PRODUK

ORDER HERE

SHEA BUTTER BOLEH RAWAT BIBIR?


Manfaat Shea Butter Untuk Bibir Anda
Shea butter adalah getah (lemak) dari pohon shea yang tumbuh di daerah Afrika Barat. Getah yang berwarna kekuningan ini sangat terkenal digunakan sebagai campuran dalam berbagai pelembab. Kandungan vitamin di dalamnya akan membantu menyembuhkan dan menghidrasi kulit sehingga manfaat shea butter untuk bibir anda juga.

Cuaca dingin mampu merosak kesihatan kulit terutama bibir, menjadikan bibir lebih kering daripada biasanya. Salah satu menjaga kesihatan dan kecantikan bibir adalah dengan menjaga kelembapan bibir. Ada berbagai cara menjaga kelembaban bibir, salah satunya adalah dengan menggunakan shea butter. 

Pada umumnya shea butter digunakan dalam berbagai bahan kecantikan seperti lotion, lip balm bahkan body wash. Ini kerana fungsi shea butter yang sangat baik untuk seluruh permukaan bibir, kulit, bahkan untuk rambut. Apa manfaat shea butter untuk bibir anda?


Apakah manfaat shea butter untuk bibir anda kekal sihat? adakah ianya selamat? Shea butter adalah antioksidan, anti-inflamasi, penguatan kulit, dan produk pelindung UV. Selain memberi manfaat pada bibir, shea butter juga banyak memberi manfaat pada bahagian lainnya juga. Berikut adalah manfaat shea butter:

1 . Shea butter melembabkan kulit anda

Salah satu manfaat shea butter yang menakjubkan untuk kulit anda, adalah ia sarat dengan vitamin natural dan organik, sehingga memberi nutrisi dan melembabkan tubuh anda dengan sangat baik.

2 . Shea butter membuat kulit anda halus dan lembut

Untuk semua wanita yang menderita kulit kering, manfaat shea butter boleh mengubah kulit anda dari kering menjadi halus. Cuba anda sapukan shea butter pada siku dan lutut anda. Kesannya akan nampak halus dan lembut!

3 . Shea butter menyembuhkan kulit anda

Manfaat shea butter adalah ia dapat menyembuhkan kulit anda jika anda menderita ruam, terbakar sinar matahari atau bahkan terkena gigitan serangga. Shea butter juga dapat mencegah bintik-bintik gelap dan bekas luka di kulit.

4 . Shea butter bertindak sebagai pelindung UV natural dan organik

Jika anda terdedah dengan cahaya matahari, jangan risau! Manfaat shea butter boleh bertindak sebagai pelindung cahaya UV berbahaya. Namun, anda tetap disarankan untuk memakai pelindung cahaya matahari dengan SPF 30 bersama dengan shea butter untuk mendapatkan perlindungan maksima.

5 . Shea butter adalah produk anti penuaan natural

Tidak perlu risau mencari produk anti penuaan, shea butter dianggap sebagai salah satu produk anti penuaan natural terbaik, mencegah kedutan dan garis wajah. 

6 . Tidak perlu lagi lip balm

Mempunyai bibir lembut dan terlihat cantik natural memang menjadi impian semua orang, tapi cara paling baik adalah dengan sentiasa sapukan shea butter pada bibir anda. Setelah anda mencuba Shea butter di bibir anda, anda tidak akan pernah menyesal. Salah satu manfaat shea butter, adalah melindungi bibir anda dari cuaca sejuk dan kering, dan mengurangi kemungkinan bibir kering dan merekah. Sebelum menggunakan lipstik, anda wajib melapisinya dengan shea butter yang berfungsi sebagai pelempab terlebih dahulu.

Shea butter berbeza dengan petroleum jelly. Manfaat shea butter sendiri mengandung emolien yang dapat menghaluskan sekaligus menyerap pelembap natural yang ada di sekeliling bibir. Sementara petroleum jelly hanya mempertahankan pelembap natural bibir dan membuat bibir terasa berminyak, sebenarnya tidak melembapkan.

7 . Shea butter mengekalkan ketegangan kulit

Percayalah, ini mungkin manfaat shea butter terpenting untuk kulit anda. Shea butter kaya dengan vitamin F, yang membuat kulit anda tetap terhidrasi dan lembut sehingga mengekalkan ketegangannnya menjadi kulit tegang sentiasa. Shea butter juga dapat menegangkan kulit kerana shea butter mengandungi kolagen yang mampu menegangkan kulit dan selalu membuatnya sentiasa segar dan muda.

8 . Shea butter shea natural skrub

Buat skrub anda sendiri dengan mencampur Shea butter dengan minyak kelapa dan gula merah. Anda tidak hanya akan menyingkirkan sel kulit mati anda, kulit anda akan sangat halus!

9 . Shea butter merawat tumit yang retak

Penderitaan dari tumit yang retak? Pastikan anda mengikuti langkah-langkah ini tentang cara merawat tumit yang retak. Sapukan sedikit shea butter ke dalamnya dan biarkan semalaman. Anda akan melihat perbezaan besar keesokan harinya. 

10 . Warna kulit menjadi cerah

Jika anda memiliki tona warna kulit yang tidak sekata, gunakan shea butter untuk mengembalikan semula tona kulit anda.
  
Anda mungkin telah memperhatikan bahawa shea butter banyak digunakan sebagai bahan di hampir semua produk perawatan kulit anda. Manfaat shea butter untuk bibir anda amatlah berguna. Jadi, Haus Cosmetics ingin memperkenalkan Crystal Shine Magic Lipstick yang pelbagai kegunaannya. Jangan tunggu lagi, segera dapatkan untuk diri anda!


Untuk Memesan Magic Lipstick ini? Silakan hubungi Kami Melalui Whatsapp Kami di Bawah ini
Crystal Shine Magic Lipstick By HausCosmetic❤️
Masih ada ke yang tercari2 lipstick yang mampu merawat bibir tapi bukan lipsmatte?
Jawapannya YA ada dengan HAUS Cosmetics.
Magic Lipstick bertindak sbg lip treatment, mengandungi Vit C & E, ada Hexapeptide - 12 iaitu anti kedut, anti gelap dan kering
Ia menghasilkan warna mengikut kelembapan bibir tau
Membantu merawat bibir yang pecah dan berdarah. Tahan lama dan tidak mudah tanggal

Kini dengan casing yang esklusif giler ni anda boleh miliki Magic Lipstick dengan harga rm29 sahaja free postage tau. Jimat kan? Berbaloi kan?
Jom order sekarang. Boleh merawat dari sekarang 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...