PRODUK

ORDER HERE

Haus Skin : Guna Pencuci Je Tak Cukup! – Ni 4 Sebab Korang Kena Exfoliate Muka Setiap Minggu

Exfoliation adalah salah satu benda yang penting dalam rutin penjagaan harian wajah. Ramai sebenarnya yang anggap exfoliation ni tak berapa penting. Eh kejap.. korang tahu tak penting untuk korang exfoliate muka sekurang-kurangnya sekali seminggu. 


Habis cuci muka hari-hari tu tak cukup lagi ke min? Rasa macam dah bersih dah muka ni.

Haa..Usia korang yang meningkat akan dilalui bersama proses pembaharuan kulit. Ini yang buat kulit korang jadi kasar, proses penuaan jadi cepat, tona kulit tak sekata, pori tersumbat serta kulit nampak pucat dan kusam.




Jadi, exfoliation memainkan peranannya dalam membantu proses penukaran kulit. Sama ada menggunakan skrub ataupun masker. Semua akan memberi kesan yang baik. Jom baca sebab-sebab selanjutnya korang wajib exfoliate muka.


1. Membuang sel-sel kulit mati
Mengekalkan kelembapan kulit amat penting apabila proses penuaan kulit berlaku. Tapi, moisturizing akan buat sel-sel kulit mati yang kering melekat di muka.

Memang bagus untuk muka korang nampak lembap dan berseri tapi bila dah terlalu banyak kulit mati berkumpul, muka korang akan nampak kusam dan kasar.


So exfoliation lah jawapannya! Exfoliation akan bantu singkirkan kulit-kulit mati dan menjadikan kulit korang lembut macam kulit bayi. Lagi senang nak pakai BB cream atau foundation. Sebagai bonus, muka korang juga akan nampak lebih muda!



2. Mencerahkan kulit & bintik hitam
Lapisan kulit yang paling atas adalah yang paling lambat untuk proses penukaran kulit. Ia juga mudah terdedah kepada cahaya matahari dan kerosakan akibat sinaran UV. Sebab tu bintik hitam akan mula kelihatan kat muka korang sebab sel-sel kulit mati penuh di wajah.

Skrub dan masker yang korang pakai untuk exfoliation tu dapat mencerahkan bintik-bintik hitam sekaligus mencerahkan kulit wajah. Hasilnya muka korang cerah berseri!


3. Menghilangkan kedutan & garis halus

Perkara yang paling kita inginkan mestilah kulit wajah nampak muda dan gorgeous kan. Exfoliation akan bantu menghilangkan garis halus dan kedutan yang muncul akibat proses penuaan. Ia juga akan menyingkirkan kulit-kulit lama dan muka korang nampak awet muda.

Menurut kajian, exfoliation juga menggalakkan pertumbuhan sel-sel kulit baru dengan lebih cepat. So korang dapat lah achieve muka yang lawa dan berseri-seri!

4. Mengecilkan liang pori

Dah tentu kita tak boleh kecutkan liang pori 100% tapi korang boleh stopkan dari jadi lebih besar. Liang pori akan nampak lebih besar dan mudah tersumbat bila usia kita meningkat. Cuba bayangkan semua sel-sel kulit mati tu terkumpul dah penuh di muka korang.

Confirm muka korang nampak lebih berminyak kalau liang pori dah tersumbat. Tu yang terjadinya whitehead, blackhead, bintik hitam dan jerawat. Bagus tau kalau korang rajin exfoliate ni, boleh buang segala cela-cela kat muka korang sampai bersih.

Jadi korang, jangan lah anggap exfoliate ni benda biasa je tau. Korang nak cantik dan muka bersih kan? Jangan lupa amalkan okay! 

Review Haus Skin Super Potent Aha+Bha Exfoliator

HAUS SKIN : NAK CEPAT SEMBUH,JANGAN BUAT NI! Muka anda tengah berjerawat?

 NAK CEPAT SEMBUH,JANGAN BUAT NI!





Muka anda tengah berjerawat?

Dah pakai skincare mahal pun takde kesan. Apa nak buat? Jerawat makin banyak?


🍀Jangan picit jerawat. Makin picit makin merebak jerawat tu.

🍀Jaga pemakanan, kurangkan makanan yang manis dan berminyak.

🍀Jangan cuci muka terlalu kerap kerana skin barrier anda akan cepat rosak. Sekurang-kurangnya 2 kali sehari.

🍀 Tidur yang cukup serta minum air masak mencukupi.

🍀 Kembali kepada rutin penjagaan muka basic sehingga pulih. Selepas dah ok, baru tambah skincare yang lain. 


Apa rutin asas penjagaan muka?

🌸 Pencuci muka yang mengandungi niacinamide dan salicylic acid. Pastikan pH 4-6

🌸 Moisturiser wajib pakai dan gunalah pelembab bersifat water based.

🌸 Untuk kurangkan parut, boleh gunakan chemical exfoliator.

🌸 Untuk meredakan dan mengecutkan jerawat gunalah serum untuk jerawat


Mana nak cari?



Kenalkan Set Zero Jerawat dari Haus Cosmetics. Ada 3 produk yang berkesan untuk kulit berjerawat😉


1. Cream cleanser

2. AHA+BHA Exfoliating Lotion

3. Acne Serum


Jangan lupa klik sini untuk info lanjut. Nak kulit cantik dan sihat sebelum raya👇


KLIK SINI


#HAUSZeroJerawat

#HAUSCosmetics

#HAUSSkin

Haus Skin : Tahu tak apa kepentingan Oil Serum?

 Tahu tak apa kepentingan Oil Serum?

.

Oil Serum memberikan kesan pada kulit wajah seperti berikut...

.

✅ Glowing Effect

.

✅ Hilangkan Parut

.

✅ Cerahkan Kulit Wajah

.

Gunakan Oil Serum setiap hari secara konsisten dan gunalah Silky Intense Oil Serum Calendula by HAUS Cosmetics.

.

🥰🥰🥰🥰

.



NAK DAPATKAN SEKARANG! KLIK SINI


#HAUSSkin

#oilserum

#jeragat

Tahu tak macam mana nak buang kulit mati kat muka?

 Uolls Tahu tak macam mana nak buang kulit mati kat muka?

.

Senang je. Gunalah bahan yang berfungsi sebagai exfoliater. 

.

Jika anda guna scrub itu adalah physical exfoliater. Fungsinya buang kulit mati di permukaan kulit sahaja.

.

Jika anda guna AHA+BHA. Ini pula bahan exfoliater yang dikenali juga sebagai chemical exfoliater. 

.

Fungsi chemical exfoliater adalah membuang kulit mati yang tersembunyi di lapisan dalam kulit.

.

🥰🥰🥰🥰

NAK DAPATKAN SEKARANG, KLIK SINI

#HAUSZeroJeragat

#HAUSSkin

#jeragat

#AHA

#BHA

Berapa Banyak Produk Haus Skin Dan Haus Cosmetics

 

KAMI ADALAH STOKIS SAH ID 10233

Apa yang besttnya HAUS berbanding produk lain ? 

.

✔️ Produk R&D

✔️Dikilangkan di kilang berstatus GMP 

✔️ Foundernya adalah ketua R&D dan pemilik kilang GIMS Cosmetik.

✔️ Dihasilkan dengan bahan organik dan natural 

✔️Bebas SLES & PARABEN

✔️ Terbit dalam majalah WANITA, akhbar Harian Metro, Malindo Air. 

✔️ Design bertaraf internantional

✔️Mempunyai HALAL, COSMOS, VEGAN, CRUELTY FREE, JAKIM, dan macam macam lagii.


SENARAI PRODUK HAUS COSMETICS

HAUS COSMETICS MATTE VELVET COMPACT POWDER
RM79
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS COSMETICS MELTY GLAM AQUA FOUNDATION
RM59
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS COSMETICS CRYSTAL SHINE MAGIC LIPSTICK
RM39
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS COSMETICS MATTE CREAMY LIPS
RM25
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS COSMETICS MATTE VELVET LIPSTICK
RM79
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS COSMETICS COMBO MAKEUP
RM138
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS COSMETICS COMBO MAKEUP SIMPLE
RM118
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS COSMETICS COMBO MAKEUP
RM68
ONLINE ORDER CLICK HERE


SENARAI PRODUK HAUS SKIN

HAUS SKIN SUPER SENSITIVE BEAUTY SOAP
RM65
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN SET SENSITIVE SKIN
RM130
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN SET ZERO JERAWAT
RM174
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN SET ZERO JERAGAT
RM171
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN TRIAL SET RAWAT JERAGAT 
RM123
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN DUO TRIAL SET RAWAT JERAGAT
RM106
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN DUO TRIAL STUDENT SET RAWAT JERAWAT
RM116
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN SET JERAWAT KULIT SENSITIVE
RM133
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN SUPER INTENSE ACNE SERUM
RM68
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN SUPER POTENT AHA+BHA EXFOLIATOR
RM58
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN SUPER INTENSE CREAM CLEANSER
RM48
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN INTENSE OIL SERUM LAVENDER
RM65
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN INTENSE OIL SERUM CALENDULA
RM65
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN SET KULIT KUSAM BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING
RM174
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN SCRUB CLEANSER BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING
RM75
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN SERUM BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING
RM99
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN CREAM CLEANSER BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING
RM89
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN GEL MOISTURISER BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING
RM89
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN TRIAL RAWAT JERAGATBLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING
RM140
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN OILY ACNE BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING
RM150
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN BASIC RUTIN DRY & COMBINATION SKIN BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING
RM164
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN ANTI AGING BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING
RM229
ONLINE ORDER CLICK HERE

HAUS SKIN SET DRY & COMBINATION SKIN
BLOOD ORANGE ALGAE BRIGHTENING

RM250
ONLINE ORDER CLICK HERE


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...