ORDER HERE

DARI SURI RUMAH KEPADA ONLINE BISNESS

 

Assalamualaikum semua, hari ni Haya rasa nak kongsikan pengalaman Haya sepanjang beronline ni. Korang jangan gelakkan pulak. Hihihi...inilah Learning Process


2010- Geng kaki contest. Asal ada contest like share je Haya akan join. Pernah jugalah dapat tempat pertama dan kedua. Sagu hati tu dah biasa dapat tudung. Kak sini Haya tengok cam mana orang bisness buat marketing. 


2011 - Acah-acah niaga online. Malu, takut, ego dan mengharapkan sokongan orang terdekat. Tiru je macam mana marketing peniaga lain,  ayat pun copy and paste😁. Kena perli dengan kenalan, kena kecam, kena gelak sampaikan Haya buka akaun fb lain untuk niaga. Mind set Kak Ya time tu lagi mudah niaga dengan orang yang kita tak kenal. 


2012 - Makin bertambah item skincare international Haya jual.Thailand ada, Myanmar ada,  Kemboja ada,  Filipine ada,  China ada dan macam-macam lagi.  Ada yang ready stock dan ada yang dropship. Makin rancak. Time ni dah rasa sale berpuluh ribu. 


2016 - Pengurusan kewangan Haya memang out. Stuck modal dekat bisness partners dan bekalan stok. Time ni Haya dah start slow down dan bagi partners uruskan semuanya. 


2018- Terjun pulak jual produk skincare local. Bila dah dapat rentak, produk pulak kena tarik kkm. Mujur masih ada rezeki, modal ribuan ringgit dapat semula. Stok return ke HQ. Nanges tepi bucu tong gas 2 minggu. Sebulan dihimpit rasa bersalah pada customer. Maafkan daku 😭.


Okt 2019 - Sebab serik. Haya agak teliti untuk  jual skincare. Alhamdulillah Haya ditemukan dengan Mak Leader yang bantu Haya bangkitkan semangat semula. Sentiasa ingatkan anak team supaya ingat Allah. Setiap apa yang terjadi ada hikmahnya. Bersangka baik pada Allah. Haya sekarang Agen sah Haus Cosmetics produk Halal paling diyakini. 


2020 hingga ke hari ni Haya masih ingat kenapa Haya bermula dengan Haus Cosmetics. Haya sendiri pernah terjebak dengan pelbagai produk meragukan dari dalam dan luar negara. 


Dulu Haya dah tengok macam mana ramainya pengguna rakusnya mencuba itu dan ini tanpa fikir HALAL kah ape yang aku letak 'kat pipi ni?Kat bibir ni? Kat kepala ni?Kat muka ni?'


MasyaAllahh!! Allah is hebat. Ape yang Haya perjuangkan hari ni takkan sia-sia dunia dan akhirat.

HAUS SKINCARE TREATMENT BLOOD ORANGE BRIGHTENING

Brightening vs Whitening?

Set Skincare Blood Orange yang Mohaya pakai sekarang ni memang di design untuk jadikan kulit kita menjadi bright. Beza tau dengan whitening!

Kita bukan nak jadi putih putih melati tu tau, tapi nak jadi kulit bright. Dari jauh dah nampak bercahaya gitu.

Paling penting nampak kulit sihat dan berseri.
Treatment dalam BO set ni sangat banyak. Dah jatuh chenta namatey dahhhh

😬

#HAUSSkin


HAUS SKINCARE TREATMENT BLOOD ORANGE BRIGHTENING
HAUS Combo A Set Dry & Combination Skin:
- 1 Serum
- 1 Scrub Cleanser (free gift sekarang time promo)
- 1 Cream Moisturiser
- 1 Silky Intense Oil Serum
Skincare by #HausSkin. Ingredient utamanya adalah Blood Orange yang berbuah 2 kali setahun dan diimport dari Italy.
.
Terdapat banyak khasihat dalam Blood Orange antaranya mempunyai 25x ganda Vitamin C berbanding dengan orange biasa.
1. Mengandungi Vitamin A yang sangat mewah
πŸ‘‰πŸ» Vitamin A membantu untuk memperbaiki masalah jerawat dengan menyeimbangkan dan mengawal pengeluaran minyak di wajah. Vitamin A juga membantu mengurangkan pigmentasi/jeragat.
2. Agent Pencerahan terbaik kerana mengandungi Blood Orange dari Pulau Sicily, Italy
πŸ‘‰πŸ» 25x ganda sangat kaya dengan Vitamin C berbanding dengan orange biasa, yang mana sangat hebat dalam membantu mengurangkan jeragat yang degil.
πŸ‘‰πŸ» Membantu mempercepatkan pengeluaran collagen, dengan itu kulit semakin anjal, kedutan hilang dan akhirnya menjadi muda remaja.
πŸ‘‰πŸ» Memudarkan bintik hitam dan parut jerawat dengan berkesan.
πŸ‘‰πŸ» Meratakan tona kulit yang tidak sekata.
πŸ‘‰πŸ» Mencerahkan kulit dengan lebih pantas kerana kandungan vitamin C adalah sangat tinggi.
πŸ‘‰πŸ» Based on study oleh Chemist dari Italy, Blood Orange yang di gunakan dalam formulasi Haus Skin ini memberi kesan pemutihan yang sama effective seperti hydroquinone dan lebih baik dari kojic acids tetapi Blood Orange jauh lebih SELAMAT kesan pemutihan kerana ia adalah sumber semulajadi.
πŸ‘‰πŸ» Kulit akan lebih cerah dengan cara yang natural, tiada pengelupasan dan tiada kesakitan.
3. Mampu menjadikan kulit glowing atau bersinar.
πŸ‘‰πŸ» Haus Skin ini mengandungi Enzime Papaya yang dikenali sebagai bahan utama dalam produk pemutihan kulit kerana ia mengandungi papain, enzim semula jadi yang menggalakkan pembaharuan kulit dan sel baru. Ia membantu dalam pengelupasan kulit untuk mendapatkan sel baru, dan mempunyai sifat pemulihan yang melembutkan kulit.
πŸ‘‰πŸ» Menanggalkan sel kulit mati
4. Sangat berkesan mematikan jerawat, mengecutkan jerawat, membunuh kuman jerawat dan mengawal pengeluaran sebum kerana mengandungi Salicylic Acid dan Niacinamide.
5. Rice Bran Extract sangat bagus untuk menenangkan kulit dan anti oxidant.
6. Capparis Spinosa Fruit Extract mampu mengekalkan penghidratan kulit yang mencukupi dan menghalang kulit daripada menjadi kering.
7. Capparis Spinosa Fruit Extract juga sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit allergic kerana ia mengandungi fungsi Anti-Allergic.
HEBAT KE HEBAT?

3 cara untuk menggunakan Matte Velvet Compact Powder dengan sempurna


3 cara untuk menggunakan Matte Velvet Compact Powder dengan sempurna:


1. Boleh diguna menggunakan span kering
2. Span boleh dibasahkan untuk lebih coverage
3. Boleh disapu menggunakan berus.


Sekarang tiada lagi halangan untuk kelihatan cantik!
www.wasap.my/60138433522/mvcp



#hauscosmetics #MatteVelvet #compactpowder #halalcosmetics #modesthalalcosmetics

Korang Tahu Apa Yang Best Dengan HAUS Cosmetics?

Haus cosmetics faunder mempunyai kilang sendiri
Bukan calang-calang faunder.Jarang kita dengar faunder kepada produk mempunyai kilang sendiri.πŸ‘

Ape yang best lagi faunder haus sendiri yang membuat setiap formula yang dia ingin keluarkan produk.

Sudah banyak kilang GIM COSMETICS keluarkan produk kepada faunder-faunder.Semua produk yang beliau hasilkan berquality tinggi.

Kilang GIM COSMETICS juga mempunyai sijil halal lulus kkm dan semua pekerja dalam kilang tuu muslim.
Percaya atau tidak itulah hakikat nya.
Berniaga perlu ada ilmu.bukan hanya tahu menjual atau kaut keuntungan.

Haus cosmetics produk bersih bebas dari bahan kimia halal pulak tu.
Haus ke?
Haus cosmetics