulajadi yang berkuasa untuk membaiki kulit yang kasar dengan menghaluskan liang pori sekaligus mengecilkan saiz pori. Dengan mengurangkan pori-pori, ia membersih ‘blackhead’ dan ‘whitehead’ memberikan kesan ‘non-comedogenic’. Ia juga dapat mengurangkan penghasilan sebum. Dengan itu menyingkirkan kilatan berlebihan yang tidak diperlukan di wajah dan memberi kesan ‘matte’ yang cantik. Bahan ini diimport khas dari Switzerland buat HAUS.
3) Saccharide Isomerate merupakan HA yang baru. Diperolehi dari kernel jagung, ia telah terbukti secara saintifik memberikan kelembapan mendalam selama 72 jam. Peningkatan yang ketara dalam tekstur kulit dan kulit yang jauh lebih sihat dapat dilihat hasil dari kelembapan yang mendalam.
4) Bacillus Ferment yang diimport khas dari sepanyol adalah teknologi mikrobiotik yang berfungsi sebagai enzim semulajadi untuk menyingkirkan sel-sel kulit mati dengan proses pengelupasan lembut sekaligus membaiki dan menguatkan 'skin barrier'. Dengan itu terhasillah penampilan kulit yang lembut, terhidrasi dengan baik, dan kulit lebih muda yang sihat.

5) Lemon Fruit Water merupakan sumber yang kaya dengan Vitamin C semulajadi yang bekerja untuk melawan radikal bebas dengan ciri anti-oksidanya. Dengan itu menghasilkan kulit yang lebih cerah, bersih dari bintik gelap dan tona kulit yang tidak sekata.

6) Hydrolyzed Royal jelly protein  adalah sejenis rangkaian peptide untuk penghasilan kolagen. Penjanaan semula sel kulit dapat membaiki kerengsaan dan keradangan kulit. Ini telah terbukti secara saintifik dari satu kajian yang dijalankan oleh pakar penyelidikan

7) Grape Fruit Water kaya dengan asid organik semulajadi dari Alpha Hydroxy Acids (AHAs) dan polisakarida semulajadi yang melembapkan dengan kebolehan tinggi untuk mengekalkan hidrasi. Maka, menyuburkan kulit menjadi kulit baru yang berseri dan menenangkan kulit sensitive manakala Lemon Fruit Water merupakan sumber yang kaya dengan Vitamin C semulajadi yang bekerja untuk melawan radikal bebas dengan ciri antioksidanya. Dengan itu menghasilkan kulit yang lebih cerah, bersih dari bintik gelap dan tona kulit yang tidak sekata.

KKM Notification No: NOT131205206K

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...