ORDER HERE

Melty Glam Aqua Foundation

Foundation Haus Cosmetics bertindak sebagai:

1. Primer
2. Sunscreen SPF 50 PA++++
3. Foundation texture semi matte
4. Treatment Skin Microbiome

MELTY GLAM AQUA FOUNDATION

Melty Glam Aqua Foundation adalah foudation dengan litupan sederhana yang boleh dipakai sehingga litupan penuh, dengan kemasan semi-matte yang lembut ini juga disertakan bersama pelindung matahari, diselitkan rawatan serum, dan diformulasi berasaskan air.

Foundation ini disertakan dengan pelbagai kelebihan kepada kulit anda kerana kami membawakan hanya bahan-bahan yang terbaik supaya kulit juga dirawat dengan baik sepanjang anda menggunakan alak solek. Sesuai untuk wanita ‘on-the-go’ yang berada dalam era moden masa kini
Terdapat 7 pilihan WARNA atau CODE untuk foundation Haus Cosmetics ni:

•  LIGHT LC1
•  LIGHT LW2
•  MEDIUM MC1
•  MEDIUM MW2
•  MEDIUM MW3
•  DARK DW1
•  DARK DW2
APA ITU NON COMEDOGENIC??
APA FUNGSI NYA??
PENTING SANGAT KE?? 😬😬

Kebanyakan produk/skincare sekarang takde pun benda ni (kalau ada ia akan tulis dikotak). Penting sangat ke non comedogenic ni?? Haa kalau nak tahu ia sangat penting sebab kalau takde benda ni tiap kali skincare/make up, muka kita mesti akan naik jerawat. Haa cer tengok cepat skincare/makeup yg uolls guna ada tulis tak? 😧

Kalau nak tahu foundation #hauscosmetisc adalah non-comedogenic iaitu ia tidak menyumbatkan pori². Tahulah kan kalau hari² kita tepek #foundation, kalau liang pori kita tersumbat mulalah terjadinya BLACKHEAD, WHITEHEAD, JERAGAT, JERAWAT dan macam² lah. Kulit pun jadi BERMINYAK sebab kulit tak dapat bernafas dgn baik..udara keluar masuk terganggu dan tak bebas 😳

Kalau nak cantik pun perlu ada ilmu tau👍
Nak Cantik Tapi Fobia Dengan Foundation Dan Lipmatte.!!!
.
.
.
Nah dapatkan Set Combo nie dan saksikan transformasi diri anda. Fobia semua tu dah boleh tolak tepi.
.
Manfaat Set Combo Makeup (Foundation & Lipmatte) ==========================
♦️Melty Glam Aqua Foundation (MGAF)
.
Hasil formulasi Puan Founder HAUS Cosmetics; Puan Eiyma Jalil maka lahirlah satu-satunya foundation texture semi matte yang di cipta sangat sempurna kepada kulit rakyat Malaysia.
.
FOUNDATION 4 IN 1
PRIMER
FOUNDATION
SUNSCREEN
SUNBLOCK
TREATMENT SKIN MICROBIOME.
.
Melty Glam Aqua Foundation(MGAF) yang mendapat lab test dari lab Taiwan sebagai foundation LULUS Broad Spectrum ( perlindungan UVA dan UVB yang sempurna) dengan SPF 50 PA ++++.
.
Ianya juga ialah foundation yang mempunyai texture yang sangat ringan, full coverage tapi still nampak natural, tahan lama dan mudah dicuci (mesra wudhuk).
.
Dah terpikat dengan Foundation jom kita berkenalan dengan partnernya iaitu Matte Creamy Lips (MCL).
.
♦️Matte Creamy Lips (MCL)
.
Bila pakai je MCL nie, ianya cepat kering, ringan macam tak pakai apa-apa pun kat bibir, tak keringkan bibir dan kalau bibir sensitive pun boleh pakai sebab treatment dia tinggi dengan adanya teknologi Hexapeptide-12 dari Korea. MCL adalah Lipmatte Anti Rekah, Anti Gelap, Anti Kering, Anti Oksidan dan Anti Kedut.
.
Kombinasi SET COMBO Foundation dan LIpmatte nie bakal menghapuskan dari mindset anda fobia terhadap Foundation dan Lipmatte. 
Inilah puff yang paling gebu di abad ini 😱

Lebih gebu dari donut panas, berikut adalah sebab mengapa anda perlu ada sekurang-kurangnya 1 Squishy Puff dari HAUS Cosmetics:

1. Tekstur gebu Squishy Puff yang sangat-sangat lembut kepada kulit.
2. Menggunakan Squishy Puff akan memberikan kemasan yang lebih sempurna pada wajah.
3. Cara pengunaan Squishy Puff 2 dalam 1 iaitu secara normal atau secara lembab untuk kemasan yang berbeza.

Jangan tunggu lagi, dapatkan Squishy Puff ini secara PERCUMA dengan pembelian Melty Glam Aqua Foundation sementara stok masih ada!
Produk Sunscreen yang terbaik ialah yang mempunyai sijil lab test Broad Spectrum.

Broad Spectrum secara amnya merujuk kepada produk sunscreen yang berupaya memberi perlindungan terhadap kedua-dua UVA & UVB.

Perkataan  ‘broad spectrum protection’ hanya boleh ditulis sekiranya produk tersebut menepati syarat-syarat semua di bawah:

1. Dapat memberi pelindungan terhadap kedua-dua radiasi UVA dan UVB dalam nisbah relatif dengan pengiraan yang khusus (1:3), dan

2. Mempunyai nilai SPF sekurang-kurangnya SPF 15 ke atas, dan

3. Sunscreen tersebut perlu lulus ujian makmal in vitro ‘Broad Spectrum Test’ dengan kaedah yang telah digariskan, dan

4. Sunscreen tersebut mesti melalui ujian makmal ‘in-vivo’.

Tanpa sebarang ujian makmal, pengiraan jumlah SPF sesuatu produk secara teori tidak boleh digunapakai dan tidak boleh diletakkan pada label. NO NO NO!😜

Ok, korang mesti pening kan nak cari produk sunscreen yang bagus? Tak payah pening-pening la, beli je Melty Glam Aqua Foundation yang memberi fungsi 4 dalam 1 dan ianya dah ada sijil lab test TERBUKTI ada BROAD SPECTRUM.

Broad spectrum?

Apa yang dikatakan dengan broad spectrum ni sebenarnya. Broad Spectrum ni sebenarnya adalah ciri-ciri suncreen yang korang wajib beli sebab ia mampu halang dari sinaran uva & uvb dengan kata lain ia boleh menghalang dari skin kita terdedah dari sinaran uv yang merbahaya

UVA akan menyebabkan aging atau nampak tua, atau kanser kulit, pigmentasi dan sebagainya.

UVB ni adalah yang menyebabkan burning atau menyebabkan skin jadi gelap terbakar.

Ini menyebabkan pengguna berfikiran mereka selamat terdedah pada matahari dalam jangka masa yang lama, walhal pelindungan dari UVA yang lebih penting tidak memadai, seterusnya menyebabkan kerosakan kulit jangka masa panjang yang sukar dirawat. Jadi, carilah produk yang mempunyai logo SPF 50 PA++++ untuk mendapat perlindungan sempurna dari UVA dan UVB.

Note: Tahukah anda Melty Glam Aqua Foundation dari Haus Cosmetics mempunyai SPF 50 PA ++++ ? Kalau masih tak tahu, sila la tahu yang foundation ini mempunyai perlindungan UVA dan UVB yang paling max dan selamat untuk kulit kita orang asia dan cuaca di Malaysia yang panas ini. 😁✌️
🌸 CARA PILIH CODE FOUNDATION #HausCosmetics 🌸

Jadi untuk memastikan anda pilih shade yang sesuai dengan tona kulit, mari ikuti tips yang kami sediakan ini.

▪️ Kenali tona kulit anda
Sebelum apa-apa, penting untuk anda kenali tona kulit anda terlebih dahulu. Kalau tak tahu, macam mana nak pilih shade foundation kan? Antara cara yang mudah ialah periksa warna urat pada tangan anda.

Sebagai contoh, jika urat anda nampak kebiruan anda tergolong dalam kumpulan tona kulit cerah Cool. Untuk urat yang nampak kehijauan adalah kumpulan tona kulit Warm manakala jika urat nampak seperti warna ungu, tona kulit anda ialah Neutral.

Cool
Foundation biasanya kelihatan bewarna seakan-akan merah jambu di dalam botol. Elakkan foundation berwarna kekuningan kerana anda akan nampak pucat jika memakainya. Pilihan kod yang sesua: Melty Glam Aqua Foundation kod LC1 dan MC1

Warm
Pilih foundation yang nampak sedikit kekuningan kerana ianya adalah shade yang sesuai untuk anda. Contoh: Melty Glam Aqua Foundation kod LW2 dan MW2

Neutral
Foundation gabungan warna kuning dan pink adalah shade yang bersesuaian untuk tona kulit ini. Disarankan anda memilih foundation yang seakan warna peach untuk tona kulit anda. Contoh: MW3
Semua Orang boleh cantik
Takde istilah 'awak takpela, memang dari azali lagi cantik'

Noooooo, kita semua boleh tau. Pilihan yang tepat akan nampak awak cantik dan berseri
Yang penting keyakinan kena ada, okey? 😉

So tunggu apa lagi? Jom cantik sama-sama
Meh sis tolong suggest yang mana akan nampak awak lebih lebih lebih cantik berseri dengan MCL dan foundation Haus 💋💋
Warna lipmatte semua cantik2 and mudah dipakai also ringan and soft je kt lips kita 😍
Sementara warna semua available lagi ni, Jom laa grab cepat cepat sebelum habis 😜
.
Melty glam aqua foundation juga boleh dipilih mengikut tona warna kulit anda
Teknologi  ini mampu mengubah kulit u menjadi " Kulit Baby". Ha, paham? Kenapa kulit baby? Sebab kulit baby environment skin microbiome dia belum lagi terjejas. Korang tak percaya ke? Dalam haus cosmetics liquid foundation menggunakan SEBOCLEAR MP yang bole menjadikan microbiome kulit stabil. Tak percaya sudah, sebab sis nak bagi liquid foundation yg menang awards ni pada orang yg nak kulit mereka jadi macam kulit baby je.
Dipadankan pula dengan, Matte Creamy Lips bagi menambah seri kepada si pemakai.

So tunggu apa lagi grab sekarang sementara stok masih ada.
Tadaaa Melty Glam Aqua Foundation

Jangan pandang sebarang kecik yaa. Tapi padang apa yg ada iaitu 4 in 1 Foundation. Siap ada Primer, Foundation, Sunblock, Sunscreen. Omputih kata ALL IN ONE la 😍 Mana nak dapat 1 foundation cukup lengkap semuanya. Sekali sapuan ja dah cukup semua 👌🏻

SEBOCLEAR-MP™ merupakan teknologi yang berkuasa menjadikan kulit anda dari penuaan, mengetatkan liang pori bagi menghalang blackhead dan whitehead, mengurangkan garis halus dan kedutan, dan menyerap sebum berlebihan untuk mengawal jerawat. Kombinasi Vitamin C dan Vitamin E bekerja dengan berkesan bagi mencerahkan kulit anda, memudarkan bintik gelap dan parut. Manakala minyak Argan menyuburkan kulit lebih dari yang anda perlukan. Melangkahlah lebih tinggi dari yang lain kerana foundation ini juga disertakan dengan SPF50 PA++++, benar-benar penyelamat anda yang hebat!