ORDER HERE

Kerap Hadir dalam Kandungan Skin Care, Ini Manfaat Algae untuk Kulit

Korang pernah makan rumpai laut atau dalam istilah kecantikan di panggil Alga. Tak pernah makan? Alga ni sedap tau...Yummy macam latoks viral poppop tu..😋

MANFAAT BROWN ALGAE UNTUK KULIT

Rumpai laut / Alga juga selalu digunakan ke dalam produk kecantikan dan ia dijadikan sebagai bahan asas bagi penjagaan kulit wajah. Itu disebabkan oleh bahan mentah yang terkandung di dalam alga ini memiliki banyak mineral, vitamin dan asid amino bagi memberikan kesuburan kulit dan tubuh badan.

Menurut Lyfia Sarfati yang merupakan seorang pakar kecantikan kulit dan Brendan Camp seorang ahli bedah kosmetik dari New York, Amerika Syarikat berkata, Alga adalah sumber semulajadiyang paling terbesar untuk kebaikan penjagaan kulit kerana kandungan didalamnya sangat lengkap.


Berikut merupakan manfaat yang boleh anda dapati dari algae untuk mengekalkan kecantikan dan menghilangkan tanda penuaan di wajah :

🍁 Mengawal pengeluaran minyak pada wajah
Brown Algae / Alga Coklat juga mengandungi banyak kebaikan seperti vitamin, protein dan mineral bagi membantu mangawal aktiviti kelenjar minyak yang ada pada wajah.

🍁Menghilangkan garis-garis halus dan kedutan 
Alga jenis Laminaria Digitata sangat kaya dengan kandungan sumber antioksidan dan juga asid amino. Gabungan kedua-dua bahan ini mampu meningkatkan pengeluaran kolagen bagi menutupi garis halus serta kedutan pada wajah sehingga memberi kesan yang baik pada kulit dan semakin kelihatan muda.

🍁Meredakan tanda jerawat dan juga ruam
Hasil kajian  mengatakan, alga juga mampu memberikan ketenangan pada struktur kulit yang sensitif yang mudah terkena radangan yang menjadi penyebab muka berjerawat dan ruam. “Alga juga berfungsi sebagai anti-radangan disebabkan kandungan mineral secara semulajadi seperti magnesium dan zink berkesan bagi menghilangkan kesan merah pada kulit yang sensitif.

🍁Mengeluarkan sel-sel kulit mati
Brown Algae  juga mempunyai banyak kebaikan detoksifikasi disebabkan ia mengandungi kalsium karbonat yang boleh membantu menyingkirkan sel-sel kulit mati secara lembut di permukaan kulit.

🍁Memberi kelembapan pada struktur kulit wajah
Alga Coklat bukan saja mengandungi asid lemak yang mampu membantu mengekalkan struktur kulit, bahkan ia juga kaya dengan kandungan polisakarida seperti asid alginik yang boleh membantu mengekalkan kelembapan kulit wajah. Malah menurut kajian, kadar kelembapan yang dihasilkan adalah lebih tinggi berbanding Hyaluronic Acid..Fuhhhhh...hebattt.

Haaaaa.....ni baru 5 manfaat tau...Ada banyak lagi potensi dan manfaat Brown Algae ni.

Produk Mengandungi Brown Algae

HAUS SUPER POTENT

Set Rawatan ini mengandungi 2 set untuk 2 jenis masalah kulit:


HAUS SKIN SET JERAWAT: RM174
🌺Super Intense Cream Cleanser     
🌺Super Intense Acne Serum  
🌺Super Potent AHA/BHA Lotion 
FREE Sample Gel Brightening Blood Orange Algae Moisturizer 2g

HAUS SKIN SET JERAGAT: RM171
🌺Super Intense Cream Cleanser
🌺Super Intense Acne Serum
🌺Super Potent AHA/BHA Lotion
FREE Sample Gel Brightening Blood Orange Algae Moisturizer 2g

Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat
Haaa, inilah part yang favourite KY. Rasa nak menangis bila tengok transformasi macam ni. KY sangat happy bila orang guna produk KY jual sebagai stokis dan ia berkesan, dan bagi satu perubahan positif yang bagi impak besar dalam hidup pengguna tu! Syukur alhamdulillah. Terima kasih atas kepercayaan u all. Saaaaayang semua!

Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat
Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat

Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat
Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat

Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat
Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat

Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat
Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat

Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat
Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat

Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat
Testimoni Kisah Pengguna dengan Set #HAUSZeroJerawat