PRODUK

ORDER HERE

Haus Skin Guna Brown Algae ? Ape tu Brown Algae

 Kita selalu nampak setiap kali HAUS buat promosi atau cerita pasal bahan utama dalam produk HAUS Skin ialah Teknologi Algae dari Perancis.



Kali ini jom kita tambah ilmu dan berkenalan lebih rapat dengan bahan mentah utama iaitu Brown Algae atau nama saintifiknya “Brown Algae’ Laminaria Digitata

.
Brown Algae yang digunakan di dalam HAUS Skin dipilih secara teliti dari persisiran lautan di Brittany, Perancis, dituai dengan menggunakan tangan tanpa sebarang alatan yang boleh mengganggu ekosistem asal Alga tersebut.
.
Seterusnya diproses secara kondensasi bagi menghasilkan pati alga berkonsentrasi tinggi tanpa dicairkan dengan sedikit air pun, dengan kandungan 99% sumber natural dan disahkan organik oleh Ecocert Greenlife menurut standard COSMOS.
.
Kawasan persisiran pantai di Brittany, Perancis merupakan lokasi di mana Brown Algae Laminaria Digitata dituai.
.
Walaupun kita tak dapat nak pergi ke Perancis tu tak apalah sekurang-kurangnya kita nampak camana rupanya kilang algae terbesar di Perancis.

๐ŸŒผJom kita tengok pulak apakah khasiat algae nie.
.
Alga ini menghasilkan pelbagai nutrien penting seperti:
๐Ÿ’ฅ Iodine dan Bromide – antioksida hebat dan bahan antibakteria
๐Ÿ’ฅ Polisakarida – antioksida, anti-viral dan anti-penuaan
๐Ÿ’ฅ Keseluruhan Asid Amino Utama dan lengkap – asid amino yang tidak boleh dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh manusia, tetapi amat penting untuk pengaktifan dan metabolisma sel-sel kulit
๐Ÿ’ฅPeptida – rangkaian asid amino yang boleh mengurangkan kedutan dan garis halus pada wajah.
๐Ÿ’ฅNatural Moisturizing Factor – sekumpulan bahan utama yang membekalkan tahap kelembapan optimum kulit terutama pada lapisan Stratum Corneum, meningkatkan penghasilan kolagen kulit, penghalang semulajadi kerosakan kulit akibat radiasi UV.
๐Ÿ’ฅAsid Lemak Utama, Fosfolipid, Glikolipid dan Sterol – komponen utama ‘skin barrier’ kulit, memberikan kulit struktur yang padat, kuat dan tebal, serta memberi pertahan kuat bagi mengelakkan kehilangan kelembapan kulit (Trans-Epidermal Water Loss)
๐Ÿ’ฅ Pelbagai Vitamin – Vitamin E, B1, B2, B3, B5, B6, B12, B8, B9 dan Vitamin C
๐Ÿ’ฅMineral – Kalsium, Sodium, Potassium, Magnesium, Zat Besi, Copper, Iodin dan Zink
.
Kesimpulannya Alga ini mampu menghasilkan kesemua komponen lengkap untuk kesihatan dan pertahanan semulajadinya, yang turut amat bermanfaat kepada kulit kita. Best ke idok?
.

Tu pasallah korang kena cuba produk HAUSSkin nie sebab tanya mencuba camana nak tahu keberkesanannya.

Jom kita tengok Haus Skin Blood Orange Algae


๐Ÿ‚๐ŸŠ๐˜พ๐™Š๐™ˆ๐˜ฝ๐™Š ๐™Ž๐™€๐™ ๐™…๐™€๐™๐˜ผ๐™‚๐˜ผ๐™, ๐™†๐™๐™‡๐™„๐™ ๐™†๐™€๐™๐™„๐™‰๐™‚ ๐™†๐™Š๐™ˆ๐˜ฝ๐™„๐™‰๐˜ผ๐™Ž๐™„, ๐™Ž๐™€๐™ ๐™†๐™๐™‡๐™„๐™ ๐™†๐™๐™Ž๐˜ผ๐™ˆ 4 in 1๐Ÿ‚๐ŸŠ ๐—›๐—”๐—จ๐—ฆ ๐—–๐—ข๐—ฆ๐— ๐—˜๐—ง๐—œ๐—–๐—ฆ/๐—›๐—”๐—จ๐—ฆ ๐—ฆ๐—ž๐—œ๐—ก
Scrub Cleanser Blood Orange Algae 100ml
Oil Serum Lavender 10ml
Cream Moisturiser 20g
Serum Blood Orange Algae 20ml
SCRUB CLEANSER 100ML
KEBAIKAN:
☘️Membersihkan sel kulit mati
☘️Exfoliator yang lembut kepada kulit
☘️Mencerahkan tona kulit
☘️Mengurangkan garis halus dan kedutan
☘️Merangsang penghasilan sel baharu
☘️Mengawal penghasilan sebum
☘️Memulihkan jerawat 
๐Ÿ€Menganjalkan kulit
Oil Serum Lavender : 
1.  Mencerahkan kulit dan memudarkan jeragat.
2.  Agen Antipenuaan
3.  Antijerawat
4.  Menghilangkan parut
5.  Antioksidan
6.  Melembabkan kulit
7.  Menyingkirkan tanda-tanda penuaan.
8.  Agen antiradang kulit.
๐˜พ๐™๐™€๐˜ผ๐™ˆ ๐™ˆ๐™Š๐™„๐™Ž๐™๐™๐™๐™„๐™Ž๐™€๐™ ๐™ƒ๐˜ผ๐™๐™Ž ๐™Ž๐™†๐™„๐™‰
• Mengurangkan kemerahan dan inflamasi kulit.
• Mengekalkan 'Skin Barrier' yang kuat.
• Meremajakan kulit dan ejen antipenuaan.
• Menghilangkan kedutan di wajah.
• Mencerahkan dan meratakan tona kulit.
• Melembutkan dan melicinkan kulit.
• Melembapkan kulit ke tahap maksimum.
• Berfungsi sebagai ejen antioksida.
• Mengimbangi mikro-flora pada kulit wajah.
• Menghilangkan masalah jerawat dan bertindak sebagai ejen antikerengsaan
Blood Orange Algae Brightening Serum 20ml
Kebaikan:
๐Ÿ€Mencerahkan tona kulit 
๐Ÿ€Mengurangkan garis halus dan kedutan 
๐Ÿ€Menbaiki tanda penuaan 
๐Ÿ€Meransang penghasilan sebum
๐Ÿ€Memulihkan jerawat
๐Ÿ€Menganjalkan kulit 
๐Ÿ€Menghilangkan kemerahan kulit
๐Ÿ€Mengembalikan keremajaan kulit
๐Ÿ€Menbekal hidrasi sehingga 72 jam 
๐Ÿ€Menguatkan sistem skin barrier


๐ŸŠ๐ŸŒฟ๐™Ž๐™€๐™ ๐™Š๐™„๐™‡๐™” ๐™Ž๐™†๐™„๐™‰๐ŸŒฟ๐ŸŠBLOOD ORANGE + ALGAE BRIGHTENING (SENSITIVE BREAKOUT JERAWAT BERMINYAK KULIT) -๐—›๐—”๐—จ๐—ฆ ๐—–๐—ข๐—ฆ๐— ๐—˜๐—ง๐—œ๐—–๐—ฆ/๐—›๐—”๐—จ๐—ฆ ๐—ฆ๐—ž๐—œ๐—ก

GEL MOISTURISER 20G
SENSITIVE SOAP 50G

HAUS NEW LOOK‼️ 
NEW TECHNOLOGY‼️
NEW FORMULA‼️
.

Ni lah dia edisi terbaru keluaran HAUS Cosmetics iaitu Blood Orange + Algae Brightening series iaitu formulasinya mengandungi teknologi international. 
.
Di dalam Blood Orange + Algae Brightening series ni terdapat beberapa teknologi yang di gunakan iaitu:-
1.  Teknologi Brown Algae dari Perancis.
2.  Teknologi Blood Orange dari Itali.
3.  Teknologi Microbiome dari Switzerland.
4.  Teknologi Hybrid Exfoliator ( *Scrub Cleanser).
.
Setiap produk mempunyai kebaikan tersendiri jadi haruslah di cuba sendiri untuk merasainya. The best part is kulit kita akan menjadi awet muda dan lembut walaupun kita bukan muda lagi.

GEL MOISTURISER 20G

KEBAIKAN:
๐ŸƒMembekalkan kelembapan dan hidrasi sehingga 72 jam
๐ŸƒMerangsang penghasilan sel baharu
๐ŸƒMencerahkan tona kulit 
๐ŸƒMengawal penghasilan sebum 
๐ŸƒMemulihkan jerawat
๐ŸƒMenganjalkan kulit
๐ŸƒMengurangkan garis halus dan kedutan
๐ŸƒMenbaiki tanda penuaan
๐ŸƒMenghilangkan kemerahan kulit
๐ŸƒMengembalikan keremajaan kulit
๐ŸƒMenguatkan sistem skin barrier

CIRI - CIRI:
☘️25x Vitamin C with Algae
☘️Kandungan gel 25g
☘️Tekstur gel pekat 
☘️Tekstur ringan
☘️Formulasi water-based
☘️Mudah meresap
☘️Tidak melekit
☘️Teknologi Blood Orange
☘️Teknologi Brown Algae
☘️Teknologi Skin Microbiome
☘️Teknologi 72 Jam Hidrasi

BAHAN - BAHAN:
๐Ÿ€25x Vitamij C with Algae
๐Ÿ€Laminaria Digitat(Algae) Extract
๐Ÿ€Blood Orange Fruit Extract 
๐Ÿ€Hydrolyzed Royal Jelly Protein 
๐Ÿ€Salicylic Acid
๐Ÿ€Niacinamide
๐Ÿ€Centella Asiatica Leaf Extract
๐Ÿ€Machlura Cochinchinensis Leaf Extract(Seboclear-MP)
๐Ÿ€Sodium Hyaluronate


SUPER SENSITIVE BEAUTY SOAP 50G
KELEBIHAN SUPER SENSITIVE BEAUTY SOAP (SSB SOAP) 

✔️Membantu menghilangkan gatal badan.
✔️ Membantu menghilangkan bau badan.
✔️ Membantu memperbaiki masalah kulit. tanpa mengeringkan kulit.
✔️ Menyelesaikan masalah jerewat.
✔️ Sesuai untuk semua golongan bermula dari usia bayi 6bulan ke atas.
✔️ Natural based ingredient.
✔️ Boleh dijadikan sabun mandi atau pencuci muka.
✔️ Membantu mempercepatkan penyembuhan luka kulit  disebabkan eczema.


#ActNow
#HausSkin
#specialedition 
#HausCosmetics
#ConfidenceIsPerfection

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...