ORDER HERE

PENCUCI MUKA YANG SESUAI AMAT PENTING UNTUK KULIT ANDA


Pencuci muka yang sesuai adalah sangat penting. Pertama sekali, kenali jenis jenis kulit kita dahulu. Kita di kategori kulit jenis yang mana ye?

1. Kulit Normal
Biasanya mereka yang memiliki jenis kulit Normal, memiliki kadar air dan kadar minyak yang seimbang. Pori-pori tidak besar atau tidak kelihatan, tidak berjerawat, tidak berjeragat malah tidak mempunyai masalah kulit.

2. Kulit Kering
Mereka yang memiliki kulit kering selalunya Kulit terlihat kusam, nampak gelap, sering mengelupas dan sering gatal-gatal muka kerana kulit kering akan memudahkan sangat jeragat timbul di permukaan kulit. Kulit jenis ini memerlukan pelembap extra dan pengambilan air yang cukup untuk membantu kekalkan kelembapan.

3. Kulit berminyak
Kulit berminyak pula, kita dapat rasa dan lihat kulit seperti “basah”, berminyak dengan penampakan pori-pori yang lebar dan terbuka. Mereka yang memiliki kelenjar minyak yang memproduksi minyak berlebih ini boleh menyebabkan terjadinya jerawat dengan cepat, pori pori mudah tersumbat, permukaan bawah kulit yang membengkak, dan makeup pun tak tahan lama.

4. Kulit Kombinasi
Dapat dikesan dengan T zone iaitu dahi, hidung, dan dagu yang berminyak, namun pipi dan sekitar mata kering. Biasanya area yang berminyak akan lebih mudah dinaiki jerawat, dan bahagian kering kelihatan kusam


Katogeri manakah kulit anda pula? Pastikan anda pilih cleanser yang betul dan sesuai dengan kulit muka ye.

Haus Skin mengeluarkan Scrub Cleanser dan Super Sensitive Beauty Soap yang boleh membantu masalah anda
di atas.:



1. Blood Orange Brightening Scrub Cleanser (100ml)

HAUS SKIN, HAUS COSMETICS

Blood Orange Brightening Scrub Cleanser (100ml) RM65

Sejenis skrub bertekstur gel mewah dengan saiz skrub yang sangat halus padat dengan bahan-bahan organik dan semula jadi. Skrub ini 25 kali lebih kaya dalam Vitamin C berbanding yang lain.

Blood Orange kaya dengan Anthocyanins semula jadi untuk membantu melawan radikal-radikal bebas dan kerengsaan kulit supaya segala jerawat dan jeragat dihapuskan,

Vitamin C untuk mencerahkan kulit, dan Vitamin A bagi mengekalkan kesihatan kulit dari dalam. Blood Orange ini telah dibuktikan secara saintifik dapat memberikan anda kulit lebih sihat yang sekurang-kurangnya dua tona lebih cerah.)

Salicylic acid adalah bahan kimia pengelupas yang cemerlang untuk melembutkan kulit dan mengetatkan liang pori manakala

Niacinamide telah pun dikenali meluas dengan kemampuannya untuk menambah baik tona kulit yang tidak sekata, mengurangkan garis halus, dan menghapuskan kulit kusam.

Ekstrak beras telah digunakan sejak sekian lama untuk menghidrat, merangsang penjanaan semula sel kulit, dan menyuburkan kulit lalu memberikan kulit yang lebih lembut dan lebih sihat.

Ekstrak Green Tea dan ekstrak daun Olive yang kaya dengan anti-oksidan semula jadi, membantu mengurangkan kemerahan kulit, kerengsaan, dan hebat dalam penyembuhan luka dan parut.



2. Super Sensitive Beauty Soap 50g
HAUS SKIN, HAUS COSMETICS

Super Sensitive Beauty Soap 50g RM55

Sabun buku bertekstur yang sangat halus dari bahan-bahan yang dipilih dengan teliti dibuat istimewa untuk mereka yang berkulit sensitif, berminyak, dan berjerawat. Uniknya, Super Sensitive Beauty Soap ini juga sesuai dengan mereka yang berkulit kering kerana ciri pelembapannya yang tinggi. Lihat sahaja barisan bahan-bahannya yang hebat.
Shea butter telah dikenali baik dengan kemampuannya untuk melembapkan kulit disamping mengurangkan keradangan kulit dan menenangkan kegatalan rengsaan kulit. Avocado oil jarang sekali ditemui di dalam pembuatan sabun kerana harga kosnya yang mahal. Walaubagaimanapun, kami menjanjikan anda kualiti dan anda akan mendapat setimpal dengan yang telah anda bayar.

Avokado mengandungi multivitamin yang sangat baik seperti Vitamin A, D dan E untuk membantu melembap dan melindungi kulit anda dari sinaran UV yang merosakkan. Ia juga adalah merupakan ejen antioksida dan anti-keradangan yang baik bagi memastikan keanjalan kulit.

Minyak Argan telah sekian lama menjadi kegemaran ramai untuk menyuburkan kulit lebih dari yang anda perlukan dengan kandungan Vitamin E semulajadinya yang tinggi. Lemon Peel oil adalah sumber semulajadi Vitamin C yang bekerja untuk melawan radikal bebas dengan cici antioksidanya.

Dengan itu menyumbang kepada kulit yang lebih cerah bersei, bebas dari bintik hitam, dan tona tidak sekata. Tea Tree oil pula telah digunakan dengan meluas untuk merawat jerawat dengan ciri anti-keradangannya yang hebat.

Sabun ini telah diformulasikan dengan hanya berasaskan bahan-bahan semulajadi, tanpa pewangi tambahan, tanpa bahan pengawet, dengan surfactant lembut yang menyebabkan kurang buih bagi menyesuaikan semua jenis kulit.)

Aqua, Glycerin, Sodium Stearate, Sorbitol, Sodium Laurate, Sodium Oleate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Sodium Cocoate, Sodium Palm Kernelate, Hypericum Perforatum Oil, Persea gratissima (Avocado) Oil, Argania Spinosa Kernel (Argan) Oil, Citrus Medica Limomum (Lemon) Peel Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Spent Grain Wax, Citric Acid, Sodium Chloride, Sodium Citrate, Tocopherol

Langkah penggunaan: Basahkan muka sebelum menggunakan. Basahkan sabun dan gosok sehingga berbuih. Gunakan buih untuk mencuci wajah dengan teliti. Bilas dengan bersih. Gunakan tuala mikrofiber yang bersih untuk keringkan.




Bibir hitam atau kusam, apa kata cuba tip paling mudah ini

TIDAK dinafikan bibir antara penarik utama pada wajah seseorang itu sama ada ketika tersenyum mahupun bercakap.
Malah warna bibir juga memainkan peranan kerana ia menggambarkan keadaan diri anda.
Bagi yang kurang sihat atau berada dalam keadaan terkejut, bibir anda akan bertukar menjadi pucat berbanding biasa.
Tetapi bagaimana pula jika bibir anda bertukar menjadi hitam gara-gara merokok, malahan ada sesetengah orang bibir mereka berubah menjadi warna seakan-akan ungu dan coklat.
Namun ada juga bibir menjadi gelap kerana penggunaan beberapa produk yang sensitif terhadap kulit anda seperti ubat gigi atau gincu yang menyebabkan hiperpigmentasi.




Tetapi jangan risau kerana masalah bibir gelap anda yang disebabkan beberapa faktor itu boleh dikurangkan.
Antaranya cara terbaik mencerahkan kembali bibir anda adalah seperti berikut;
1. Jus lemon


Gosok jus lemon dibibir setiap malam sebelum tidur.

Jus lemon mempunyai keupyaan untuk mencerahkan kulit. Gosok beberapa titik jus yang segar di bibir anda sebelum tidur pada setiap malam. Kemudian cuci dengan air bersih sebaik sahaja anda bangun keesokkan harinya. Jika ingin kesan yang lebih baik, anda juga boleh campurkan jus lemon itu bersama madu.
2. Buah delima
Gosok pes biji delima dibibir setiap malam sebelum tidur.
Biji buah delima juga digunakan sebagai petua mencerahkan kulit bibir.
Seperti sedia maklum, buah delima mempunyai pelbagai khasiat untuk kesihatan. Ia juga mempu mengembalikan warna asal di bahagian bibir anda. Hancurkan biji delima itu dan kemudian campur dengan sedikit susu, jadikan seperti pes. Kemudian gosok pes itu di bahagian bibir antara dua hingga tiga minit.

3. Ubi kentang
Ubi kentang mempunyai katekolase iaitu enzim semula jadi yang terkenal untuk mengurangkan bahagian gelap pada kulit dan juga parut. Gosok sepotong ubi kentang di bahagian bibir sebelum tidur. Dan kemudian gunakan air suam untuk mencuci bibir anda sebaik sahaja bangun daripada tidur.

Semestinya kami dari HAUS Cosmetic ingin suatu yang terbaik untuk pengguna dan bakal pengguna kami.

HAUS COSMETICS LIPMATTE (MATTE CREAMY LIPS)
Penyelesaian masalah bibir uolss
✔️ Bibir hitam dan kusam???
✔️ Bibir kering??
✔️ Bila makan, lipmatte atas bibir hilang??
✔️ Susah nak tanggal lipmatte?
✔️ Nak bibir lembab sentiasa?
..
Confirm tak menyesal..

Matte Creamy Lips dengan menggunakan Anti-Crack Technology

✔️ Ada 12 Code Warna :
💋 Leen 💋 Farah
💋 Tini 💋 Naja
💋 Huda 💋 Shiela
💋 Muna 💋 Lina
💋 Haza 💋 Nadia
💋 Murni 💋 Yuma

✔️ Isi kandungan 1.5ml

✔️ Texture : Creamy dan finishing matte

✔️ Ciri-ciri : Tidak mengeringkan bibir, tahan lama dan pigmented (sekali sapu cukup untuk bibir atas dan bawah)

Kami jamin kelainan memakai Matte Creamy Lips tidak sama dari memakai lipmatte dari jenama lain.

Kenapa best sangat Lipmatte Haus Cosmetics ni ?
3 Fungsi Utama HEXAPEPTIDE-12 Dalam MATTE CREAMY LIPS
1. Anti Oksidan.
Meneutralkan radikal bebas.

2. Melembapkan Bibir.
Menghalang kekeringan bibir dan merawat bibir yang merekah dan berdarah.

3. Kolagen Booster.
Meningkatkan penghasilan kolagen pada bibir. Menegangka, menganjalkan dan mengurangkan kehitaman pada bibir.

HAUS COSMETICS LIPMATTE (MATTE CREAMY LIPS)
Korang tahu tak lipmatte HAUS COSMETICS ni ANTI-CRACK? Ia juga full coverage n pigmented. Sekali sapu je dah cukup.

“Bibir akan menjadi kurang kedut, kurang kering dan pada masa yg sama dapat menikmati memakai texture lipmatte dan merasa moist yang selesa di bibir.. Ini adalah kerana, kebabyakkan texture lipmatte di pasaran selalu menjadikan bibir merekah, kering, kedut dan luka.”
“Tiada lagi MEREKAH, Tiada lagi rasa KERING & KEDUT,
Tiada lagi LUKA”

HAUS COSMETICS LIPMATTE (MATTE CREAMY LIPS)

HAUS COSMETICS LIPMATTE (MATTE CREAMY LIPS)